Tavada Pırasa Böreği

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Nefis Tavada Pırasa Böreği Tarifi İçin Malzemeler


  • 2 sap pırasa
  • 1 havuç
  • 2 yumurta
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı mısır unu
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • Dereotu
  • Pul biber
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Tuz

Nefis Tavada Pırasa Böreği Tarifi Yapılışı

Aslında bu tarif mücverdi ama yağda kızartılacağı için vazgeçtim o şekilde yapmaktan malzemelere ek olarak kendimce sıvı yağ, karbonat mısır unu ve unda birer yemek kaşığı daha fazla koyarak farklı ve lezzetli bir tarif ortaya çıkarmış oldum.
İster kalvaltıya ister çayın yanına yakışan harika bir lezzet oldu gerçekten:)
Pırasaları dörde bölüp, ince ince doğrayıp yıkayalım ve süzelim.
Havucu rendenin ince tarafından rendeleyelim.
Karıştırma kabına yumurta sıvı yağ alıp karıştıralım içine süzülmüş pırasa ve havucu, doğranmış dereotunu, mısır unu, un, pul biber, karbonat ve tuzu alıp iyice karıştıralım.
Tavayı yağlayalım harcı tavaya koyup yayalım.
Ocağın üzerine verip kısık ateşte arkalı önlü kızartalım.
Yüksek ateşte yapılırsa içi pişmeyip çiğ kalacaktır.
Afiyet olsun.

nefis-tavada-pirasa-boregi-1.jpeg

nefis-tavada-pirasa-boregi-2.jpeg

nefis-tavada-pirasa-boregi-3.jpeg



nefis-tavada-pirasa-boregi-6.jpeg








http://www.nefisyemektarifleri.com/nefis-tavada-pirasa-boregi/
 
Üst