tirit

Kimya_ı Saadet

Ordinaryus
Katılım
1 Nis 2013
Mesajlar
2,052
Tepkime puanı
219
Puanları
0
Malzemeler
1 kuzu budu
Tirit pidesi
Bol maydanoz
Tuz, karabiber

Yapılışı
Kuzu budu düdüklüde kemiklerinden ayrılıncaya kadar pişirilir. Soğuduğunda etler didiklenir. Tirit pidesi kare olarak kesilir. Et suyunun içine atılıp hemen kevgirle çıkartılıp bir tepsiye alınır. Suyun içinde fazla bekletilmemelidir aksi takdirde hamur olur. Tepsideki pidelerin üzerine tuz ve karabiber serpilmiş etler yerleştirilir. Bol maydanozla servis yapılır. Afiyet olsun.
 

fas

Ordinaryus
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
2,581
Tepkime puanı
320
Puanları
0
tarifi aldık bi gün bizde yaparız inşallah (hangi gün olduğu meçhul tabi:D:D)
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Hz. Mevlana nın sevdiği yemeklerden diye biliyorum ..Konya ya ziyaretimde yemiştim , aslında bayat ekmekleri değerlendirmek için yapardı büyüklerimiz..
 
Üst