Sp Delegeliğinden ve Disiplin Kurulundan İstifa Etti

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Milli Görüş camiasının önemli isimlerinden Nedim Urhan Hoca PARTİ DELEGELİĞİ`NDEN ve YÜKSEK DİSİPLİN KURULU'ndan istifa etti.

Doç. Dr. Nedim Urhan'ın istifasına yönelik açıklamasının bir kısmı şöyle:

Muhterem kardeşlerim;

Ülkemiz insanının inançları doğrultusunda yaşamasının zeminini oluşturan, sosyal ve siyasi alanda çok güçlü bir değişim ve dönüşüm sağlayan, Milli Görüş hareketinin mensuplarının son birkaç gündür gündemlerini meşgul eden malum gelişmeleri endişeyle takip etmekteyim. Neler oluyor? Kim neler söylüyor? Acaba neler olacak? Nev’inden hiçbir soruya rağbet göstermeden günü doldurma duruşuma fırsat vermeden dört bir yandan, gerek telefonlarla ve gerekse ziyaretlerle gelen bilgileri ve yorumları dinledikçe hayretler içerisinde kaldım.

Hz. Peygamber (S.A.V) insanların ıslahı iki zümreye bağlıdır. “Âlimler (bilginler) ve idareciler” diye buyurmuşlardır. Nerde bilgililer, âlimler ve becerikli otoriter idareciler? Şimdi milli görüş çözüm üretemiyorsa, birbirlerini anlamada zorluk çekiyorsa, başkalarına örnek olamıyorsa kimden ne isteyecek, ne bekleyeceğiz? Bir istişare heyetimiz var mı? “VAR” -var ama görevini hakkıyla yerine getirebiliyor mu? “HAYIR” . İşte bu sebeple üretilen çözümler netice vermez herkes kendini savunur, netice müspet çıkmaz. Kendi durduğum noktadan gelişmeleri algılamaya fırsat bulamadan, kendilerini bizlere hakikati (!) anlatma görevi ile tecyiz etmiş bir takım insanımız, akla-hayale sığmaz bilgilerle o kadar çok baskı altında tuttular ki bizi… İfade etmekte güçlük çekiyorum. Mahrem konular ala meleinnas her türlü yöntemle ifşa edilirken, hak, hukuk ve ahlak ilkeleri tarumar edilmekte… Birbirimizle kardeş olmak, birbirimize hainlik etmemek, birbirimize hakaret etmemek, birbirimizi sahipsiz bırakmamak ve birbirimize yalan söz söylememekten sorumlu olan Müslümanlar, gazete, internet ve televizyonlar vasıtasıyla, birbirleriyle mücadele sürecine girmiş durumdalar.

Bizleri arayıp nasihat ve dua isteyen sesler, şimdilerde bizler üzerinden başka yerlere ses yetiştirme telaşındalar. Kardeşlerime sulhun hayr olduğu ayetini çok çok hatırlattım. Fitneden sakınmamız gerektiği ile ilgili hatırlatmaları ihmal etmedim. Hatırlatmalar, tavsiyeler ve nasihatlerde etkili olamadım. Kardeş olmayı beceremedik. Yeni ve adil bir dünyayı tesis etme gayesi ile koşturan biz Milli Görüşçüler, bu süreçte birbirimizi çok yıprattık. Tüm çalışmalarımızın Hakkın rızasına uygun olması gerçeğinden sanki uzaklaşır olduk. Tüm bu sebeplerden dolayı seçilmiş bulunduğum Yüksek Disiplin Kurulu üyeliğinden ve parti delegeliğinden istifa ettiğime dair dilekçemi bu yazı ekinde sunuyorum.

Son Kırk yılını Milli Görüş davasına hizmet ederek geçiren bir kardeşiniz olarak, bundan sonraki ömrümde Milli Görüşçü duruşumu zerre sapmadan sürdürme kararlılığındayım. Ancak taraflara bölünme aşamasına gelen camiamızın hiçbir tarafında bulunmamakla ilgili kararlılığımı da sürdürmek istiyorum. Dualarınızdan unutmayın.

Allah’a emanet olunuz.


 
Üst