Taksici Tolga’nın Ahlakı

saf deha

Profesör
Katılım
26 Kas 2007
Mesajlar
1,306
Tepkime puanı
120
Puanları
63
Konum
ankara-kayseri
Bursa’dan kayınvalidem gelecekti. Kayınpederimin ölümünden sonra ilk defa geliyor olması benim için manalı idi. Akşam beş altı gibi AŞTİ( Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi)’de olacaktı. Eşim Elmira ile AŞTİ’ye geldik. Arabamı içeriye park edip para vermektense dışarıda bir yere park etmeye karar verdim. Ara bir sokakta iyi bir yer buldum. Kayınvalide ile eve gelmiştik ki, cep telefonumun yanımda olmadığını fark ettim. Elmira’ya:

“Cep telefonumu evde unutmuşum. Aşağıya inip bir bakayım.” Dedim. Ne kadar aradıysam bulamadım. Bir telaş almıştı beni. Acele ile yukarıya çıktım. Eşime,

“Telefonum arabada da yok. Kaybettim sanırım. Bir telefon et bakalım. Kim bilir bir bulan olmuştur belki…”

“Yabancı bir ses geliyor telefondan. “ dedi eşim. Telefonu elime aldım.

“Telefonumu kaybettim.” Dedim. Karşı taraftaki de,

“Bende buldum. Nerede oturuyorsunuz?”

“Ben Keçiören’de oturuyorum. Siz neredesiniz?”

“Ben taksi şoförüyüm. Size yakın bir yerde Marmara taksi durağı var. Ben oraya gelir telefonunuzu bırakırım. Ben olmasam bile arkadaşlar size verirler.” Dedi. Teşekkür ettim. Marketten yiyecek bir şeyler aldım. Elim boş gitmek istemedim. Taksi durağına vardığımda, isminin Tolga olduğunu öğrendiğim taksi şoförü durağa gelmiş, cep telefonumu bırakmış ve gitmişti. Telefonumu arkadaşlarından aldım. Yanımda getirdiklerimi onlara bıraktım. Sevinmişlerdi bu hareketime Teşekkürlerimi arz ederek, telefonum ile oradan ayrıldım.

Telefonumun maddesel değeri çok fazla değildi. Ama içindeki bilgileri tekrar yerleştirmek, hatta uzun zaman içinde bulmak benim için imkânsız gibi bir şeydi. İçinde ne telefonlar yoktu ki… Park ettiğim yerde, arkamdaymış Tolga ve bir taksi ile nöbet halindeymiş. Allahtan karanlıkta görebilmiş ve yanına almış.

Sanırım memleketimizde hala iyiler var. Belkide çoğunluğumuz böyleyiz. Her gün kötü haberler duydukça moralimiz bozuluyor ama bunlar 75 milyon içinde birkaç kişiler. Böyle haberlere bakıp da, kötü düşünmek yersiz diye düşündüm kendi kendime. Peygamber efendimiz(ASV), ahlak dinin yarısıdır demiş. Yine bir varsayımda, eğer bir memlekette ahlaksızlık çoğalmışsa o memleket yok olmaya mahkûmdur. Biz iyi yoldayız diye düşündüm.
Ülkem her yerden emniyetli ve güven içinde. Kalbimde öyle güzel şeyler var oldu ki… Bir haftaya neşeyle başladım yeniden.

Teşekkür ederim Taksici Tolga… Senin gibiler var olsun daima.


Saffet Kuramaz
 

SeNoL

MUEYABYA
Katılım
16 Kas 2006
Mesajlar
4,867
Tepkime puanı
224
Puanları
0
Yaş
42
Konum
Kocaeli
Ne yalan söyleyeyim başlığı ilk okuduğumda olumsuz bir davranış anlatılacak diye düşündüm.

Allha tolgaların sayısını arttırsın inş.
 

eylül

Veled-i kalbî
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
5,223
Tepkime puanı
1,026
Puanları
0
Konum
mavera...
Arada benim başıma da gelir. Sağolsunlar şimdiye kadar teslim etmeyen olmadı.
Ki ben çoğu zaman nerede kaybettiğimi hatta kaybedip kaybetmediğimi bilmezken eşyalarım gelir beni bulur.
Elhamdulillah, guven içerisindeyiz.
Rabbim sayılarını çoğaltsın.
 
Üst