Tecavüze EVET...Başörtüsüne HAYIR....

ukubat

Profesör
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
1,942
Tepkime puanı
103
Puanları
0
Konum
istanbul,fatih
Web sitesi
www.ismailaga.org.tr
Tecavüzcü Kusturica’ya evet, başörtüsüne hayır


CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, gerçek yüzünü bir kez daha
ortaya koydu.





İslam’a ve Türklere hakaret eden, Sırpların Bosnalı kadınlara tecavüzünü hoşgören Boşnak asıllı Sırp yönetmen Emir Kusturica’nın Altın Portakal Film Festivali’nde jüri üyeliğinde diretirken, diğer taraftan başörtüsü yasağını savundu.

KUSTURİCA’YA EVET
CHP’li Akaydın geri adım atmayacağını ifade ederek, Kusturica’ya yönelik tepkileri “kışkırtma”, “kalkışma” gibi ifadelerle hedef aldı. Akaydın, halkın tepkisine kulak vererek Kusturica’yı kendisinin de protesto ettiğini açıklayan ve festivale gitmeme kararı alan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı da “siyasi baskı altında olmakla” suçladı.

Katıldığı bir televizyon programında Akaydın “Şunu çok iyi biliyorum ki kendisi de sanata, sanatçıya çok büyük önem veren birisi. Geçtiğimiz günlerde kendisini ziyaret ettim. Ziyarette bu konuda olumsuz bir şey söylemedi. Bundan kısa bir süre sonra çıkıp böyle bir açıklama yapması, festivale katılmayacağını söylemesi üst makamlardan siyasi baskı gördüğü izlenimi uyandırdı bende” diye konuştu.

BAŞÖRTÜSÜNE İSE HAYIR

Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü olan Mustafa Akaydın, başörtüsü yasağının kaldırılması konusunda da “Rektörlük dönemindeki duruşumu koruyorum” mesajı verdi. Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı da yapan Akaydın, Anayasa Mahkemesi’nin AİHM’in bu konuda kararları olduğunu ifade ederek “Bu kararlara rağmen adım atılmaya çalışılması hukuksuzluktur. YÖK’ün bu konuda bir üniversiteye yazı göndermesi de hukuka aykırıdır” iddiasında bulundu
 

_Berceste_

bir tutam delilik...
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Tepkime puanı
1,525
Puanları
0
Rabbim bunlara hidayet nasip etsin..
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Bedava içki dağıtmalar, tecavüz hoşgörücüsüyle samimiyetler, hayra alamet değil, Allah önce azdırır sonra gereğini yağar, ibreti alem için sonuda manşetlik olsun inşallah.
 
Üst