sufilik mi selefilik mi?

Ebu Huzeyfe

Asistan
Katılım
9 Eki 2006
Mesajlar
450
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
İstanbul
Web sitesi
www.misakonline.com
semaps2.gif


Sufilik bugün aynen selefilik gibi asıl mecâından kayıp başka mecrâlara meyletmişse de hâlâ sli mecrâına dönme ümidi yüksektir ve buna imkânı vardır.

post2198111599662611fv7ga6.gif


Selefilik de kezâ asıl mecrâından sapıp farklı bir şekle bürünmüştür.

Birisi hurafe bilgiyi esas alırken, diğeri yüzeysel bilgi ile kuru gürültü çıkarmaktadır. Bugün dikkatle bakarsanız, görürsünüz ki; sufilerin bilgilerinin çoğu hurafe, batıl ve mevzû rivayetlere dayanmaktadır. Selefiler ise, nassların özüne vâkıf olmaktan çok uzaklaşmışlar, Hicâzda yaşayanları bile nassların mecâzını anlamaktan bile çok uzak düşmüşlerdir.

Her ikisini de ihlas ve ilimle ihyâ edip birleştirmek en güzelidir. Bunu uzak, imkansız veya müstehîl görenlere biz sadece İmam Şehid Hasan El-Bennâ'nın şu meşhur sözünü hatırlatalım:

Nahnü sûfiyyetün selefiyyeh!!!

"Biz sûfi selefileriz!"

Selam ve Dua ile...
 
M

Murat Sâki

Guest
Ama hiç biride yanlış olduklarını kabul etmiyor!.
 

Ebu Huzeyfe

Asistan
Katılım
9 Eki 2006
Mesajlar
450
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
İstanbul
Web sitesi
www.misakonline.com
Sorun hep burada odaklanıyor. Ne kendi kusurlarımızı ve eksikliklerimizi görebiliyoruz, ne de muhatabımızın olumlu ve güzel yönlerini görebiliyoruz.

O yüzden, bu ülkede selefiliğe reddiye çıkarıldıkça ve reddolundukça selefiler çoğaldıkça çoğaldı. İyi mi oldu kötü mü bilinmez ama bilinen o ki, ne selefilerin ne de sufilerin seviyesinde bir gelişme oldu. Bütün mesele tepkisellikte kaldı!

Selefilik ve sufilik birbirini tamamlaması gereken iki önemli akımdır. Birbirlerini rakip gördükleri sürece ikisi de yozlaşmaya devam edeceklerdir. Bize düşen; her ikisinin de iyi yönlerini alabilmek.

Asıl adam odur ki; hem İmam Gazali okur hem de İbni Teymiyye!
 
Üst