Tolstoy Kitapları

EbRu

Paylaşımcı
Katılım
10 Haz 2006
Mesajlar
336
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Tolstoy Un Hz. Muhammed - Gizlenen Kitap

Tolstoy un Hz. Muhammed - Gizlenen Kitap


Lev Nikolayeviç Tolstoy
112 sayfa - Karakutu Yayınları
Mayıs 2005

Bunu söylemek ne kadar tuhaf olsa da benim için Muhammedilik, Haça tapmaktan (Hıristiyanlık'tan) mukayese edilemeycek kadar yükseklikte duruyor. E er insan, seçme hakkına sahip olsaydı, aklı başında olan her bir insan, şüphe ve tereddüt etmeden Muhammedeli i; tek Allah'ın ve onun Peygamberini kabul ederdi..."
- Tolstoy 1828-1910
Ünlü Rus yazarı L.N.Tolstoy 1908 yılında Abdullah El-Sühreverdi'nin Hindistan'da basılmış "Hz.Muhammed'in Hadisleri" kitabını okumuştur.
Okudu u hadislerden bir risale (kitapçık) tertip etmiş,bunu Rusya'nın posrednik' adlı yayınevinde bastırmıştır.

burdan indirin
http://rapidshare.de/files/6781106/Hz._Muhammed_-_Tolstoy.rar.html
 

Bedrin_Aslanı

Profesör
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
1,792
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Kardeş bende okumuştum. Bu kitabın o zamanlarda saklandığı söyleniyor devlet tarafından. Müslümanlığa bir dönüş olmasından korkmuşlar. Ne kadar doğrudur bilemicem...
 

RaBiA

Asistan
Katılım
8 Haz 2006
Mesajlar
448
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
36
Konum
şehr-i yar
Limriemvrm' Alıntı:
Kardeş bende okumuştum. Bu kitabın o zamanlarda saklandığı söyleniyor devlet tarafından. Müslümanlığa bir dönüş olmasından korkmuşlar. Ne kadar doğrudur bilemicem...

bu bana mail olarak gelmişti.sanırım var böyle birşey..
 

Cümle Mühendisi

Ordinaryus
Katılım
2 Tem 2006
Mesajlar
4,181
Tepkime puanı
110
Puanları
0
Konum
İzmir
Web sitesi
muhammedesad.blogcu.com
Limriemvrm' Alıntı:
Kardeş bende okumuştum. Bu kitabın o zamanlarda saklandığı söyleniyor devlet tarafından. Müslümanlığa bir dönüş olmasından korkmuşlar. Ne kadar doğrudur bilemicem...

Allah izin verirse herkes doğru yolu bulacak

Er ya da geç

Tek temennimiz bu!
 
S

SaLtan

Guest
insanı ve sürdüğü hayat boyuca ona vasıf kazandıran her türlü soyut kavramları ve bu kavramlara olan bağlılıgıyla nasıl asağılanıp ne kadar yücelebileceğini olabilecek en somut şeklıyle aktarmayı başarmış rus edebi dehası.o edebiyatın kralı,matematiğin kontu,felsefenin prensidir.Hz Muhammed entellektüel bilgileri arasında yer edinmiş olabilir,düşüncem sadece bu.ayrıca aforoz edilmiş bir hristiyandır.yaşamının son yıllarında mahatma gandhi ile yakın dostluğa girişmiş asi liğiyle ondan bile kopmuştur.itiraflarımı yada sevgi neredeyse tanrı oradadır kitaplarını okusanız bu adam evliya dersiniz ama yaşamını okuduğunuzda hiçte öyle biri değildir.hayatı çelişki ve kendi tabiriyle günahlarla doludur.çelişkilerini babasından kalan toprak ağalığı vasfıyla aşabildiğini düşünüyorum,entellektüel değişimlerle değil.
 
Katılım
31 Tem 2006
Mesajlar
36
Tepkime puanı
1
Puanları
0
insan_ne_ile_yasar1.jpg


Anladım ki; Allah insanların birbirlerinden ayrı ayrı değil, tekvücut halinde yaşamalarını istediğinden, herbirine kendi ihtiyaçlarını değil; herbirine, hepsi için gerekli olan şeyleri ilham ediyor. Anladım ki, insanlar kendilerini düşünerek yaşıyor gibi görünse de, hakikatte onları yaşatan tek şey sevgidir. Kim severse Allah'a yaklaşır; Allah da ona yaklaşır. Çünkü O, sevgiyi yaratandır! ..




İnsan Ne İle Yaşar Tolstoy'a ait kısa bir öykü

Sinem'in imzasında (God is Love) görünce sizinle paylaşayım dedim

Rusya'da yoksul bir kunduracı karısı ve deniz kıyısında soğuktan donmak üzereyken bulduğu genç kalfası
- İnsanın içinde ne var?
- İnsana ne verilmemiştir?
- İnsan ne ile yaşar?
İşte öykümüzün kahramanları bu üç sorunun cevabını arıyorlar hayat denen bilmecede

Kitabın önsözünde Tolstoy incilden de alıntılar yaparak ipuçları sunuyor okuyucuya
Dünyada bolluk içinde yaşayan fakat kardeşinin yoksulluğunu gördüğünde ona kalbini kapayanın Tanrı sevgisi nasıl barınabilir içinde (yuhanna III / 17)
Sevmeyen Tanrı'yı tanımamıştır Çünkü Tanrı sevgidir (yuhanna IV / 8)
Tanrı sevgidir seven tanrının içinde Tanrı'da onun içindedir (IV / 16)

.
 

muhip

Üye
Katılım
5 Kas 2006
Mesajlar
26
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
ben bu kitabın başlığını görüp aldıkttan ve kuduktan ssonra büyük hayal kırıklığı yaşadım...belki beklentilerim farklıydı ..beklentilerimle izlenimlerim aynı doğrultuda olmayınca hayal kırıklığı yaşadım...ama öyle mutlaka okuyun diye tavsiye edebileceğim bir kitap değil..nacizane...
 

AdigeBatur

Profesör
Katılım
19 Eyl 2006
Mesajlar
1,678
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Yaş
43
Konum
Ayıntab
Web sitesi
www.blogcu.com
Tolstoy'un gizlenen kitabı: Hz. Muhammed (S.A.V)

unbenannt2sn.png


Ünlü Rus Yazarın İslam Peygamberi ile İlgili Yayımlanmayan Risalesi
Bu eser uzun yıllar ruslar tarafından gizlenmiş, baskısına izin verilmemiştir.

"Bunu söylemek ne kadar tuhaf olsa da benim için Muhammedilik, Haça tapmaktan (Hıristiyanlık'tan) mukayese edilemeycek kadar yükseklikte duruyor. E er insan, seçme hakkına sahip olsaydı, aklı başında olan her bir insan, şüphe ve tereddüt etmeden Muhammedeli i; tek Allah'ın ve onun Peygamberini kabul ederdi..." (Tolstoy)

İndir

.
 

melde

helina_roje
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
2,238
Tepkime puanı
24
Puanları
0
Konum
Ankara
Bilgisayarım kayıtlı e kitap olarak zannedersem forumda e kitap olarak verildi.
 

Olmayan Ulke

Profesör
Katılım
2 Nis 2007
Mesajlar
898
Tepkime puanı
21
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Olmayan Ülke!..
EyvaALLAH, kardesim..

Turkiyeye donuste alacagim kitaplarin listesine ekliyorum insaALLAH...

Sagolasiniz bilgilendirme icin...

Dua ile..
 

shadow

Asistan
Katılım
8 May 2007
Mesajlar
212
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Bu kitap Trde çok aranmasına rağmen bulunamıyor.Bulabilen arkadaşlarımız var mı?:)
 

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
ben de hürriyet gazetesi mevlid kandilinde 1 liraya veriyordu. benim gibi cimri için tam ideal bi kampanya...ben ordan almıştım ama daha okumadım 1,5 yıl oldu :(.:crying::lac:;):O:eek:fftp:
 

oth

Üye
Katılım
11 Nis 2007
Mesajlar
25
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Konum
istanbul
okudum ilginç ve güzel bir belgeler barındıran kitap
 

yosika

Doçent
Katılım
4 Kas 2007
Mesajlar
594
Tepkime puanı
52
Puanları
0
Tolstoy-Diriliş

Diriliş (Rusça Воскресение - Voskreseniye), Savaş ve Barış ile Anna Karenina'dan sonra Lev Tolstoy'un üçüncü büyük romanıdır. Eser, Anna Karenina'dan yirmi yıl sonra 1899 senesinde yazılmıştır. İçerik ve anlatımıyla Tolstoy'un en sevilen romanları arasındadır.


Diriliş büyük Rus yazar Lev Tolstoy tarafından, geçirdiği ruh ve inanç buhranın ortasındayken yazılır. Kurumsallaşmış "modern" kilisenin ikiyüzlülüğü ve gerçek Hıristiyan ruhundan uzaklaştığını düşünen yazar, bu fikirlerini romanın temelinin bir kısmını oluşturmak için kullanmıştır. Romanın temelinin diğer kısmını ise hayatının sonlarına doğru daha çok inanmaya ve savunmaya başladığı, insan yapımı yasaların asla hakkâni ve adîl olamayacağı fikri oluşturuyordu. Roman birçok çevrelerce insan ruhunun, vicdanın, inancın ve konu aldığı dönemin toplumunun gerçekçi ve iyi bir resmi olarak ün toplamıştır. Ruha, vicdan azabına, insan fıtratına dair; dirilip doğruları yapmanın mümkün olup olmadığı, fıtri olarak kötülüğü barındıran insanın kötülüğü düzeltip düzeltemeyeceği gibi sorular soran ve bunlara harika bir kurgu içinde farklı ve devrimsel cevaplar veren bir kitap, Diriliş. Ruhani bir "diriliş"i konu almasına rağmen, Tolstoy'un sürekli hakikâtten uzaklaşmakla suçladığı kilise romanının bazı bölümlerini suçlamış ve Tolstoy'u tanrıtanımaz (ateist) ilan etmiştir. Eser 1901 yılında kilise tarafından aforoz edilmiştir.


KİTABIN ADI DİRİLİŞ
KİTABIN YAZARI LEVİ TOLSTOY
YAYIN EVİ ADA YAYINLARI
BASIM YILI KASIM 1996
SAYFA SAYISI 446

1. KİTABIN KONUSU:
Adalet sistemindeki yanlış uygulamalar ve bu uygulamalara maruz kalan bir kadın ve aynı kaderi paylaşan diğer mahkumların yaşadıkları olayları anlatmakta ve eleştiriler yapmaktadır.
2. KİTABIN ÖZETİ :
Dimitri Nehludov çok gösterişli ve zevk içinde bir hayat sürdürmekte iken bir mahkemede eskiden birlikte olduğu ama daha sonra terk edip bıraktığı bir kadın olan Katyuşa ile karşılaşır.
Katyuşa kimsesiz bir kadındır. Pek çok iş aramış ancak bulduğu işlerde erkeklerin sarkıntılıklarından dolayı fazla çalışamamıştır. En sonunda bir hastanede çalışırken bir odacı Katyuşa’ya sarkıntılık yapar. Katyuşa odacıyı kendisine yaklaştırmaz. Bu sırada gürültüden dolayı hastanedeki diğer personel odaya gelirler. Katyuşa da bir iftiraya kurban giderek mahkemeye verilir.
Bir vicdan muhasebesine dalar ve bunun sonucunda ne pahasına olursa olsun Katyuşa’yı kurtarmak için yemin eder.
Katyuşa’ya en çok bir kaç ay ceza verileceği düşünülürken mahkemede yapılan hatalar nedeniyle Katyuşa’ya çok ağer bir cez verilmesi karara bağlanır.
Prens Katyuşa’ya karşı sorumluluk duygusunun da etkisiyle evllilik teklif eder. Katyuşa ise aslında aşık olduğu Nehludov’un başına dert açmak istemediği için bu teklifi ısrarla reddeder.
Katyuşa’ya kürek mahkumiyeti verilir.Nehludov’un bütün çabasına rağmen Katyuşa Sibirya’ya sürülmekten kurtulamaz.
Nehludov da elindeki mal varlığının önemli bir bölümünü harcayarak Katyuşa ile Sibirya’ya gitmeye karar verir.
Sibirya yolculuğu mahkumlar için dayanılmaz geçmektedir. Mahkumların başındaki gardiyanlar da mahkumlara çok kötü davranmaktadır.
Nehludov bu kötü muameleleri önlemek için elinden geleni yapsa da bunu başaramamaktadır.
Dimitri Sibirya yolculuğu sırasında haksızlığa uğrayarak hapse düşen veya sürgüne gönderilen pek çok mahkumun olduğunu da fark eder. Bu mahkumlar da Prens’in kendilerine yardımcı olmalarını istemektedir.
Sibirya’daki kürek mahkumiyeti sırasında Katyuşa’nın affedildiği haberi gelir. Katyuşa da başka bir mahkumla evlenerek Dimitri’yi bırakır.
Dimitri bütün bu olan bitenden oldukşa etkilenir. Dünyada adaletin gerçekte olamayacağını düşünmeye başlar. Aradığı mutlak adaleti İncil’debularak yeni düşünceler benimser.

3. KİTABIN ANA FİKRİ :

Dünyada tam anlamıyla adalet yoktur. Herkesin bir suçu ve günahı olacağı için dünyada kimsenin kimseyi cezalandırmaya hakkı olamaz. Ancak bütün sistemlerde bazı kimseler insanları cezalandırmaya devam etmektedir.





4. KİTAPTAKİ OLAYLARIN VE ŞAHISLARIN DEĞERLENDİRMESİ:
Dimitri Nehludov : Başlangıçta zevk ve sefahate düşkün olan fakat daha sonra bu hatalarından dönen, inandığı değerler uğruna pek çok şeyi göze alan bir Rus prensi.
Katyuşa : Kimsesiz, gariban, ama gururlu,genellikle duygularıyla hareket eden bir kadın.
Kitapta Dimitri ve Katyuşa’nın mahkemed karşılaşması,Dimitri’nin vicdan muhasebesine dalarak gösterişli hayatını bırakması,Sibirya’ya sürgün,Dimitri’nin Katyuşa’yı affettirme çabaları etkileyici ve akıcı bir üslupla anlatılmaktadır.


Marlo Morgan : Hayatın monotonluğundan sıkılmış, değişiklik arayan, hırslı kafasına koyduğunu yapan, yardımsever, çocuk ruhlu biri.
Oota : Kabilede ingilizce bilen tek kişi Morgan’a kendilerini tanımasına elinden geldiğince sorulara cevap vererek yardımcı olmuştur.
Kara Kuğu : Kabilenin şefidir. Bilge bir insan olarak tüm sırlarının sırası ile Morgan’a açıklanmasını sağlamıştır.
Bunun dışında şifacı gibi yeteneklerine göre isimlendirilen birçok kabile üyesi var. Çölde, insanın yaşamını zorlayan birbirinden ilginç olaylar oluyor.

5. KİTABIN YAZARI HAKKINDA KISA BİLGİ:
Levi Tolstoy 19. yy. Rusya’sında yaşamış bir yazardır. Hayatında hep bir arayış içeirsinde olmuş ve yaşlılığını dindar bir insan olarak geçirmiştir. Genellikle eserlerinde insanlara ahlaki değerlerden bahseden yazarın ‘Dirilş’ eserinde de bu özelliğinin izleri görülmektedir.
 
Üst