Kadir Razlık
Kısıtlı Erişim
akhisarlıyım nida camimiz var hoca şapka takıyor yeni farkettim kafir olur mu olursa arkasında kıldığımız namazlar ne olacak kaza etmemis mi lazım
http://images.boyner.com.tr/CmsFiles/Images/ProductImages/Quicklook/2160000/3_4678496.jpg buna benziyorŞapkanın resmini çekip buraya koy da ona göre hüküm vereyim![]()
bunu sordum seyyid bir abiye şapka takmak için zaruret ya sıcakdan ölacak yada soğukdan olacak duruma gelmesidir demişdiGüneşten korunma maksatlı taktığına hüsnü zan ediyorum o vakit.
hüseyin hilmi ışık hazretlerinin talebeleri sormuş efendim sokakda selam verecek adam bulamıyoruz demişler bizde camide selam verecek adam bulamıyoruz demiş hakkaten doğru şapka taktığınıda bilen ve arkasında namaz kılan cemaatte mürtedGüneşten korunma maksatlı taktığına hüsnü zan ediyorum o vakit.
şapka küfür alametidir haç gibi zünnar gibi islam alimlerinin kitaplarında yazıyor açık ve net küfür alameti olduğunu kabul etmeyende kafirdirBeyler işin fetva boyutuna inmeyeceğim. ilmi yetersizlik sebebiyle inemeyeceğim daha doğru olur ama şapka taktığı için birinin kafir ilan edebiliyor muyuz ki onun arkasında namaz kılanlar mürted olsun?
Hani adam babasını öldürüp anasıyla zina etse kafir olmazdı?
haram ayrı küfür alameti ayrı biri haç taksa şapka taksa kafir olur bunu bilmeyende yanlış anlama din cahilidir dinini bilmiyordurBeyler işin fetva boyutuna inmeyeceğim. ilmi yetersizlik sebebiyle inemeyeceğim daha doğru olur ama şapka taktığı için birinin kafir ilan edebiliyor muyuz ki onun arkasında namaz kılanlar mürted olsun?
Hani adam babasını öldürüp anasıyla zina etse kafir olmazdı?
başımıza dinini bilen yönetici istiyoruz
bunlar adette bidattır günah değildir ama şapka küfür alametidir herkes taksada hüküm değişmez küfür alametleri zamanın değişmesiyle değişmezkot pantolan, kumaş pantolon, ceket, kravat, tshirt, capri bunlarda küfür alameti sayılır mı?
islamiyet ehli sünnet hanefi ırkım türkDinini söyle de ona göre birini bulalım?
bunlar adette bidattır günah değildir ama şapka küfür alametidir herkes taksada hüküm değişmez küfür alametleri zamanın değişmesiyle değişmez
islamiyet ehli sünnet hanefi ırkım türk