Sütlü ıslak kek

edepyolu

Fe Eyne Tezhebun
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
1,550
Tepkime puanı
324
Puanları
0
Konum
Gaziantep, Turk
islak-kek2.jpg

Malzemeler
3 yumurta
10 çorba kaşığı şeker
1 kahve fincanı su(Türk kahvesi fincanı)
1 kahve fincanı sıvı yağ(Türk kahvesi fincanı)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
10 yemek kaşığı un
Şerbeti:
8 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Hazırlanışı
Yumurta ve 10 yemek kaşığı şekeri karışım iyice beyazlaşana kadar çırpın. Su ve sıvı yağı ilave ederek karışımı tekrar çırpın. Daha sonra kuru bir kaba elemiş olduğunuz un, vanilya, kabartma tozunu karışıma ilave ederek 1-2 dakika kadar daha karıştırın ve yağlanmış olan tepsiye dökün. 170 derecede ısıtmış olduğunuz fırında pişirin.

Şerbeti için şeker, kakao ve sütü karıştırın. Kek piştikten sonra üzerinde kürdan yardımı ile delikler açın ve hazırladığınız şerbeti kekin her yerine gelecek şekilde kaşık yardımı ile dökün.
Kek iyice soğuduktan sonra soğuk süt ile hazırladığınız krem şantiyi üzerine sürün. Buz dolabında dinlendirdik sonra üzerine isteğinize göre ceviz ya da fındık serperek servis yapabilirsiniz.
islak-kek1.jpg



Çok güzel ve hafif oluyor tavsiye ederim.
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
images


o kadar tatli gozukuyorki parmaklarimi yiyecegim nerdeyse...tesekkurler..
 

türkü

Kıdemli Üye
Katılım
18 Tem 2007
Mesajlar
4,973
Tepkime puanı
975
Puanları
0
sonradan üzerine eklenen şerbeti içinde margarin olmaması iyi. donuk bir yag tadı olmaz en azından. görüntüde güzel Allah için. teşekkürler :)
 

edepyolu

Fe Eyne Tezhebun
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
1,550
Tepkime puanı
324
Puanları
0
Konum
Gaziantep, Turk
arkadaşlar birgün dolapta bekletirseniz dahada güzel oluyor.
yaparsanız aklınızda bunsun :)
 

HaZiRuN

Revizyonda
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
2,591
Tepkime puanı
354
Puanları
0
Sütlü tatlılarla haşir neşirim ama bu da çok enfes görünüyor:) tşk
 

_Berceste_

bir tutam delilik...
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Tepkime puanı
1,525
Puanları
0
arkadaşlar birgün dolapta bekletirseniz dahada güzel oluyor.
yaparsanız aklınızda bunsun :)


ellerine saglik ...görüntü güzel tadi da eminim öyledir.bende pasta yaptigim zaman bi gün önceden yapiyorum daha lezzetli oluyor
 

Kimya_ı Saadet

Ordinaryus
Katılım
1 Nis 2013
Mesajlar
2,052
Tepkime puanı
219
Puanları
0
Aklımda duracağına karnımda dursun. bir tarifte benden. ben denedim.terapi gibi, yaparken de, yerken de :p


ISLAK KEK

MALZEMELER:

  • 3 adet yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 6 yemek kaşığı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz (isterseniz)
  • 2 çorba kaşığı kakao
ISLATMAK İÇİN:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kakao
ÜZERİ İÇİN:
Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri derince bir kaba alarak karışım beyazlayana kadar iyice çırpın. Önce süt ve sıvıyağı karışıma ilave edin, ardından un, kabartma tozu, vanilya, hindistan cevizi, ceviz ve kakaoyu ekleyerek karışımı çırpın. Hazırladığınız hamuru iyice yağlanmış olan tepsiye dökün. Kullanmış olduğum tepsi yaklaşık olarak 24 cm çapında. 170 derecede önceden ısıttığınız fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
Keki fırından aldıktan sonra 10-15 dakika kadar soğumasını bekleyin. Daha sonra keki dilimleyerek süt ve kakao karışımı ile ıslatın. Üzerine hindistancevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..
 
Üst