‘Srebrenitsa Katliamı’ unutulmadı

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
SREBREN%C4%B0TSA%202.jpg



‘Srebrenitsa Katliamı’ unutulmadı


Kurbanlardan kimlik tespiti yapılanların cenazelerini taşıyan tır, Visoko'dan 11 Temmuz'da cenaze töreninin yapılacağı Potoçari'ye doğru yola çıktı.



VİSOKO - Srebrenitsa'daki soykırımda hayatını kaybeden kurbanlardan kimlik tespiti yapılanların cenazelerini taşıyan tır, Visoko'dan 11 Temmuz'da cenaze töreninin yapılacağı Potoçari'ye doğru yola çıktı. Bu yıl defnedilecek 136 soykırım kurbanının cenazesini taşıyan konvoyun Visoko'dan hareketi öncesinde şehir mezarlığında düzenlenen törene, soykırımda hayatını kaybedenlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.


Tabutları yolcu etmeye gelenlerden Srebrenitsalı Azmir Hociç, savaşta babasını, dedesini, amcasını ve daha birçok yakın akrabasını kaybettiğini belirterek, tabutları yolcu etmek için her yıl Visoko'ya geldiğini, soykırımın unutulamayacağını ifade etti.


Tabutları yolcu etmeye gelenlerden Srebrenitsalı Azmir Hociç, yaptığı açıklamada, savaşta babasını, dedesini, amcasını ve daha birçok yakın akrabasını kaybettiğini belirterek, tabutları yolcu etmek için her yıl Visoko’ya geldiğini, soykırımın unutulamayacağını ifade etti.





Kaynak
 
Üst