Kimya_ı Saadet
Ordinaryus
- Katılım
- 1 Nis 2013
- Mesajlar
- 2,052
- Tepkime puanı
- 219
- Puanları
- 0
MALZEMELER
3 yumurta
50 gr tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
80 gr bitter çikolata (1 paket)
Yarım su bardağı un
YAPILIŞI:
Öncelikle fırını 220 dereceye ayarlayıp çalıştırıyoruz. Tereyağını tavada eritip üzerine çikolatayı parçalayıp ekliyoruz.Tahta bir kaşıkla çikolata ile yağı birbirine yedirdikten sonra son olarak unu ilave ediyoruz. İyice karıştırıp çok bekletmeden ocağı kapatıyoruz. Daha sonra oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri mikser ile uzun süre çırpıyoruz,iyice köpük köpük hale getiriyoruz. Hazırladığımız çikolatayı da ekleyerek bir dakika daha mikserle çırpıyoruz. Hazırlanan hamuru varsa küçük fırın kaselerine ya da muffin kalıplarına döküyoruz. Isınmış olan fırında tam 7 dk. pişirip hemen fırından alıyoruz.Servis tabağına ters çevirip,üzerine kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz.
PÜF NOKTALAR:
1-Bitter çikolatanızı %60 veya %70 kakao oranlı alın. Bir de kişisel tecrübelerimle size Ülker tavsiye ederim.
2-Pişirme süresi çok önemli 7 dk'yı geçirmeyiniz. Yoksa sufle değil benim başıma geldiği üzere kek yersiniz.Bildiğiniz gibi Suflenin özelliği içinin tam pişmemesi, sıvı kalmasıdır.
3-Ben küçük çömlek kaplarında pişirdim. Ters falan çevirmenize gerek yok. Piştiği gibi çömlek kabıyla servis edin. Süper oldu.
4-Kaba malzemeyi ne az ne de çok koymayın.Az koyarsanız kek olur, çok koyarsanız cıvık kalır.Kenarları katı,ortası sıvı kıvamı tutturamayabilirsiniz.
5-Bu tarifle anca küçük kaplara 4 kişilik çıkabiliyor.
3 yumurta
50 gr tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
80 gr bitter çikolata (1 paket)
Yarım su bardağı un
YAPILIŞI:
Öncelikle fırını 220 dereceye ayarlayıp çalıştırıyoruz. Tereyağını tavada eritip üzerine çikolatayı parçalayıp ekliyoruz.Tahta bir kaşıkla çikolata ile yağı birbirine yedirdikten sonra son olarak unu ilave ediyoruz. İyice karıştırıp çok bekletmeden ocağı kapatıyoruz. Daha sonra oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri mikser ile uzun süre çırpıyoruz,iyice köpük köpük hale getiriyoruz. Hazırladığımız çikolatayı da ekleyerek bir dakika daha mikserle çırpıyoruz. Hazırlanan hamuru varsa küçük fırın kaselerine ya da muffin kalıplarına döküyoruz. Isınmış olan fırında tam 7 dk. pişirip hemen fırından alıyoruz.Servis tabağına ters çevirip,üzerine kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz.
PÜF NOKTALAR:
1-Bitter çikolatanızı %60 veya %70 kakao oranlı alın. Bir de kişisel tecrübelerimle size Ülker tavsiye ederim.
2-Pişirme süresi çok önemli 7 dk'yı geçirmeyiniz. Yoksa sufle değil benim başıma geldiği üzere kek yersiniz.Bildiğiniz gibi Suflenin özelliği içinin tam pişmemesi, sıvı kalmasıdır.
3-Ben küçük çömlek kaplarında pişirdim. Ters falan çevirmenize gerek yok. Piştiği gibi çömlek kabıyla servis edin. Süper oldu.
4-Kaba malzemeyi ne az ne de çok koymayın.Az koyarsanız kek olur, çok koyarsanız cıvık kalır.Kenarları katı,ortası sıvı kıvamı tutturamayabilirsiniz.
5-Bu tarifle anca küçük kaplara 4 kişilik çıkabiliyor.