Taliban'dan Vietnam Hatırlatması

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,069
Tepkime puanı
1,417
Puanları
113
Konum
Muamma...!
16718.jpg


Taliban, Amerika'nın şuanda Afganistan'da yaşadığı krizin, yıllar önce Vietnam'da yaşadığı sorunlardan farksız olduğunu söyledi.


Afganistan İslam Emirliği, Amerika'nın şuanda Afganistan'da yaşadığı krizin, yıllar önce Vietnam'da yaşadığı sorunlardan farksız olduğunu, Amerika'nın Vietnam'daki sonunun Afganistan'da tekrarlanacağını söyledi.

İslam Emirliği'nin resmi web sayfasında yayınlanan haftalık açıklamada “Amerika'nın çıkarı, savaşı durdurması ve geri çekilmesidir. Amerika'nın çıkarı, Afganistan'ın egemenliğine, İslami kimliğine saygı duymasıdır. Onların Afganistan'da zafer kazanması için hiçbir fırsatları yok. Bir çok gözlemcinin de ifade ettiği üzere Afganistan'daki savaşla Vietnam savaşı arasında benzerlikler bulunuyor. Amerika halkı Vietnam'daki savaşın bitmesi çin gösteriler yapardı. Halkın çoğunluğu savaşa karşıydı. Amerika şimdi Afganistan sorununda da aynı durumla karşı karşıya. Hatta dünyanın tamamı bu savaşa karşıdır. Savaşın bitmesi için gösteriler düzenlemektedir” denildi.

Emirliği'n açıklamasına şu ifadelerle devam edildi: “Vietnam halkının çoğunluğu, Amerika birliklerine karşı savaştığı gibi sadece mücahidler değil Afganistan halkının tamamı da savaşıyor. Afgan halkının tamamı, işgal güçlerine karşı kahramanca savaşan mücahidlerin yanındadır. Son yapılan kamuoyu araştırmasına göre de hakın %85'i mücahidleri desteklemektedir.”

Açıklamada ayrıca “Vietnam savaşında Amerika birlikleri ağır darbeler alarak ruhsal hastalıklara mubtela oldukları gibi bugün de çok sayıda Amerikan askeri psikolojik tedavi görmektedir. Amerika'nın vietnam savaşında büyük maddi kayıplar verildiği gibi Afganistan savaşı da Amerika'nın iktisadi hayatını felç etti” ifadelerine yer verildi.

İslam Emirliği, açıklamasının sonunda “Amerika, utanç verici bir halde yarın yapacağını neden bugün yapmamaktadır. Amerika'nın bugün yapması gereken Afganistan'dan çekilmesi ve Afgan halkının bağımsızlığına saygı duyması değil midir?” diye sordu.



israhaber
 
Üst