Tepsi Mantı (Açık Mantı)

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
  • 500 gr un
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı ılık su
  • Tuz
İç harcı için;

  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, nane
Sosu için;

  • 2 çorba kaşığı salça
  • 1,5-2 su bardağı sıcak su
  • 1,5 çorba kaşığı yağ (tercihe göre sıvı, margarin veya tereyağ)
Patatesler soyarak 2-3 parçaya bölelim ve bol suda haşlanmaya bırakalım. Öte yandan karıştırma kabına un koyarak havuz gibi açıp tuz, yumurta ve azar azar su ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ederek üzerini nemli bezle örtüp dinlenmeye bırakalım. Haşlanmış patateslerin suyunu süzüp çatal yardımıyla ezelim. Çok az sıvı yap ile küp doğranmış soğanları kavurup patates, tuz ve baharat ekleyerek biraz kavurup soğumaya bırakalım. Hamurumuzu eşit parçalara bölelim ve her bir parçayı açalım. Açtığımız hamurdan çay bardağı yardımıyla yuvarlak şekiller yapalım. Soğumuş olan harcımızdan yuvarlak hamur parçalarının orta yerine 1 tatlı kaşığı harç koyarak iki ucunu birleştirelim ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dk kadar kızartalım. Bu arada uygun bir tavada yağ ve salçayı kavurup üzerine sıcak su ilave ederek bir taşım kaynatalım. Fırından aldığımız tepsiye salçalı suyu eşit olarak dökerek tekrar fırına sürelim ve 20-25 dk pişirelim.
İPUCU:
Ben patatesli olarak yaptım ama isterseniz 200 gr kıyma ile aynı tarifi yapabilirsiniz. Ayrıca ben biraz kıtır sevdiğimden salçalı suyu az kullanıyorum, daha yumuşak olması için suyunu mantıların üzerini geçecek kadar da kullanabilirsiniz.Afiyet olsun.
 

Leylifer

Kıdemli Üye
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
5,986
Tepkime puanı
1,625
Puanları
113
Offf mantı...
Uzun süredir yemiyordum, sabah ilk işim annemi kandırmak olsun en iyisi :)
 
Üst