‘Suriye’deki amaç ehlisünneti yok etmek’

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Akit’e konuşan Suriyeli muhalif grupların önde gelenlerinden İslam Ordusu Sözcüsü Yüzbaşı İslam Alluş, “Biz Suriye’de Esad rejimini düşürdük ama onların amaçları Suriye’deki savaşı uzatabildikleri kadar uzatıp ehlisünneti yok etmek. Birçok devlet, Suriye halkına savaş açıp zulüm edip ülkelerine almıyorken Türkiye mültecilere kucak açtı” dedi.
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Suriye’de 2011 yılının Mart ayında başlayan devrim hareketi, 300 bine yakın insanın ölümü ile on binlerce ailenin yok oluşuna yol açtı. Binlerce kişi gözaltında kayboldu, bazıları ağır işkenceler altında hayatını kaybetti. Gösterilerin başladığı ilk günlerde başlayan gözaltılar ve işkenceler ise hala devam ediyor. Suriye’nin eli kanlı diktatörü Beşşar Esad’a karşı direnen muhalif gruplardan İslam ordusu sözcüsü Yüzbaşı İslam Alluş, yaşananlarla ilgili gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SURİYE’DE ESAD REJİMİ DÜŞTÜ!

İslam Ordusu sözcüsü Yüzbaşı İslam Alluş, Suriye’de halkın adalet ve özgürlük için yürüyüşler düzenlediğini fakat Esad güçlerinin bu sivil yürüyüşleri durdurmak için katliam yaptığını söyledi. Suriye halkının Esad döneminde en iğrenç zulmü yaşadığını belirten Yüzbaşı İslam Alluş, “Bu olaylardan sonra silahlı direniş başlayarak sivilleri korumaya başladık. Dünyadaki en zalim rejim olan Esad rejimi ise var gücüyle, İran’dan Afganistan’dan ve diğer ülkelerden gelen Şii militanlardan destek alarak Müslümanları katletmeye devam etti. Şunu söylemek istiyorum; biz Suriye’de Esad rejimini düşürdük. Şu an sadece İran’dan Lübnan’dan ve diğer ülkelerden gelip Müslümanları katletmeye gelen Şii militanlarla savaşıyoruz” dedi.

Daeş’in geçmişte Hz. Ali’yi tekfir eden haricilerden oluştuğunu söyleyen İslam Alluş, “Suriye’de ehlisünneti katledenler onlardır. Bizim oradaki görevimiz, Sünni Müslümanları korumaktır. Esad güçleri ve Şii militanlar bize nasıl saldırıyorsa, Daeş’te aynı şekilde saldırıyor. Elimizden geldiği kadar bu saldırganlara karşı koymaya çalışıyoruz. Daeş şuana kadar Suriye’de yaklaşık 7 bin Sünni Müslüman katletti. Suriye’nin askeri haritası şuanda karmakarışık bir durumda gözüküyor. Biz muhalifler de şuana kadar Suriye topraklarının yüzde 60’ını kontrol altına aldık. Bu da Esad rejimini ve uluslararası sistemi rahatsız ediyor” ifadelerini kullandı.

ESAD ORDUSUNDAN ALDIĞIMIZ GANİMETLERLE BÜYÜDÜK

İslam Ordusu’nun zaman içerisinde Esad ordusundan aldığı ganimetlerle büyüdüğünü vurgulayan Alluş, “İslam Ordusu’nun silahlarının %90’ı çatışmalar sonucu ele geçirdiğimiz ganimetlerdir. ’u ise dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan hayırseverlerin yaptığı para yardımıyla alınan silahlardır. Hamdolsun bizim askeri eğitim kamplarımız alanlarımız ve bu konuda uzman komutanlarımız var. Bizim ihtiyaç duyduğumuz şey, özel ağır silahlardır; onların amaçları ise Suriye’deki savaşı uzatabildikleri kadar uzatıp ehlisünneti yok etmek” şeklinde konuştu.

ZULÜMDEN KAÇANLARA ERDOĞAN SAHİP ÇIKTI

Suriye’deki sivil halkın Türkiye devletine çok şey borçlu olduğunu ifade eden İslam Alluş, “Lübnan’da olduğu gibi birçok devlet, Suriye halkına savaş açıp zulüm edip ülkelerine almıyorken Türkiye mültecilere kucak açtı. Lübnan’da Şiilerin kontrolü altında olan kamplara gelen mültecilere zulüm yapıldığını gördük. Kamplarda birçok kişi soğuktan dolayı öldü. Isınmaları için bir örtü bile verilmedi. Fakat başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu Türkiye Hükümeti’nin nasıl destek olduğunu gördük. Hükümetin, ülkelerinden kaçıp gelen Suriyelilere sınır kapılarını açarak bütün ihtiyaçlarını karşıladı. Erdoğan ve Türk hükümetinden Allah razı olsun” diye konuştu.
 

kilicarslan

Kıdemli Üye
Katılım
14 Mar 2013
Mesajlar
4,054
Tepkime puanı
41
Puanları
0
millet can derdinde, sizi neyin derdindesiniz.
Suriye de amaç ; birileri iktidarı bırakmak istemiyor, bu iktidarın ezdiği halkta onun gitmesini istiyor.
 
Üst