Tavuk tüketmeniz için 5 önemli neden

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,982
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Diyetisyen Canan Aksoy, sağlıklı beslenmede tavuk etinin büyük bir rolü olduğunu vurguladı. İşte tavuk tüketmeniz için 5 önemli sebep...

tavuk_tuketmeniz_icin_5_onemli_neden-0.jpg


Sağlıklı kalabilmek için yapılması gereken en önemli adımın sağlıklı beslenme olduğunun altını çizen Diyetisyen Canan Aksoy, sağlıklı beslenmede tavuk etinin büyük bir rolü olduğunun altını çizdi. Sağlıklı bir yetişkinin günde kilogram başına bir gram proteine ihtiyacı olduğunun altını çizen Aksoy, hayvansal protein kaynaklarından en önemlisi olan tavuk etinin neden tüketilmesi gerektiğiyle ilgili dikkate alınması gereken başlıkları açıkladı.

Hastalıklardan koruyor

Yapılan birçok araştırma sonucunda tavuk eti tüketiminin obezite, kalp damar hastalıkları ve tümör gelişimini azaltıcı etkisine sahip olduğu ortaya konuldu. Doymuş yağ oranının düşük olması, sodyum miktarının az olması, selenyum gibi güçlü bir antioksidan içermesi, B 12 vitamini açısından zengin olması ve demir içeriğinin yüksek olması tavuk etinin en önemli özelliklerinden. Bu özellikler sayesinde vücut direnci artarak hastalıklardan korunuyor.

Doymuş yağlar açısından sağlıklı

Doymuş yağların yüksek oranda tüketimi sağlıklı bir yaşam için pek uygun olmadığını dile getiren Diyetisyen Canan Aksoy, ağırlıklı olarak doymuş yağ oranının düşük olduğu besinlerle beslenilmesi gerektiğinin altını çizdi. Tavuk eti ise, bu tür beslenme için biçilmiş kaftan. Tavuk eti, doymuş yağlar açısından çok sağlıklıdır; hele ki derisini çıkarıp yiyorsanız. Örneğin; 100 gram tavuk göğüs etinde 0.9 gram yağ bulunuyor.

14561339110.17712300.jpg


Sindirimi kolay


Tükettiğiniz besinin içinde yer alan protein oranı kadar, vücudunuzun bu proteinin ne kadarını sindirdiğinin de önemli olduğunun altını çizen Aksoy, tavuğun sindirilebilirlik açısından örnek sayılabilecek besin grubunda yer aldığını belirtti. Tavuk etinden temin edilen protein vücut tarafından rahatça sindiriliyor.

Selenyum kaynağı


Güçlü antioksidan yapısıyla kas zayıflamasını önleyen, kan hücrelerinin yıkımını geciktiren selenyum tüketimi yetişkinler için günlük 40 – 55 mikrogram aralığında olmalı. 100 gram tavuk but eti, yaklaşık günlük ihtiyacınızın yarısını karşılar çünkü 100 gram tavuk but etinde 22 mikrogram selenyum bulunuyor.

14561339960.29581800.jpg


Kilo kontrolüne yardımcı oluyor

Doymuş yağ içeriğinin düşük olması ve kolay sindirilebilirliği sayesinde tok tutma özelliği yüksek olan tavuk etine ana öğünlerinizde yer vererek kolaylıkla doyabilir, böylece gereksiz kalori alımından kurtulabilirsiniz.
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,982
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Yazılanlar doğru olsa da şimdiki tavuklar sadece eti için suni ve hızlı bir şekilde 40-45 günde yetiştirilen tavuklar.

Diğer yandan yediğimiz içtiğimiz her şey suni olmasına rağmen insan ömrü ortalaması da her gün dahada artıyor.

Suni yiyecekler ile ortalama insan ömrünün azalması gerekirken aksine artıyor.

Selam ve dua ile...

Not: Rejim için öğlen bir parça tavuk yedim.
 

alanyali07

Kıdemli Üye
Katılım
11 May 2008
Mesajlar
6,968
Tepkime puanı
845
Puanları
0
tavuk faydalıdır evet ama tavuk tavuk olsa :)
 

kilicarslan

Kıdemli Üye
Katılım
14 Mar 2013
Mesajlar
4,054
Tepkime puanı
41
Puanları
0
erkekler tavuk yemesin diye bir sey var, ama asiri tüketimle alakali yanilmiyorsam.
Ayni seyi yumurta icinde söyleyenler var.
 

Alketa

Üye
Katılım
9 Şub 2016
Mesajlar
47
Tepkime puanı
0
Puanları
0
suni gıda insan ömrünü uzatıyor mu bilmem
lakin hastalıklardaki artış erken yaşta bir çok hastalık ile yaşam vs türü etkileri de var
yaşam kalitesini düşürmüş uzun yaşasa ne olacak.

o değil de Çinliler di sanırım tam hatırlayamadım suni yumurta yapmışlar,
Normal yumurtalarla birbirine çok benzeyen.
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Evet tavuk çok faydalı ancak önce sağlıklı tavuk bulmak lazım.
Tavukların üzerinde bolca antibiyotik var ve çoğu hasta.
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Tavuklu pilav
Limonlu tavuk çorbası
çerkez tavuğu ...

arasıra yapıyorum ama içim rahat değil.
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Eskiden bir adam vardı tavukçu adı kaçak dı sanırım. O ne diyor bu konuya acaba.
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Selam

Anbiyotik uygulanan tavuklardaki bu sıkıntıyı hafifletmenin yolu tavuğun derisini yememektir.Çünkü kullanılan antibiyotikin çoğu deride toplanıyor.Bu konuda uzmanların,işin ehli olanların açıklamaları var.Oradan geniş bilgi edinilebilir.

Selametle

Selam

Evet zamanında çok takip ettim ve uzun seneler yemedim . Sadece antibiyotik değil aynı zamanda bir çoğu kanser ve ülser olarak kesiliyor. Bu da sdece derisini yememek ile çözümlenemiyor.
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Sadece tavukla bitmiyor zaten, suyundan tuzuna zeytinden bal'a o kadar çok besinimiz ile oynandı ki.
 
Üst