Taliban'daki Türk Direnişçiler

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,077
Tepkime puanı
1,417
Puanları
113
Konum
Muamma...!
23145.jpg


Wikileaks'in yayımladığı Afganistan belgelerinde Türk direnişçilerin 2007'de bir ABD gücüne kök söktürdüğü yer alıyor


Wikileaks sitesinin ele geçirerek yayımladığı ABD'nin Afganistan savaşına dair 92 bin belgesi arasında Türk direnişçilerle ilgili bölümler de var. Afganistan'daki yabancı güçler arasında 1700 küsur askeriyle tek Müslüman ülke olan Türkiye'den Afganistan'daki direniş saflarına gidenler olduğu da biliniyor.

Radikal gazetesinin Wired dergisine dayandırdığı habere göre, dergi, Amerikalıların 'Türk' derken Türkiye'den gelenlerle Türk asıllı Afganları karıştırma ihtimaline dair uyarı da yaptı.

Buna göre, Afganistan-Pakistan sınırında, Paktika vilayetinin doğusundaki Bermel üssündeki Kartal Görev Gücü'ne bağlı ABD güçleri, 2007 yılını Türk direnişçilerle cebelleşerek geçirmiş. Türk direnişçileri, Taliban'a yakın bir örgüt olan Hakkani grubunun desteklendiği ve Pakistan'daki sığınaklarından çıkarak saldırı düzenlediği saptanmış. 19 Mayıs'ta Türk direnişçilerin gönderdiği 107 milimetrelik roket üssü vurmuş, ama kimse zarar görmemiş.

Askeri bir raporda o gün “Türk savaşçıları attıkları roketle koalisyon güçlerine doğrudan saldırılara ilk kez katıldı” diye not edilmiş ve bunun ciddi saldırıların provası olup olmadığı sorgulanmış. 24 Mayıs'ta atılan iki roket yine üssü vursa da hasar vermemiş. Türk direnişçiler 14 Temmuz'da üsten çıkan ABD askerlerine saldırsa da iki taraftan da yaralanan olmamış. Türklerin Pakistan'a geçeceği istihbaratıyla uyarılan İslamabad ise birşey yapmamış.

GBU-12 bombaları atmışlar

Türklerin iletişiminde “Nusret beni duyuyor musun, yaralananlar var” gibi bölümler yakalayan Amerikalılar, 5 Ekim'de Nusret'in arama işaretini görüp direnişçileri tespit için Predator göndermiş. 14 kişi saptanınca iki A-10 militanların mevzilendiği mağaraya 227 kiloluk GBU-12 bombaları atmış, kaçan 10 militana da MK82 bombası atılıp top ve roket ateşi açılmış. Saldırı sonrası canlı bir direnişçi, dört ceset, bir kafa parçası, kan izleri bulunmuş. Türklerin saldırı öncesi iletişiminden Celaleddin Hakkani ile oğlu Siraceddin'in örgütünden para ve malzeme istediği saptanmış.

Kasımda Türklerin Malikşah'a saldırı hazırlığı saptanınca, top ve ağır silah ateşi açılmış. Türkler bölgeden kaçsa da F-15 ve Apacheler devreye sokulup en az ikisi Türk 30 direnişçi ölmüş. “Beni Afganistan'a arkadaşım getirmişti. Şimdi ikimiz kaldık, diğerleri kayboldu. Savaşamadığımız için hayalkırıklığı içindeyim” diyen bir iletişim saptanmış. Bölyece Kartal Görev Gücü Türk militanlardan kurtulurken, Kasım 2009'de ABD güçleri bir kampta yığınla Türk parası bulmuş.





dünyabülteni
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Allah c.c Akıl fikir ve dahi feraset ihsan eylesin....
 

hacifersat

Doçent
Katılım
11 Nis 2010
Mesajlar
717
Tepkime puanı
59
Puanları
0
selam . Allah c.c. ümmetin yiğitlerine sabır ve zafer nasip eylesin. Küffara fırsat vermesin.
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
arkadaşlarımızın hangi yasal zeminde taliban a katıldılar acaba?

bu kadar dinlerine düşkünseler
hangi dini kurala göre yaptılar

herkes kendi kafasına göre harb edicekse birlik beraberliğin olmadığı yerde mağlubiyetten başka ne elde edilebilir.
 
Üst