Suriye Türkiye İle Birleşecek !

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Altay Derneği Panelinde Konuşan Selman Kayabaşı Amerika'nın Suriye'ye olası bir saldırı yapması halinde Suriye'nin Türkiye ile birleşeceğini açıkladı.

Altay Derneği Panelinde Konuşan Selman Kayabaşı:“Buradaki topluluğun, Teşkilatın gayesi olan yeni devletin muhtevasına yabancı olmadığını düşünüyorum.”

Kayabaşı, Yeni Osmanlıcılık adı verilen süreçle ilgili olarak ne dersin sorusuna için ise şunları söyledi:


“Bir kere Yeni Osmanlıcılık tabirine katılmıyorum. Hem “Teşkilat” hem de “Muhafız” kitablarımda Atatürk’ten ciddi satırlar yazmış olan birisi olarak çok net söylüyorum: Kemalizmin en büyük karşıtlarından birisi benim... Fakat aradığım cevap şu: Bundan on yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’ne olmadık laflar eden, Türkiye Cumhuriyeti’ne savaş ilan etme noktasına gelen, Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük problemi PKK’yı kendi sınırlarında besleyen Suriye Devlet Başkanı Esad ve Ailesi’nin aradan on yıl geçtikten sonra tam tersi bir konuma gelmesinin sebebi nedir?.. Şudur: Karar verici onlar değildir. Ben bugün bir tarihçi olarak elli yıl sonra oturup Esad Ailesi’nin yorumlanması, analiz edilmesi, bir iktidar merkezi olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünmüyorum. Neden?.. Çünkü onlar karar vermiş, değerlendirmiş, tartışmış, görüşmüş ve sonunda bunu yapalım demiş kişiler değildir. Karar veren başkasıdır.

Meselâ, 3 yıl kadar önce Ali Babacan Dışişleri Bakanı iken, Suriyeli meslektaşı şunları söyledi: Şayet ABD bize saldırmaya kalkarsa, bütün kamu binalarına Türk bayrağı asacağız, bakalım ne yapacak?”

Suriye’nin bu tavrıyla ilgili olarak Fazıl Duygun da, evet aynı şeyi Avni Özgürel de, söyledi, kitabımda geçer dedi ve şöyle ifade etti. Avni Bey, “Türkiye kabul etsin, Suriye 24 saate kendini fesheder ve Türkiye’ye katılma kararı alır.”

Kayabaşı, Duygun’un “Necip Fazıl, savaşın 1919’da bitmediğini ve Türk milletinin bu savaşı hâlâ sürdürdüğünü” söyledi, sen de bunu özellikle belirtiyorsun. ABD için en önemli tehlikenin Türkiye olduğunu yazmışsın.” Sözlerini tasdik etti. Peki Yeni devleti nasıl tasvir ediyorsun sorusuna ise, “Osmanlıdan ve Abbasiden daha büyük Sünnî bir devlet” cevabını verdi.

Selman Kayabaşı konuşmasını “buradaki topluluğun, Teşkilatın gayesi olan yeni devletin muhtevasına yabancı olmadığını düşünüyorum” sözleriyle bitirdi.


turktıme
 

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,062
Tepkime puanı
1,416
Puanları
113
Konum
Muamma...!
Olması gerekenleri ve İnşaallah olacak olan şeyleri ifade etmişler.. Bir iki eksik nokta bırakarak tabii.. Aşağı yukarı herkes biliyor hangi noktalar olduğunu zaten. Ârif'e tarif gerekmez.. Rabbim yakın zamanda nasib eylesin..
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
Mekanı Cennet olsun

Büyük Başkan Muhsin Başkan

Şehid olmadan Suriye gezisinde OSMANLI nın AYAK SESLERİ duyulmaya başladı.

Allah cc bu adımları atmayı AK Parti ye nasip etti.
 

yosun

Asistan
Katılım
17 Ara 2006
Mesajlar
278
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Şayet ABD bize saldırmaya kalkarsa, bütün kamu binalarına Türk bayrağı asacağız, bakalım ne yapacak?”
Muhteşem bir şey olur.
 
Üst