Tarihe doğuşun kutlu olsun ey Mursi...

Enes

İhvan Forum Üye
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
14,127
Tepkime puanı
1,240
Puanları
113
Konum
bâbil...
Tarih kadar eskidir kardeşlik ve tarih kadar eskidir ihanet…
“İyiler hep kazanmıştır” tüm masallarda, tüm filmlerde iyi insanlar kazanmıştır. Kötü insanların kazandığı filmlerin devamı muhakkak yayınlanmıştır.
Zulüm unutulacak bir eylem değil. Zalimin makamı ne olursa olsun, hainin kazancı nasıl görünürse görünsün bir şekilde kader adalet edecektir.
İnsan ölümden korkabilir zira korku çok insani bir eylemdir. Ancak büyük dava adamları bu korkuyu yenebilmiş, bu korkunun üstesinden gelebilmiştir. İnanan yüreğin celladına gülümsemesi bu yüzdendir! Yanlış davasının samimi neferi bile kendi iskemlesine tekmeyi kendi basmıştır. Kimi için şehadettir ölüm, kimi için zaferin bir kilometre taşı!
“Asıl mesele ölmek değil” repliği vardı bir zamanlar. Ölmek biz sıradan insanlar için ciddi bir olaydır ancak “ölümüm yaşamımdan ziyade sizi korkutacak” diyebilen gür sedalı dava adamlarına yolda karşılaşılabilen sıradan bir olay gibi gelir.
Yol uzundur, yol çetindir, yük büyüktür. Bu davayı taşıyacak insanüstü sabra sahip olmalıdır. Dava inanan için ölümü unutturan bir olgudur.
İşte bu bağlamda Muhammed Mursi mazlum hüviyeti ile idam cezası verilen ama idama mahkum edilemeyen, belki şehadet hediye edilecek sıradaki dava kurbanıdır.
Firavun tarih boyunca hortlamıştır ama Firavun var oldukça yeni Musa’lar da doğmuştur.
Mazlumun şehadetini tarih yaşadıkça kalbinde taşır. Her mazlumun ölümü tarihe yeni bir kahramanı armağan eder.
Tarihe doğuşun kutlu olsun ey Mursi…
Bir Firavun’u daha Nil’e gömüşün kutlu olsun!

Videolu versiyon: http://www.ihvanportal.com/tarihe-dogusun-kutlu-olsun/
 

elbiss

Ordinaryus
Katılım
21 Kas 2013
Mesajlar
2,514
Tepkime puanı
43
Puanları
0
Konum
Türkiye
Mursiyi zamanında uyardılar Sisi yi görevinde yükseltme senin için uygun değil diye.. bak ileride başına dert olur yanlış ilişkileri var diye ama Mursi hırsına yenik düştü gözü söylenenleri dahi göremedi....kendi tohumunu kendi ekti....

Şimdi suçlandığı durum ülkenin gizli bilgilerini yabancılarla paylaşması...

Var mı yok mu bilemem taa bi ALLAH bilir bizim kisi sadece yorum olur ...İnsan bu şirin gözükme adına bazen doğruları gözü görmeyebilir hata işleyebilir...Bazense hata kapısına gelir doğruları yapabilir...biz bilemeyiz ALLAH bilir.

Mursinin savunmada söyleyeceği şeyler şu olmalıdır...

Eğer ben ülkenin gizli bilgilerini paylaşmışsam ki yapmadım Eğer yapmışsam da o zaman bana bu bilgileri temin eden ve bana paylaşmamda bire bir yardım eden dönemin genel kurmay başkanı SİSİ den başkası olamaz ...demesi yeterli....

SİSİ ile dönem içerisinde bir çok noktada çeşitli alışverişlerde bulunduk demesidir....İlla ki olmuştur zaten...

Mursi yargılanmasını Avukatları aracılığıyla AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİN de istemelidir aksi halde adamı ipe götürebilirler...

Böyle.
 

elbiss

Ordinaryus
Katılım
21 Kas 2013
Mesajlar
2,514
Tepkime puanı
43
Puanları
0
Konum
Türkiye
Mursinin yöneticilik anlamında yaptığı en önemli hatalarının başında bana göre....

bir anda kısa bir sürede 1-2 yıl içerisinde herşeyi düzenlemek değiştirmek istedi....Böyle bir devrimi asla kimse başaramaz...

Mursi göreve gelip seçildikten sonra 1 yıl emir komuta zincirini toptan değiştirip yeniden güvenilir insanlardan düzenlemesi gerekirdi...

Mursi görevinin ikici yılında ise halka yönelik iyileştirmeler yapması gerekirdi...halka dönük yapılan iyileştirmeler halk arasındaki baskıyı ve direnci azaltır buda ekstra meydanların gücünü zayıflatır....

göreve geldikten 3 yılında ordunun techizatlarını yenilemesi gerekirdi...

Görevinin 4 .yılında Filistin kapısını İsrail ile müzakerelere varıp açabilmesi gerekirdi...Müzakerede niyet belirtilir istek belirtilir konuşulur açılırdı zaten...İsrailin çekindiği husus içeriye girebilecek silahların olabilmesi....İsrail güvenliğinden çekiniyor..

İsrailin FİLİSTİN de insanlara yaptığı eziyet, zulüm ve acı kabul edilebilir bir durum ASLA değil...Bu durum İsrail Halkının değil iSRAİLİN Fiili yöneticilerin hatalarıdır....FİLİSTİN bağımsız bir devlet olmadığı sürece bölgede şiddet ve acı bitmez gözüküyor..FİLİSTİN mümkün olduğu sürece tanınmaya devam etmelidir.. FİLİSTİN de yaşayan insanların da yaşamaya hakkı vardır kaldı ki zamanında size kapılarını açmış bir FİLİSTİN HALKI nın iyilikleri ALLAH katında belliyken.

Mesele ALLAH ın hoşnutluğunu kazanmak ise; insanların refahı ,huzuru ve mutluluğu hatta can güvenliğide düşünülmesi ve eziyet,zulüm,acı gibi politikalar uygulanmaması gerekir..İnsanlığın yeniden yükselip IŞIĞA kavuşabilmesi için insanların aralarındaki husumeti kaldırıp güveni getirmeleri çok önemli..

Bugün dünyanın hangi köşesine giderseniz gidin...birbirinize karşı insanlık olarak güven duygusunu devamında şefkaat ve merhamet olgusunu oldukça zayıflatmış durumdasınız..Birbirinizi sevmeden bir arada yaşamanın güzelliklerini kavramadan gerçek sadete kavuşmak devamında korkulardan sıyrılıp HUZUR a dönmeniz çok zor...

O yüzden size yüce ALLAH idarecilerinizi seçerken İçinde ALLAH korkusu olan doğru dürüst ahlaklı insanları seçin diyor...Eğer ülkenizin Lideri ALLAH sevdalısı olursa Dünyada tek bir insanın ne canı yanar nede kalbi...Eğer idarecilerinizi iyi gözlemleyip dogru olanı seçerseniz hayatta huzurunuz dogruyu seçtiğiniz sürece daim olur ve korkularınız hep geride kalır...

ALLAH a sığınmadan hiç bir kalp ne huzur bulur nede korkularından ayrılabilir...

Kim dünyada eziyet ve zulüm yaparsa ALLAH hoşnut edilmemiştir..

Mursi o kadar çok şeylere daldı ki...

Yurt dışı gezilerini dahi çoğu zaman yapamadı...gittiği yerler oldu ama KURU gezi..ekonomik antlaşmalar ,işbirlikler gibi bir çok konuda masada oturup elini ve gücünü etkinleştirmesi gerekirdi..

Yani bugün mesele Politikacı olup başa gelebilmekte değil Mesele başa gelip idare edip gücü etkin kullanabilmekte...

Gücü oluşturup etkin kullanamadığınız da malesef neticede çoğu zaman pek olumlu olmuyor..

Böyle.
 

efonaltı

Kısıtlı Erişim
Katılım
13 May 2015
Mesajlar
703
Tepkime puanı
18
Puanları
0
Yaş
44
Konum
almanya
Ey millet !! mursi bugün talut'u temsil eder.Haydi onun ordusuna katılalım!.Ey islam dünyası calutların peşine düşmeyin Asla iflah olamazsınız.Bir sabır ,metanet le düşmanlara tepkinizi koyun!!
 
Üst