Tanrı'ya Yönelirken İnsan Kalabilen Bir Peygamberden Çok Etkilendim

kilicarslan

Kıdemli Üye
Katılım
14 Mar 2013
Mesajlar
4,054
Tepkime puanı
41
Puanları
0
İslam dinini nasıl benimsediniz? Müslüman olmanıza vesile olan tek bir olaydan bahsedilebilir mi?


Benim için dönüm noktası olabilecek üç olay bulunuyor. Tabi bu yolculuğu O'nun lütfuyla gerçekten yapmamı sağlayan işaretleri ve safhaları en iyi Tanrı bilir.

İlk olay 2000 yılında British Columbia'daki üniversitede öğretmenlik yaparken iki Müslüman ile tanışmamdı. Sakinlikleri ve saygılarıyla ve Batıdaki çoğu üniversitenin kampüslerini açık bir şekilde şekillendiren "parti atmosferinin" ortasında dahi alkol kullanmayacakları gerçeğiyle beni etkilemişlerdi.

İkinci hadise o aynı yıl Üniversitedeki kitapevinden kısaltılmış ve İngilizce dilinde olan bir Kuran almam oldu - adı Essentıal Koran idi ve Thomas F. Cleary tarafından yazılmıştı- bu kitabı almamın nedeni bu bireylerin belirleyici özelliklerinin nerden kaynaklandığını merak etmemdi. Okumaya başlar başlamaz, yazılan metine garip bir yakınlık hissettim. Bu duygu tıpkı eve dönmek veya uzun süredir kayıp olan bir şeyin bulunması gibi bir şeydi. Sayfalardan tanıdık isimlerin çıkıp bana yöneldiklerini hatırlıyorum - Nuh, Musa, İbrahim, İsa - ve daha fazlası da vardı. Her gün deneyimlediğim şeyler o gece okumayı seçtiğim bu sayfalarda yansıtılıyordu ve okuduğum şeyler diğer gün evrende ortaya çıkıyordu. Aslında bu "alışveriş" aylar boyu sürdü, fakat metin tercüme anlamında açıkça eksik idi. Çok geçmeden, bunun olağan bir kitap olmadığının, bir şeye başlangıç kitabı olduğunun farkına vardım. Tanrıyı onlarca yıl unuttuktan sonra, hayatımdaki Tanrı mevcudiyeti fazlasıyla belirgin gözüktü.


Üçüncü olay 11 Eylül olayıydı. O noktada İslam hakkında bayağı kitap okumuştum ve sanırım kendimi bir Müslüman olarak görmek üzereydim. Bazı duaları öğrenmeye başlamış ve bir dizi Müslüman ile tanışmıştım. O sırada Toronto'da olan evimde oturduğum koltuğumda 11 Eylül olayıyla ilgili ilk haberleri izlediğimi hatırlıyorum. Bu olayın Müslümanlara çok büyük bir zorluk getireceğini söylemiştim. Müslümanlar rasgele nefretin hedefinde olacaklardı. Genel olarak kadınların birkaç gün veya hafta boyunca örtünmesinin merhamet göstergesi olacağını düşünmüştüm, böylelikle toplumumuzdaki Müslüman kadınlar başörtüsü denizinde tanınmamış olabileceklerdi. O an benim de başörtüsü takmam, öne çıkıp açıkça uzun süreden beri kalbimde olanları açıklamam gerektiği gerçeğine-Kur'an'ı benim kendi kitabım olarak tanımam gerektiğine karar verdim.

devamı ..



http://www.sonpeygamber.info/-tanri-ya-yonelirken-insan-kalabilen-bir-peygamberden-cok-etkilendim-


 

kilicarslan

Kıdemli Üye
Katılım
14 Mar 2013
Mesajlar
4,054
Tepkime puanı
41
Puanları
0
Kendisini etkileyen ilk olay rastladigi islami hakkiyla temsil eden 2 genc.
Hal diliyle bayani etkiliyorlar. Insanlarin sözden cok hareket ve davranislardan etkilendigini bence bu olay güzel sekilde ortaya koyuyor.

Hakkiyla yapilan temsil iste böyle baskalarinda ilgi uyandiriyor, onlari bunun sebebi arastirmaya itiyor , kadin bu sekilde KURAN la tanisiyor ve devame den ilgisi , hidayet arayisi rabbinin teveccühüyle onu islama götürüyor.
 
Üst