Stresin Çaresi: Mezar Terapi

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Stresle mücadele için yeni yöntem icad eden Ruslar canlı canlı toprağın altına giriyor. Hayatın zorluklarıyla daha kolay yüzleşmeyi hedefleyen yeni stresle mücadale yönteminin adı 'terapi mezar'.

Moskova'da Aydınlık Sahası adlı şirket, müşterilerine stresten kurtulmanın ve korkularla yüzleşmenin yeni yöntemini sunuyor. Bir mezar kazarak diri-diri gömülmenin strese iyi geldiğini öne süren organizatörler, yaşamın güzelliğini ortaya çıkarmaya çalışıyor.

Stresle mücadele yöntemini kendi üzerinde deneyen Pavel Gordeyev burada ancak 20 dakika dayanabildi. Çıkar çıkmaz "Harika! Artık güneşi görüyoum. Dünyadaki her şey yeraltında bulunmaktan daha güzel" şeklinde yorum yapan Gordeyev, ilk tecrübesinde yer altında aşırı baskı hissettiğini anlattı.


Gordeyev, "Gömüldüğümde hissettiğim ilk şey panikti. Yüzüm toprakla örtülüydü. 'Ben burada ne yapıyorum böyle?' düşüncesine kapılmaya başladım. Ancak bir kez buraya alıştınız mı buradan daha sakin bir yer bulamazsınız" dedi.

Terapi-mezarları Şamanlar 'aydınlanmak' için kullandıkları mezarlardan örnek alınarak hazırlanıyor. Şamanlar ayinlerini daha erişebilir yapabilmek için herkesin bu imkandan yararlanmasını istiyor ve bu tür çukurları kazıyor.

Mezara gömülmenin psikolojik problemler ile en etkili mücadele yolunun olduğunu belirten Aydınlık Sahası eğitmeni Konstantin Muhin, yöntemlerini şöyle açıklıyor: "Mezarda insan hiç bir şey duymuyor ve görmüyor. Ve hiç hareket edemiyor. İnsanın fikrin diplerine kadar dalarak tefekkür etmenin dışında bir çaresi yok."

YARIM SAATLİK MEZAR TERAPİ 160 DOLAR:glm

Üniversite öğrencilerinden iş dünyasında bir çok insana çekici gelen gömülme terapisinin maliyeti 160 dolar. Terapiye katılanların bir çoğunun amacı korkularıyla yüzleşmek. Bir günlük psikolojik eğitime katılan vatandaşlar hayatları boyunca yüzleşebilecekleri korkulara hazır hale geliyor.

Panik koşullarının kontrol edilemeyen bilinçaltıdan kaynaklandığını dile getiren Aydınlık Sahası Yöneticisi Andrey Gorbov, "Onun üstesinden gelebilmek için farklı yollar mevcut; Zihinsel görüntüler, ritm ve nefes çalışmaları. Kişinin korkularını bastırmak için çeşitli yollar var. İşte onları öğretiyoruz." ifadelerini kullanıyor.

Yeraltında bulunmanın maksimum süresi 40 dakika. Daha fazlası fiziksel fonksiyon eksikliği yüzünden zihinde sorunlara yol açabilir. Derinlik ise 30 santimetre olarak belirlenmiş. Bu boyut basıncın en uygun ve rahatsızlık vermediği derinliktir. Nefes ise boru yardımıyla alınıyor.

On yıllık tecrübeye sahip örganizatör Gorbov, ev şartlarında bu tür gömmelerin denenmesinin olumsuz sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulunuyor. Gorbov, "İnsanları çukurdan çok hızlı bir şekilde çıkartmayı ve onlarla kontakt kurmaya hazır olmalıyız. Toprak insan vücudu etrafında düzgünce yayılmalıdır ki basınc rahatsız etmesin. Bu konuda uzman değilseniz bu tür girişimlerde bulunmamanız lazım" diyor.


haberler.com
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Rabıta-i mevt yani :)
 

ibrahimi

Has Uşak
Katılım
19 Haz 2006
Mesajlar
23,463
Tepkime puanı
1,831
Puanları
0
Yaş
37
Konum
forvet arkası
dün gördüm haberlerde bugün burada gerisini okudum.
ürkütücü,ve aklıma ölümü düşünerek kafayı yiyen ve intihar eden ünlü düşünür geldi aklıma :)
 

_Berceste_

bir tutam delilik...
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Tepkime puanı
1,525
Puanları
0
kendimi bi an o mezarin icinde hissettim nefesim kesilecek gibi oldu.oturur dua ederim zikir cekerim ne stres kalir ne bisey..
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Rabıt-i mevt yani ölüm ile bağ ya da ölmü ölüm halimizi detayı ile düşünmedir ve bu her gün yapılmalıdır... Peygamberimizin tavsiyesidir, tasavvuf büyüklerinin de verdiği ödevlerdendir... her gün ölümü düşünen ölüme yakın (seven) ve hazır olan dolayısı ile iyi müslüman olan olur bir süre sonra....

Stres tedavisi sadece ölümü düşünmekle olmaz zikr i de ilave etmeliler vesselam :)
 

eylül

Veled-i kalbî
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
5,223
Tepkime puanı
1,026
Puanları
0
Konum
mavera...
Rusların yaşayışları, işleri hep ilginç gelmiştir bana.

Ama insanlık ne garip 160 dolar verip toprak altına girmek için sıraya geçiyor. Adrenalin, farklılık :)

Büyüklerin çile haneleri olurmuş benimde aklıma onlar geldi. Ruhun ihtiyacı var belki de :thinking:
 

Ebu'l-Feth

Doçent
Katılım
6 Ocak 2008
Mesajlar
648
Tepkime puanı
114
Puanları
0
Konum
dünya
:flwAh bu kafirler! Kur'anı inkar ederler... onun dediklerinin ve izinden giderler, Resulullah(S.A.V.)'ı inkar ederler onun hadislerinden hareket ederler, İslamı inkar ederler onun nişanelerini şifa olarak kullanırlar...

Nakşi, Kadiri, Rufai, Uşşaki, Halveti... bütün tarikatlerimizin ayrı bir dersi kimi ödev olarak kimi telkin olarak ölümü ve kabri hatırlatır... hayatımızın düsturunu oluşturur 'ölmeyecekmiş gibi dünyaya, yarın ölecekmiş gibi ahirete' hadis-i şerifi... bu dengeyi kuramayanlar daima bir zarar içindedir...

Ha bi de bunlardan öteye Allah(C.C)'ın didarı ve cemali içinde aşk-ı muhabbeti içinde kaybolanlar var büyüklerimiz gibi... Dinimiz islam, Kitabımız Kur'an, Efendimiz Muhammed Mustafa(S.A.V), Rabbimiz Allah(C.C.)... ihvanlar değerini bilelim ve bilmeyenlerede acıyalım inşaAllah...:flw

"Ey Rabbimiz! Bizi doğru yola hidayet ettikten sonra kalblerimizi haktan saptırma, bize kendi katından rahmet ihsan eyle! Çünkü Sen çok ihsan edicisin." (Al-i İmran/8)
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Evliyalardan biri , şu an ismini hatırlayamadım, bir mezar kazdırmış ve her gün girip orada belli bir müddet yatarmış. Nefis terbiyesi için. Stres onlara uğramaz bile.

Çok yemek, çok uyku, çok laf, alkol şu bu dereken bazılarının hakikaten ihtiyacı var bu mezara.

Hatta yanına cam bir kutuda yılan, çiyan, örümcek akrep fala koyup ölüdğünde vücunun onlar tarafından yenileceğini düşünse insan nasıl kalkar o mezardan. Az bir tefekkürde bile düşünce dünyasında değişim olurken.
 
Üst