Televizyon izlememek İçin On Neden

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Beden ve Ruh Sağlığı Açısından;1. Özellikle çocuklarda tv karakterlerine özentilik ve anormal davranışlar görülebilmektedir.
Ekran-Resmi-2015-01-12-17.36.03.png

2. Vücudunuz uyurken bile tv izlediğinizden daha çok kalori yakıyor.
kilo-ve-tv-500x319.jpg

3. İnsanın bağışıklık sistemine zarar verir, yayılan ışınlar melatonin salgılanmasını azaltır ve kansere bile yol açar.
sistema-inmune1.jpg

4. Çok televizyon izleyen çocuklarda ruhsal bozukluklar ve erken ergenlik görülebilmektedir.
cocuk-tv.jpg

5. Televizyon görsel içerik olduğundan, insanlara izlerken düşünme imkanı vermez. Beyinin tek lob’unu çalıştırdığı için, zeka gelişimine katkıda bulunmaz. (Belgesel tarzı bilgi içerikli yayınlar hariç.)
televizyon-ve-beynimizi-koreltmesi-karikaturu.jpg

6. Subliminal mesajlar yer almaktadır.Teknikleri, hedefleri ve neticeleri açısından çok geniş olan subliminal mesaj konusu, kısaca normal insan algısının sınırları dışında olup bilinçaltına kolaylıkla yerleştirilen mesajlardır. Bu konuya inşaAllah başka yazılarımızda daha ayrıntılı değineceğiz.
Müslümanca Bakış Açısından;7. Vakit kaybettirir.İnsanın pek kıymetli olan vaktini böyle gereksiz bir cihaz karşısında adeta uyuşmuş vaziyette geçirmesi ne kadar abesle iştigaldir.
”Televizyon karşısında muhallebi gibi gevşemiş bir Müslümanda değil cihat ruhu,acaba kalkıp bir farzı ifa edecek kuvvet ve idrak kalabilir mi?”
Nureddin Yıldız
vakit-kayb%C4%B1.jpg

8. Malayanidir.Kişinin mâlâyâni şeyleri terki, İslam’ının güzelliğinden ileri gelir.” (Tirmizi, Zühd 11)
9. Çıplaklık içerir.Yetişkin dizileri bir yana bugün çizgi filmlerde ve gençlik dizilerinde dahi ne kadar çirkin, haram sahneler olduğunu söylemeye lüzum yoktur. Zira küçücük masum evlatlarımız belki önceden bir çocuğun ergenlikten sonra öğrendiği meseleleri artık o ufacık yaşlarında öğrenmişlerdir. Genelde kendi izlediği yayınların da onlardan daha çirkin içerikler barındırdığını bilen anne baba ise çocuğuna bir şey söyleyememekte, söylese bile tesir edememektedir.
tv-ahlak.jpg

10. Küfre götüren sözler barındırır.Manası kutsal olan isimlerden Mennan, Gaffur ve Şaban ile nasıl dalga geçildiğini bilirsiniz. Güya dizi ve filmlerin en komik(!), düşük zekalı karakterlerine bu isimler verilir ki insanların bilinçaltında böyle bir İslam algısı oluşsun. Özellikle çocuklar olsa da büyükler de izlerken alay etmek için -haşa- bu mübarek isimlerin önüne çirkin sıfatlar getirmektedirler. Bilinçli veya bilinçsiz yapılan bu hareketler imanımızı ciddi tehlikeler ile karşı karşıya bırakmaktadır.
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Allah c.c ahirette bize sormayacak kaç dizi seyrettiniz yada kaç film izlediniz diye?
Cübbeli Ahmet buna benzer bir yazı yazmıştı Vahdet gazetesinde ..
 
Üst