Suriye Halid Meşal`in Kızını Tutukladı (Hamas: Suriye'den gitmiyoruz)

HaZiRuN

Revizyonda
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
2,591
Tepkime puanı
354
Puanları
0
Hamas merkezinin Suriye’nin başkenti Şam’da kalıp kalmamasıyla ilgili tartışmalar sürerken; Hamas lideri Halid Meşal tartışmalara son noktayı koydu.

El Arabiya Televizyonu’na verdiği demeçte Meşal, “Hamas’ın merkezi Şam’da kalacaktır,” dedi.

Katar, Türkiye veya Mısır gibi ülkelere Hamas merkezini taşıma niyetinde olmadıklarını dile getiren Meşal; Suriye’den ayrılan bazı Hamas üyelerinin ayrılış sebeplerini ‘şahsi tercihleri' olarak değerlendirdi.
 

Muminaga

Yeni
Katılım
19 Ara 2006
Mesajlar
8,208
Tepkime puanı
989
Puanları
0
Suriye Halid Meşal`in Kızını Tutukladı

Suriye rejimi, Hamas`ın siyasi büro şefi ve fiili lideri Halid Meşal`in etrafındaki çemberi daraltmaya başladı. Meşal`in kızı Fatma ve damadının bir hafta önce tutuklandığı belirtildi.

Resim_1327234763.jpg


Suriye rejimi, Hamas`ın siyasi büro şefi ve fiili lideri Halid Meşal`in etrafındaki çemberi daraltmaya başladı. Meşal`in kızı Fatma ve damadının bir hafta önce tutuklandığı belirtildi. Suriye yönetimi ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada Fatma`nın bazı yolsuzluklardan dolayı tutuklandığı ileri sürüldü.

Suriye rejimi yine geçtiğimiz aylarda Halid Meşal`in evinde çalışan iki bayan hizmetçiyi Mossad`a çalıştıkları gerekçesiyle tutuklamıştı.

Hamas`tan bazı yetkililer, bu olayların özellikle Hamas`ın üst düzey yetkililerinin Suriye`yi sessizce terketmeye başladıkları bir dönemde yaşamaya başlandığına dikkat çekti. Hamas`ın birçok üst düzey yetkisilinin ailesi Suriye`yi terketti. Musa Ebu Marzuk`un da ailesinin geçen hafta Kahire`ye gittiği kaydedildi.

Hamas`ın siyasi şefi Halid Meşal`in görevini bırakmasının ardından yerine Musa Ebu Marzuk`un geçeceğini belirten yetkililer, Meşal`in Suriye`deki gösteriler daha başlamadan Devlet Başkanı Beşşar Esad reform yapması için öneride bulunduğunu ancak Suriye rejiminin buna yanaşmadığı bildirildi.

Meşal`in daha sonra tüm çabalarına rağmen Beşşar Esad ile görüşme imkanı bulamadığını belirten yetkililer, Halid Meşal`in daha sonra Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile görüştüğünü ve ona "Suriye`de bu kadar kan akıyorken, Hamas rejimin yanında yer alamaz" dediğini ifade etti.

Yetkililer, tüm bu gelişmelere rağmen Şam`daki Hamas yetkililerin yakınlarını korumak için Suriye`yi terkeden ailelerin sıhhi nedenlerle ülkeyi terkettiklerini ve hiçbir ülkenin içişlerine karışma istemedikleri yönünde açıklamalarda bulunduklarını açıkladı.

TİMETURK
 
Üst