tebliğ

şahcan

Üye
Katılım
20 Eyl 2006
Mesajlar
50
Tepkime puanı
0
Puanları
0
kıymetli ihvan forum müdavimleri
Bundan sonra açacağım konuları dikkatle takip edin ve Allah rızası için yazdıklarımı okuyun ve görüşlerinizi belirtin
Şirk ve Tevhid tarih boyunca tüm insanlığın tabi olduğu iki dinin adıdır.İnsanlar hep temelde bu iki din üzere olagelmiştir.Çeşitli dönemlerde bu iki dine başka adlar verilmişsede, bu başkalıklar yalnızca adlarla sınırlıdır;temelde değişen herhangi bir şey yoktur.
Şirk;evrende yalnızca insan hayatını ve insan gücünün yetebildiği yerleri ilgilendiren dindir,bu bakımdan insanı bilmeden şirki anlamak zordur.
Bildiğimiz gibi insan çamurdan ve Allahın ruhundan yaratılmış bir varlıktır.İnsanın özündeki bu iki unsur onu bir saat sarkacı gibi iki yön arasında gidip gelen bir yaratık yapmıştır.
7- Ki O, yarattığı herşeyi en güzel yapan ve insanı yaratmaya bir çamurdan başlayandır.

8- Sonra onun soyunu bir özden (sülale'den), basbayağı bir sudan yapmıştır.

9- Sonra onu 'düzeltip bir biçime soktu' ve ona Ruhundan üfledi. Sizin için de kulak, gözler ve gönüller var etti. Ne az şükrediyorsunuz?secde suresi
tin suresi:
4- Doğrusu, Biz insanı en güzel bir biçimde yarattık.

5- Sonra aşağıların aşağısına çevirdik.
İnsan gerçekten Allahın ruhundan gelen güzelliklerle,çamurdan gelen kötü niteliklerin bir savaş alanıdır.İnsan iyi ile kötünün savaş alanıdır.Bir yanda nefsini örtmeğe çağıran şer güçler ve insanın kendi tutkuları,öte yanda nefsini arıtmaya çağıran ve bu fıtrata yolunu çizen Allahın rasulleri.
İnsan nefsini arıtmadığı sürece tutkularına kul olmaktan kurtulamaz.
Kendi heva ve heveslerini ilah edinen edinen insanlar haklılıklarını karşılarındaki insanlara ispat edebilmek için yeni kurallar ortaya koyarlar.Allah'ın koymuş olduğu kurallara göre,yanitek bir İlaha(Allah'a) ibadet etme,yalnız ona kul olmaesasına göre hevalarının emirlerini yerine getiremiyeceklerinin bilincinde olan bu insanlar yeryüzünde ki insan hayatını düzenleyecek kurallar, yani Allah'ın Dini'nden başka bir din tesbit ederler.İşte bu din ŞİRktir.Şirkin ana özelliği yeryüzünde fesat ve fitnenin kaynağı oluşudur.İkinci olarak Allahın eşit yarattığı ve bir tarağın dişleri gibi bir düzeye koyduğu insanlar sonuçta iki sınıfa ayrılacaklardır.Bunlardan biri hevalarını ilahlaştıran,yanitutkularını doyurmak için başkaları üzerinde bağy(Kuran hevalarını ilahlaştıran insanların, bu hevalarına uyarak yaptıkları davranışlara ''bağy'' adını verir.) eden ve bağy edişlerini haklı göstermek için kurallar koyan ''din icat eden'' insanların oluşturduğu rabler sınıfı,diğeride, bu rabblara ibadet eden kullar sınıfıdır.
Ali imran 64- De ki: "Ey Kitap Ehli, bizimle sizin aranızda müşterek (olan) bir kelimeye (tevhide) gelin. Allah'tan başkasına kulluk etmeyelim, O'na hiçbir şeyi ortak koşmayalım ve Allah'ı bırakıp bir kısmımız (diğer) bir kısmımızı Rabler edinmeyelim." Eğer yine yüz çevirirlerse, deyin ki: "Şahid olun, biz gerçekten Müslümanlarız."
tevbe 31- Onlar, Allah'ı bırakıp bilginlerini ve rahiplerini rablar (ilahlar) edindiler ve Meryem oğlu Mesih'i de. Oysa onlar, tek olan bir İlah'a ibadet etmekten başka bir şeyle emrolunmadılar. O'ndan başka İlah yoktur. O, bunların şirk koştukları şeylerden Yücedir.
 
Üst