Sultan Baba k.s

Ercan Tekin

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
5,631
Tepkime puanı
266
Puanları
0

SULTAN BABA ( HACI İHSAN TAMGÜNEY ( K.S )
27524_127002893993354_9385_n.jpg

Sultan Baba’nın oğlu, Hacı Hüseyin Tamgüney, Zeytinburnu’nda Sultan Baba’nın kurduğu dükkanın ikinci katında istikametinden bir milim sapmadan Millî Görüş çizgisinde yürüyen ve bundan 16 yıl önce Hakk’a uğurladığımız babasını anlatmaya devam ediyor:
"Sultan Babamın siyasette de istikamet sahibiydi. Siyasette hep Hakkı üstün tutan zihniyeti destekler, mazlumun yanında yer alırdı. Sırat’il Müstakim’den bir milimlik bir sapma göstermedi. 1969 yılında Erbakan Hoca’nın Bağımsızlar hareketini başlattığı zaman O’nun yanında Mehmed Zahid Kotku hazretleri, Sami Efendi hazretleri, Mahmud Efendi hazretleri, Kayserili Hasan Efendi, Konyalı Ali Ulvi Kurucu bey, Bayburtlu Dede Paşa hazretleri ve Sultan Babam yer aldı. Millî Nizam böyle kuruldu. Millî Selamet bu isimlerini saydığım mübarek insanların desteğiyle kuruldu. Refah Partisi’ni de Sultan Babam hararetle desteklerdi. 24 Kasım1991’e, yani dünyasını değiştirene kadar bu çizgide yürüdü. Biz de 5 evladı olarak babamızın yürüdüğü çizgiden bir milim sapma yapmadan aynı çizgide yürüyoruz."

Oğlu Hacı Hüseyin Tamgüney’den Sultan Baba’yı dinlemeye devam ediyoruz:
"Birgün Çalışma eski Bakanı Fehmi Cumalıoğlu, Abdullah Tomba ve Süleyman Arif Emre abi Sultan Babamı ziyarete geldiler. Sultan Babam onlara dedi ki: ‘Bu parti (MSP) sadece sizin değil, bu milletin partisidir. Çünkü bu partiyi maneviyat kurdurdu. Bir gün bu partinin bayrağı altında kimse kalmasa, yalnız bir kişi kalsa, biliniz ki O biziz.’ Sultan Babamın bu sözünü de O’nun soyundan gelen bizler ve O’nun talebelerine bir vasiyet olarak kabul ediyoruz. Onun için elhamdülillah çizgimizde bir sapma yoktur. Sultan Babamı mürşid bilenlerin bu vasiyete uymak boyunlarının borcudur. Hiçbir maddi çıkar ve hesap gütmeden bize düşen bu emir doğrultusunda yürümektir. Sultan Babamız hesabi değil, hasbiydi. O Füyuzat-i Rabbani doğrultusunda gidişatını yönlendirirdi."

Milli Gazete
 
Üst