Tavuk Fajıta | ihvan forum – Özgür Düşünce ve Paylaşım Platformu!

Tavuk Fajıta

spesifik

آزادی قید و بند
Yönetici
Süper Moderatör
İhvan Üyesi
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,394
Puanları
113
Malzemeler:
• 2 adet tavuk göğüs eti
• 2 adet kırmızıbiber- yeşil biber
• 1 adet soğan
• Taze çekilmiş karabiber
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için:
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1,5 çay kaşığı kimyon
• 1 tatlı kaşığı limon suyu

• 1,5 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Yapılışı:
1. Tavukgöğsünü ince şeritler halinde kesin.
2. Sosu için düz ve geniş bir borcam içine sırasıyla malzemeleri ilave edip karıştırın.
3. Ardından kesilen tavukları borcama yerleştirip iyice karıştırın ve 1-1,5 saat bekletin.
4. Biber ve soğanları halka şeklinde kesin.
5. Marine edilmiş tavuk etini tavada kendi yağında kızartın, tuzunu ayarlayın ardından servis tabağına alın.
6. Daha sonra aynı tavanın içine zeytinyağını ilave edin ve biber ve soğanları soteleyip servis tabağına aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun.

 
Üst