TARAF, MHP'yi Manşetten Vurdu

GENCAKINCI

Profesör
Katılım
21 Ağu 2009
Mesajlar
1,666
Tepkime puanı
26
Puanları
0
TARAF, MHP'yi Manşetten Vurdu

Taraf gazetesi manşetten verdiği haberde MHP'yi Ergenekoncu zihniyete dönmekle suçladı.

Taraf gazetesi manşetten verdiği haberde MHP'yi Ergenekoncu zihniyete dönmekle suçladı. Gazeteye göre Devlet Bahçeli, emekli genarelleri vekil yapacak!
İşte gazetede çıkan o haber...
Ulusalcı Yeniçağ gazetesiyle barışan, Engin Alan, Ümit Özdağ gibi isimleri partiye katan Bahçelı 2011 seçimlerine şahin bir MHP hazırlıyor. Hedefte yeni CHP de var...
Devlet Bahçelinin Başdanışmanı ve MHP MYK üyesi Doç Dr Vedat Bilgin 30 kasım günü gazetelere düşen partiden istifa gerekçesinde şöyle diyordu:
“Bugün gelinen nokta bana, ortaya konan politikaların partiyle birlikte siyaset etme imkanının tamamen ortadan kalktığını göstermektedir.”
Bundan iki yıl önce Neşe Düzel'e “MHP devletten değil militarizmden koptu” diyen, demokrat ve ılıınlı fikirleriyle öne çıkan Bilgin'i istifa ettiren “MHP'nin geldiği son nokta" neydi peki?
Bunun somut verileri Bahçeli'nin son dönem sertleşen üslubunda görülebilir.
“İhanet”, “PKK ile işbirliği” söylemini sertleştiren Bahçeli, geçen haftaki grup konuşmasında deınokratik açılım nedeniyle Beşir Atalay'ı yüce divanda yargılayacaklannı söylemişti. Dünkü grupta hesap sorulacaklar listesine Diyarbakır ziyareti nedeniyle Cumhurbaşkanı Gül'ü de ekledi. Dün Meclis Grubu'nda hedefinde “Ana muhalefet partisi de gelişmeleri duyarsız, tepkisiz izlemekte, bir anlamda iktidarın değirmenine su taşımaktadır” sözleriyle CHP de vardı.
Listeleri Bahçeli Hazırlıyor
2007 seçimlerinin ardından Meclis'e girerek Gül'e Cumhurbaşkanlığının önünü açan, Ergenekon davasıyla arasına mesafe koyan, asker- hükümet kırizlerinde demokratik mesajlar veren, MHP'li gençleri sokaklardan uzak tutan Bahçeli için değişimi başlatan CHP'de Kılıçdaroğlu'nun göreve gelmesi oldu.
"MHP'Yİ BARAJA GÖMÜN" DİYEN GAZETE İLE BARIŞTI
Bu yeni siyase çizginin ilk somut sonucu "MHP'yi baraja gömün" diye başlıklar atan bir dönem teşkilata sokulmayan ulusalcı Yeniçağ gazetesiyle tekrar barışılması.
Bahçeli'nin Balyoz davasına “siyasi” demesi, üç generalin görevden alınmasına karşı çıkması da bu yeni dönemin ilk işaretleri.
Bahçeli, 2011 seçimlerine yeni ve sert bir MHP hazırlıyor. Hedef sadece Kürt açılımına kızan milliyetçi AKP seçmeni değil belki daha çok "Kürt" Kılıçdaroğlu ve yeni CHP'ye kızan, kıyı şeritindeki ulusalcılar.
MHP'de aday olmak isteyenler partililer için istifa etme süresi 31 aralık 2010'da doldu bile. Bu acelenin nedeni Bahçeli'nin bu radikal MHP'nin kadrolarını bizzat oluşturmak istemesi. Hatta bir iddiaya göre pek çok ilde MHP'nin adayları şimdiden belli.
"ASKER MHP"
MHP'de askerlerle ve Yeşil'le yakınlığı tartışma konusu olan Mustafa Hidayet Vahapoğlu'nun şimdiden Çorum birinci sıradan
aday olduğu ve çalışmalara başladığı iddia ediliyor.

Partinin yeni vitrininde başka şahin isimler de var.
2009'da partiye dönük müdahalelerine kızıp “Generaller MHP'den elini çeksin” açıklamasını yapan Bahçeli, Balyoz sanığı emekli Korgeneral Alan'ı “Öcalanı getiren komutan” olarak bizzat partiye davet etti. Başka generallerin 2011'de MHP listelerinden aday olması bekleniyor.
Ergenekon iddianamelerinde askerlerin MHP'nin başına getirmek istediği öne sürülen, bir dönem Bahçeli'ye karşı genel başkan adayı da olan Prof. Dr. Ümit Özdağ, Bahçeli'nin davetiyle yeniden MHP'li olanlardan.
Bahçeli'nin seçildiği kongrede kürsüyü işgal edip “illegaliteyi başlatan” eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu da Bahçeli'nin, 'Millet ve Devlet Bekası İçin Güç Birliği' çağrısına uyup MHP'li oldu.
Geçen hafta Akşam gazetesine bir röportaj veren Karamahmutoğlu “Cumhuriyet değerleri ve Atatürk' misyonuna tek başına MHP sahip çıkmaktadır” dedi. “AKP'nin sol sürümü” diyerek yeni CHP'yi de hedef aldı.
CHP'DEN UMUT KESİLDİ, MHP'YE YÖNELDİLER
2011'de kritik seçimler öncesi “ancien regime” yanlılarının AKP'ye karşı değişen CHP'den de ümidi kesip MHP'ye yöneldikleri anlaşılıyor.
2011 seçimlerinde barajın altında kalıp yeni anayasayı yapacak Meclis'e girmeme ihtimali olan MHP'ye verilen bu omuz desteği bakalım işe yarayacak mı?

Yıldıray Oğur / Taraf

http://www.stratejikboyut.com/haber/taraf,-mhpyi-mansetten-vurdu--48832.html
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Bu sefer cidden barajda kalalım diye bir uğraş var hayırlısı bakalım :)
 

Arayıcı

Asistan
Katılım
25 Eki 2009
Mesajlar
356
Tepkime puanı
55
Puanları
0
Mhp ye % 10 bile fazla değil mi?Herhangi bir ekonomik proğramı olmayan,yıllardır söylemlerini ve kişilerini değiştiremeyen bir parti.
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Mhp ye % 10 bile fazla değil mi?Herhangi bir ekonomik proğramı olmayan,yıllardır söylemlerini ve kişilerini değiştiremeyen bir parti.



Kim demiş olmaz mı hiç yaşadık biz bunları MC hükümetleri döneminde, sokakta ne kadar aylak varsa masalara ikişer ikişer oturtularak dolduruldu memur işci kadroları sonra sıkı bir hortum takıldı paralar horrrrrr .... yani bu da bir ekonomik program değil mi? :)
 

bakış

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
4,717
Tepkime puanı
251
Puanları
0
Konum
İstanbul-Pendik
Şu mhp'den ne istiyorsunuz.Muhalefet yapsa suç,yapmasa suç...
Mhp'liler şu açılım günlerinde sabırla olanları seyrettiler.Bu olaylarda ülkücülerin bu kadar sabırlı olacağını şahsen tahmin etmiyordum.

tarafın işi gücü biyerleri hedef göstermek.taraf bu ülkenin bölünmesi için elinden gelen herşeyi yapmaktadır.bahçeliyi bu zor günlerde halkı sukunete (özellikle milliyetçi gençleri)davet ettiği için tebrik ediyorum.Her nekadar TARAFIN hoşuna gitmesede...
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Değil Mhp, Ulusalcılarla işbirliği yapan her Parti aynen çakılır. Bir daha toparlar mı toparlayamaz mı Allah bilir...
 
Üst