Susamlı Kayısı Tatlısı

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
MALZEMELER


susamli_kayisi_tatlisi_10_kisilik_a.jpg

1 kg İri Cins Kuru Kayısı
1/2 Su Bardağı Tozşeker
20 gr Susam
200 gr Ceviz İçi
8 Su Bardağı Su
1/2 Limon


HAZIRLANIŞI
Kuru kayısıları iyice yıkayın. Bir tencereye alıp içerisine şeker, su ve limonu ilave ederek 15 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakın.
Soğuyan kayısıların içlerini açıp yarım ceviz içi doldurun. Küçük bir tepsiye dizin. Kayısıları kaynatırken hafif ağdalaşmış olan şurubu üzerinde gezdirin.
Hazırladığınız tatlıyı servis tabağına alın. Üzerine susam serperek servis yapın.

yemek tarifleri​
 

türkü

Kıdemli Üye
Katılım
18 Tem 2007
Mesajlar
4,973
Tepkime puanı
975
Puanları
0
çok zarif bir tatlı muhakkak burdan icad olunmuştur. ama insanı artık kayısı görmekten usandıgından pek şöhret bulamamış. komşu ve daha ilerisi iller için artık, tavsiye :D
 
Üst