Spaghetti Lazanya

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
  • 1 paket spaghetti makarna
  • 300 gr dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tane ince kıyılmış kuru soğan
  • 4 diş dövülmüş sarımsak
  • 3 su bardağı konserve domates rendesi veya 4 büyük domates, rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 su bardağı su
  • tuz
  • fesleğen
  • kekik
  • karabiber
  • 2 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri, veya *****, cheddar (hangisini tercih ederseniz)
Kıyma, sıvı yağ, soğan, sarımsak ile kavrulur. Salça, konserve domates, su ve baharatlar eklenerek ağır ateşte 10-15 dakika pişirilir (isterseniz sosuna sevdiğiniz sebzelerden de ekleyebilirsiniz).
Bu arada makarna bol suda haşlanır ve süzülür. Buyuk boy borcamın tabanına iki üç kaşık kıyma sosunda konur, makarnanın borcama yapışmaması için sos iyice tabana sürülür. Makarnanın yarısı borcama aktarılır ve düzeltilir. Üzerine bir bardak rendelenmiş peynir serpilir ve kıyma sosu yayılır. Sonra makarnanın diğer yarısı kıymanın üzerine konur ve en üste peynir rendesi serpilir. Tepsinin üzeri folyo ile kapatılır ve 30 dakika 180 derece fırında pişirilir. Son bir kaç dakikasında folyo alınır ve lazanyanın üzeri kızarınca fırından alınır. Beş dakika kadar beklettikten sonra dilimleyerek servis yapılır. Afiyet olsun.

spaghetti-lazanya-foto-2.jpg

spaghetti-lazanya-foto-3.jpg

spaghetti-lazanya-foto-4.jpg

spaghetti-lazanya-foto-5.jpg

spaghetti-lazanya-foto-6.jpg

spaghetti-lazanya-foto-7.jpg
 
Üst