Taksim saldırısında 'bomba' gibi 5 iddia

  • Konbuyu başlatan Kaçak
  • Başlangıç tarihi
K

Kaçak

Guest
Taksim saldırısıyla ilgili şok iddia: "Canlı bombanın yanında sarı montlu 2'nci bir kişi vardı. Polis, yaraladığı zanlıyı hastanede sakladı, daha sonra helikopterle İstanbul dışına kaçırdı."
Polis yetkilileri ise ikinci kişi iddiasını doğrulamıyor. "Sarılı adamın sırrı" manşetiyle çıkan gazetenin yer verdiği iddialar gündeme bomba gibi düşecek. Mustafa Şekeroğlu imzalı habere göre o tanık, iki gün önce İstanbul semalarında uçan jetler eşliğinde bilinmeyen bir yere götürüldü.

1-'UZAKTAN PATLATILDI'

Güvenilir bir kaynak, Habertürk'e şunları anlattı: "Olay anında polis müdahale edince, canlı bomba butona basamadı. Bomba uzaktan, cep telefonuyla patlatıldı. Sarı montlu ikinci bir kişi bacağından vurularak yakalandı.

2-'TANIK KORUMADA'

"Vurulan kişi, gizlice Taksim İlk yardım Hastanesi'ne götürülüp özel bölümde saklandı. Tanık koruma programına alınan kişi, helikopterle kent dışına kaçırıldı."

3-İSTANBUL'DA UÇAN JETLER

Tanık koruma programına alınan şahıs, önceki gün İstanbul semalarında uçan 5 jetin eşliğindeki bir helikopterle 'bilinmeyen bir yere' götürüldü.

4-YALNIZ DEĞİLİZ

Gizlenen ikinci şüpheli canlı bombanın yurtdışından geldiğini ve yalnız olmadığını belirterek, girişiyle ilgili kamera görüntülerinden söz etti.

5-PARMAK UÇLARINI TIRAŞLAMIŞ
Canlı bomba kimliğinin tespit edilememesi için saldırıdan önce parmak uçlarını tıraşladı. Bu nedenle polis kimlik izinden sonuç alamadı.
POLİS 'O ANLARI' ANLATTI
Ziyaretin Habertürk'e konuşan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 3 yıllık polis memuru Muzaffer Arslan, o anları şöyle anlattı:
"Arkadaşlarım içerideydi. Saldırganın yaklaştığını görmedim, sırtım dönüktü. Nöbetçinin 'Nereye gidiyorsun?' bağrışıyla döndüm, Bu sırada alevleri gördüm. Büyük bir gürültü ve basınçla savruldum. Kendimi minibüsün altında buldum. Üzerimde canlı bombaya ait ceset parçaları vardı. İlk önce bir yerlerimin kesildiğini zannettim. Ama daha sonra bunların ceset parçaları olduğunu anladım. Arkadaşlarım yardım etti ve hastaneye kaldırdılar."
GÖRGÜ TANIKLARININ İDDİASI

Görgü tanıkları saldırıdan hemen sonra olay yerindeki görgü tanıkları da polisin ateş açtığını ve bir kişiyi bacaklarından vurduğunu anlattı. Ancak Emniyet yetkilileri bu kişinin canlı bomba olduğunu savundu.




 
Üst