Tasarım Bilgileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Enes

İhvan Forum Üye
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
14,127
Tepkime puanı
1,240
Puanları
113
Konum
bâbil...
Bu programla fotoğraflarınızdan oluşan ekran koruyucular yapabilirsiniz. MPEG formatında veya VCD' de izleyebileceğiniz şekilde düzenlenmiş slide filmleri oluşturabilirsiniz.

Kullanmadım, Kullananlar Övüyor Paylaşım İçin Uygun Sanırım...

proshow-gold-screenshot.jpg


>> Download <<
 
M

Murat Sâki

Guest
Web Tasarımı Bilgiler

HTML>
<HEAD>
<TITLE> PHP - ADODB Bağlantısı </TITLE>
<META NAME="Generator" CONTENT="EditPlus">
<META NAME="Author" CONTENT="beytullah ince">
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text-html; charset=Windows-1254">
</HEAD>

<BODY>
<?

// Connection
$conn = new COM("ADODB.Connection") or die("ADODB başlatılamıyor");
$conn->Open("DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)};DBQ=rehber.mdb");

// Recordset
$rs = $conn->Execute("SELECT * FROM adres");

// Alan isimlerini döküyoruz
echo "<TABLE border='1'><TR><TH colspan='6'>Veriler</TH><TR>";
echo "<TR>";
echo "<TH>" . $rs->Fields[0]->name . "</TH>";
echo "<TH>" . $rs->Fields[1]->name . "</TH>";
echo "<TH>" . $rs->Fields[2]->name . "</TH>";
echo "<TH>" . $rs->Fields[3]->name . "</TH>";
echo "<TH>" . $rs->Fields[4]->name . "</TH>";
echo "<TH>" . $rs->Fields[5]->name . "</TH>";
echo "</TR>";

// Verileri döküyoruz
while (!$rs->EOF)
{
echo "<tr>";
echo "<td>" . $rs->Fields[0]->value . " </td>";
echo "<td>" . $rs->Fields[1]->value . " </td>";
echo "<td>" . $rs->Fields[2]->value . " </td>";
echo "<td>" . $rs->Fields[3]->value . " </td>";
echo "<td>" . $rs->Fields[4]->value . " </td>";
echo "<td>" . $rs->Fields[5]->value . " </td>";
echo "</tr>";
$rs->MoveNext();
}
echo "</TABLE>";

// Kapanış
$rs->Close();
$conn->Close();

$rs->Release();
$conn->Release();

$rs = null;
$conn = null;

?>

</BODY>
</HTML>
 
M

Murat Sâki

Guest
Google"dan 100 MB"lık Ücretsiz Site

E-postalara can veren Google, en sonunda web sitelerimize de hayat verdi. Gmail hesabı olan herkes, 100 MB"lık, reklamsız ve kolayca hazırlanabilecek (hem de birkaç dakika içerisinde) web sayfası imkanı sunuyor. Dosya sıkıntısı yok, bandwith (bant genişliği) sıkıntısı yok. Bu yazıda, Google"ın sunduğu bu hizmetten faydalanmanız için gerekli olan bütün bilgileri paylaşacağız. Bütün ayrıntıları ile Google Pages.

Başlamadan önce test için başvuruda bulunmaslısınız bunun için http://pages.google.com adresine girin. Daha sonra Gmail hesabınızın kullanıcı adını ve parolasını yazın ve giriş yapın açılan pencerede sizden mail adresini kayıt etmenizi iseyecek mail adresiniz kayıt etin en kısa sürede test için mail gelecek....

Sayfamızı oluşturalım
Sayfanızı oluşturmak için öncelikle http://pages.google.com adresine girin. Daha sonra Gmail hesabınızın kullanıcı adını ve parolasını yazın ve giriş yapın. Sizi, web sayfanızın yönetim paneli karşılayacaktır. Bu sayfalar, İngilizce"dir.

asi110pv.gif


Yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi ana sayfanız ve sayfa oluşturma butonunun yanı sıra sayfaları silme, kopyalama, yayına sokmak ya da yayından kaldırmak gibi işlemleri yapabildiğiniz bir de komut paneli bulunuyor.

Ana sayfanızı düzenlemekle işlere başlayabilirsiniz. Böylece, sayfalarımızı nasıl düzenleyeceğimizi de görmüş olacağız.

"kullaniciadiniz"sHome Page" bağlantısına tıkladığınızda "Page Editor" başlıklı olan sayfa düzenleme bölümüne geleceksiniz. Tasarım üzerinde nasıl değişiklik yapacağınıza geçmeden önce dilerseniz ana tasarımı, yani şablon ya da template olarak adlandırılan yapıyı nasıl değiştireceğimize bakalım.


Laf aramızda, bu yazıyı size hazırlarken "Yaw ben bu yazıyı zamanında yazmış mıydım neydim?" diye sorular geçiyor aklımızdan. Blog hazırlamaya çok benziyor. Eğer daha önce Blog site kurduysanız bu işlem, sizin için çocuk oyuncağı.

"Change Look" bağlantısına tıkladığınızda karşınıza onlarca değişik tasarım çıkacaktır. Bunlardan sizin keyfinize uygun olanını seçin. Seçmek istediğiniz tasarımı görmek için "Preview" bağlantısına tıklayabilirsiniz. Seçmek için ise "Select" bağlantısına tıklamalısınız. Biz, siyah olan tasarımı pek bir beğendik üzerinize afiyet

Sayfa içeriğini düzenlemek
Sayfada size yol göstermesi için hazır yazılar bulunuyor. Bu yazıları değiştirmek için üzerine tıklamanız yetiyor. O anda yazmakta olduğunuz yazının, fontu, rengi, hizası gibi kriterleri değiştirebilirsiniz. Bunun için sol taraftaki butonları kullanmanız gerekiyor.

Düzenlediğiniz bir yazının şekli konusunda da hazır biçimler bulunuyor. Bunlar; Heading, Subheading, Minor Heading, Normal olarak adlandırılıyor. Şimdi bu seçenekleri size "Şöyle olursa böyle olur" diye anlatmak yerine yerine denemenizi tavsiye ediyoruz.

Bizim denemelerimizde, başlık stilinde olması gereken bir tarz için alt başlık stilini kullandığımızda daha bir hoşnut kaldık. O nedenle seçim sizin. Tekrar söyleyelim; üzerinde çalıştığınız yazının stilini sol taraftaki "Aa" ikonlu butonlardan değiştirebilirsiniz.

Sayfaya resim ekleme
Sayfa düzenleme bölümünde iken sol tarafta "Image" butonunu göreceksiniz. Bu butona tıkladığınızda resim yüklemek için kullanışlı bir arayüz gelecektir. Tıpkı e-posta hesabınıza resim eklermiş gibi burada da aynı adımları uygulayacaksınız. "Göz at" butonuna tıklayarak yüklemek istediğiniz resmi seçeceksiniz ve daha sonra da "Upload" butonuna tıklayacaksınız.

asi227ny.gif


Yüklediğiniz resimler hemen listelenecek ve bu sefer de yüklediğiniz resimlerden seçme işlemi başlayacaktır.bunun için resmin üzerine tıkladıktan sonra "Add Image" butonuna tıklayın. Seçtiğiniz resim, sayfanıza otomatik olarak eklenecektir.

asii331to.gif


Resmin boyutunu değiştirmek için imleci resim üzerinde bekletmeniz yeterli. Gelen seçeneklerle resmin boyutunu değiştirebilirsiniz.

Sayfanıza link eklemek
Oldukça basit bir uygulama. Bunun için yine sayfanın sol tarafında bulunan "Link" butonuna tıklayın. Gelen penceredeki seçenekleri biraz daha yakından tanımak gerekirse;

Your pages: Google Pages"te bulunan diğer sayfalara link vermenizi sağlar.
Your files: Daha önce yüklediğiniz dosyalara link vermenizi sağlar.
Web adress: Başka bir url"ye link verebilirsiniz.
E-mail adress: E-posta adresine link verirsiniz.

Diğer butonlar
Yazdığınız yazıyı kalın yapmak için "b" butonuna, italik yapmak için "i" butonuna tıklayabilirsiniz. Bu bölümü daha fazla açıklama gereği duymuyoruz. Kelime işlemci yazılımlarda olan standartlar burada da bulunuyor.

Siteye dosya yüklemek
Google"ın sayfa hizmetinin belki de bizim için en önemli özelliği dosya yükleyebiliyor olmamız. Böylece sınırsız Google sunucularından dilediğimiz gibi faydalanabileceğiz. Direkt linklerle, Rapidshare gibi emektar dosya sunucularımızın reklamlarından ve zaman kayıplarından da kurtulmuş olacağız.

Siteye dosya eklemek için "Manager", yani ilk sayfaya gelin. Sağ tarafta "Upload stuff" bölümünü göreceksiniz. Burada bulunan "upload" bağlantısına tıkladıktan sonra gelen "Göz at" butonuna tıklayarak yüklemek istediğiniz dosyayı seçiyorsunuz. Dosyayı seçer seçmez yükleme işlemi başlıyor. Yüklediğiniz dosyaya nasıl link vereceğinizi yukarıda anlatmıştık.

asi48ed.gif


Yeni sayfalar oluşturmak
Şu ana kadar anlattıklarımız, ana sayfayı düzenlemekle ilgiliydi. Diğer sayfalarda da düzenleme işlemi aynıdır. Sitenize yeni sayfalar eklemek istiyorsanız o zaman "Page Manager" bölümünde bulunan "Create a new page..." bağlantısına tıklamalısınız. Tıklama işleminden hemen sonra sayfanın başlığını girmeniz istenecektir. Başlık girdikten sonra hemen altta bulunan "Create and edit" butonuna tıklamanız yeterli.

Artıları
Google Pages, şimdilik yeni kullanıcılara kapalı. Herkes tarafından kullanılabilir olduğunda ise gerçekten de yankı uyandıracağa benziyor. Zira 100 MB, site için gerçekten de iyi bir rakam. Reklam olmaması, bandwith sınırı olmaması da diğer avantajlardan.

Eksileri
Eksileri de yok değil. ASP ve PHP gibi destek verebilen, FTP"den dosya transfer imkanı sunan bir servis de olsaymış dadından yenmezmiş
 

mustafa

Profesör
Katılım
8 Haz 2006
Mesajlar
1,972
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Konum
Ankara
a&#231;&#305;klar&#305; &#231;ok diye duydum denemedim ama bir ara denerim
 

AdımcA

Akşam ... Yine Akşam ...
Katılım
9 Haz 2006
Mesajlar
2,420
Tepkime puanı
8
Puanları
0
payla&#351;&#305;m i&#231;in te&#351;ekk&#252;rler,
deneyece&#287;im.
 

azad21

Üye
Katılım
10 Haz 2006
Mesajlar
162
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.guladare.com
ben denedim valla çok güzel ama benim bir sitem var girmek istiyen varsa girsin buyrunhttp://harzem_21.sitemynet.com aslında mynet olarak yaptım..:)
yaw zınar bir sorun var ben bu yaptığım sayfaları nasıl yan yaba grtirecem hep ayrı oluyor hepsinin ana sayfada olmasını istiyorum nasıl yapacam yardı edermiisin?
 

Zeynep Özmen

Kevok_84
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
3,306
Tepkime puanı
11
Puanları
0
azad sen bu siteyi yukarda anlat&#305;lan &#351;ekilde ki gibimi yapt&#305;n yani googleden mi ald&#305;n?
 

mavilale

Üye
Katılım
27 Haz 2006
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Puanları
0
AŞKIM İSYANDIR BENİM



Yanarım; öyle bakma yüzüme yağmur gibi

Dağıt kalbini saran hasret bulutlarını

Damlasın gözlerine sonsuzluk usaresi

Dalgınlık evlerinin en güzel melikesi

Sevemem; tozlu raflar arasına girmeden

Çöllerim kandır benim

Sevemem; karanlığı bir daha devirmeden

Aşkım isyandır benim



nurullah genç
 

Al-Sahra

Üye
Katılım
2 Tem 2006
Mesajlar
6
Tepkime puanı
1
Puanları
0
ya karde&#351;im ben pek anlamad&#305;mneler yap&#305;caz nas&#305;l yap&#305;caz anlat&#305;rsan sevinirim do&#287;rusu:)
 

Al-Sahra

Üye
Katılım
2 Tem 2006
Mesajlar
6
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Hay mashallah karde&#351;im g&#252;zel olmu&#351;.eline sa&#287;l&#305;k.ta ben anlamad&#305;m ne yapaca&#287;&#305;z anlat&#305;rsan&#305;z &#231;ok sevinirim karde&#351;lerim.Allah bless you...;)
 

DJ MESNEVI

Doçent
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
1,462
Tepkime puanı
3
Puanları
0
vay anas&#305;n&#305; baz&#305; arkadaslar burayada gelmis:S adminiiiiiiiiiim!..
 

_MeCBuRi_

Asistan
Katılım
9 Tem 2006
Mesajlar
428
Tepkime puanı
2
Puanları
0
na&#305;l ya&#287;&#305;lcak bi s&#246;leseniz yahuu...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst