Soyunma Odası değil, Fabrika İstiyoruz !

Dut_agaci

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
7,219
Tepkime puanı
330
Puanları
0
Web sitesi
www.Menzil.Net
Soyunma Odası Değil Fabrika İstiyoruz



1x1.gif
1x1.gif


31.03.2015 10:16



700585.jpg


Antalya’da yapılan ve adına muhteşem denen açılışlardan bazıları: İzcilik Kampı, soyunma odası, elektrik trafosu, sulak alanlar, ikaz tabelası, yangın kulesi
En son 15 Şubat’ta Antalya’da büyük bir şaşaa ile tanıtılan 152 Tesis Toplu Açılışı yapıldı. Ancak ayrıntıya girildiğinde, açılışı yapılan tesisler arasında gösterilenler arasında 10 yıldır faaliyette olan sağlık ocağının yanı sıra soyunma odası, izcilik kampı ve sulak alanlar tanıtım ve ikaz levhası gibi ne olduğu anlaşılamayan tesisler(!) yer aldı.



Bitmemiş projelerin de açılışları yapıldı

Özel sektöre verilen devlet kredisi ile kendi şirketine yaptığı depo vb. gibi kalemler de görkemli açılışlardan bir tesis olarak sunuldu. Temeli atılıp, henüz bitmemiş bazı projeler de açılan tesisler arasında yer aldı. 10 yıldır faaliyette olan sağlık ocağı yeniymiş gibi açıldı. AK Parti’nin Antalya’da muhteşem hizmetler diye tanıttığı projeler arasında bir tane fabrika yok. Ancak izcilik kampı bile muhteşem tesis diye sunuldu. /09
Yerel yönetimler listeleri kabartmak için ipe sapa gelmez bir sürü detayı da açılış listesine ilave ediyor. Neredeyse köye yapılan çeşmenin bile açılışı listelerde yer alıyor. Akdeniz Elektrik’e ait 28 adet ek tesis, elektrik şebekesi vs. açılışları da, Antalya’daki bu uzun listenin ayrı detayları arasında yer alıyor. Aksu, Kayadibi Köyü Elektrik Şebekesi açılışı gibi.

İlçemizde tek bir fabrika yok...

Şaaşalı törenlerle açılan 152 tesisin içerisinde tek bir fabrikanın dahi olmamasına Antalyalılardan tepki geldi. Milli Gazete’ye konuşan Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Sinan Aktaş, “Gençlik Merkezi, bin 500 kişilik yurdunu bir proje olarak kabul edebiliriz. Kaş ve Kemer’de iki adet Devlet Hastanesi var. Bir Emniyet Müdürlüğü, Hükümet Binası ve bir kısmını hayırseverlerin yaptırdığı okul binalarının haricindekiler şişirme ve balon projelerdir. İşsizliğe çare olacak tek bir fabrika yok. 12 yıllık ve yüzde 50 oy alan bir iktidarın yapacağı açılışlar bunlar mı olmalıydı?” dedi.
İşte büyük bir miting düzenlenerek şaşaa ile açıldığı söylenen tesislerden bazıları şöyle:


Kepez duacı izcilik kampı
Kepez sentetik çim saha soyunma odası
Yaban hayatı sulama sistemi
Kemer yangın kulesi
Çok sayıda elektrik şebekesi, iletim hattı
Sulak alanlar tanıtım ve ikaz levhaları
Yangın havuzu ve gölet
Çallı kampüsü halı saha
Kepez aydınlatma tesis işi
Alanya deniz deşarj hattı onarımı

Seçimler yaklaştıkça Türkiye’de toplu açılışlarda da büyük artış gözleniyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydan mitingleri , toplu açılışlar adı altında gerçekleşiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu da 15 Şubat’ta Antalya’da katıldığı bir programda tam 152 toplu açılış gerçekleştirdi. Peki bu çok sayıdaki açılışlar arasında neler var? Ekonomiyi canlandıracak, işsize iş olacak, insanları tüketmekten üretmeye yönlendirecek fabrika, üretim, yatırım tesisleri var mı? İşte büyük bir miting düzenlenerek şaşaa ile açıldığı söylenen tesislerden bazıları şöyle: Kepez duacı izcilik kampı, Kepez sentetik çim saha soyunma odası, Yaban hayatı sulama sistemi, Kemer yangın kulesi, Çok sayıda elektrik şebekesi, iletim hattı, Sulak alanlar tanıtım ve ikaz levhaları yangın havuzu ve gölet, Çallı kampüsü halı saha, Kepez aydınlatma tesis işi, Alanya deniz deşarj hattı onarımı Yerel yönetimler de listeleri kabartmak için ipe sapa gelmez bir sürü detayı da açılış listesine ilave ediyor. Neredeyse köye yapılan çeşmenin bile açılışı listelerde yer alıyor. Akdeniz Elektrik’e ait 28 Adet ek tesis, elektrik şebekesi vs. açılışları da, Antalya’daki bu uzun listenin ayrı detayları arasında yer alıyor. Aksu, Kayadibi Köyü Elektrik Şebekesi Açılışı gibi.

Saadet Alanya İlçe Başkanı Aktaş: Fabrika İstiyoruz

Devletin görevi olan içerisinde çok sayıda okul binası yapımı gibi tesislerin de bulunduğu, ancak tek bir fabrika açılışının yapılmadığı şaşaalı açılışlara Antalyalılardan tepki geldi. Milli Gazete’ye konuşan Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Sinan Aktaş, “Gençlik Merkezi, 1500 kişilik yurdu bir proje kabul edebiliriz. Kaş ve Kemer 2 adet Devlet Hastanesi var. Bir Emniyet Müdürü, Hükümet Binası ve bir kısmını hayırseverlerin yaptırdığı okul binalarının haricindekiler şişirme, balon projeler olarak yer alıyor. İşsizliğe çare olacak tek bir fabrika yok. 12 yıllık ve yüzde 50 oy alan bir iktidarın yapacağı açılışlar bunlar mı olmalıydı?” dedi. “İl Tarım Müdürlüğü 5 şirkete kredi vermiş. Bir kısmı da hibe olarak. Özel şirket, kendi şirketine Soğuk Hava deposu yapmış. Bunun da açılışı yapılıyor.” diyen Sinan Aktaş, “152 projenin 58 tanesi elektrik iletim hattından oluşuyor. Duacı İzci Kampı da açılışı yapılanlar arasında. 2011 -2012 ve 2013’te yapımı bitmiş tesisler de açıldı. Akseki ilçemizin su sıkıntısı var. Su hattı döşenmesi için temel atıldı. Bitmemiş bir proje de açılışı yapılanlar arasında yer aldı.” şeklinde konuştu. Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Aktaş, “Antalya’da bizim bir dokuma fabrikamız vardı. Kapandı. Şimdi bir tane fabrika bile açılmıyor. Yüzde 50 almış bir parti 12 yıl sonra proje diye bunları yazıyorsa, denecek bir şey yok.” diyerek toplu açılışların perde arkasına tepki gösterdi.

Milli Gazete
 

Darul_Beka

Profesör
Katılım
17 Kas 2013
Mesajlar
2,214
Tepkime puanı
174
Puanları
63
:) Milli Gazete neyi beğendiki bunu beğensin
bu nedenle tirajı hep yerlerde süründü
saadet partisinin yetkilileri bile gazeteyi alsa tiraj ikiye katlar
 

Dut_agaci

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
7,219
Tepkime puanı
330
Puanları
0
Web sitesi
www.Menzil.Net
Milli gazetinin neyi, ne şekilde beğenip beğenmediği umrumda değil muhterem :)

Benim için önemli olan vatan ve milletimiz için faydayı ve yapıcı akıl vermedir, muhalefettir.

150 tesisin açılışını yapıyorum deyip soyunma odası yada halı saha açmakta biraz AKP.nin ihtişâmına komik düşmüş.

Onlarda olsun, ancak biz "üretelim" istiyoruz.

Sahi, memleketiniz başta olmak üzere ne üretiyorsunuz ?
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Antalya'ya yapılan hizmetlerden bîhaber habercilere kaldı gazeteler....
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
5 yıllık hizmeti bir yılda yaptı
310320150120508834918.jpg

"Hem Antalya’nın hizmet açığını kapatacağız, hem de geleceğin Antalya’sını inşa edeceğiz" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, yerel seçimler öncesinde söz verdiği tüm vaatleri bir yılda hayata geçirmeyi başardı.Katarakt tedavisinin çözümleri için tıklayın!
reklam_icon.png


Göreve gelmesinin ardından dev projeleri başlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşine az rastlanacak bir başarıya imza atarak seçim kitapçığındaki tüm vaatlerini hayata geçirdi. 5 yılda yapılacak hizmetleri 1 yıl içinde başlatan Türel, bir yandan şehrin hizmet açığını kapatırken diğer yandan geleceğin Antalya’sını inşa etmeye başladı.
VENEDİK GİBİ YAPACAĞIZ
Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçayı Projesi, Kruz Liman, yat limanı ve nehir marinaları gibi projeleriyle yeni Antalya kurulacak. Her biri rüya proje olarak adlandırılan projeler dünyanın en prestijli emlak fuarı MIPIM’de de görücüye çıktı. Projeyi anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Boğaçayı’na yapacağımız projeyle Konyaaltı’nı Venedik gibi yapacağız. Yaklaşık maliyeti 1 milyar lira olması beklenen Boğaçayı Projesi kapsamında büyük bir yat limanı, 40 kilometrelik yeni bir sahil ve güzel bir aktivite alanı oluşturulacak” dedi.
ALT YAPIYA DEV YATIRIM
Alt yapıda dev yatırımlara imza atan Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin yıllardır süregelen sorunlarını bir bir çözüyor. İlçelerde 160 milyon liralık içme suyu projesi başlatılırken, Akseki’nin 30 yıllık su sorunu 5.5 ayda çözüldü. Kanalizasyon ve yağmur suyu için toplam 150 milyon liralık yatırımın startını veren Büyükşehir Belediyesi, Manavgat, Demre, Finike, Aksu ile merkez ilçelerde 250 kilometrelik kanalizasyon hattı yapımını başlattı. Aksu Macun Deresi’nin 30 yıllık koku sorunu 3 milyon liralık yatırımla çözüldü.
KIRSALA 100 MİLYON LİRA
Bütünşehir Yasası’yla hizmet sınırı 22 bin kilometrekareye ulaşan Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimin hizmet açlığını gidermek için seferberlik başlattı. Şehirde ne hizmet varsa köylerde de aynı hizmeti vermeyi hedefleyen Başkan Türel, “Geçtiğimiz yıl köy ve yayla yollarına 45 milyon lira harcadık. 2015 yılında kırsala 100 milyon lira harcayacağız" dedi.
HALKA SORDU
‘Çalışmalarımıza başlamadan önce halkımıza soracağız’ diyen Menderes Türel, 300 milyon liralık EXPO Meydan Raylı sistem hattı için referandum yaptı. Seçim havasında geçen referandum sonunda halkın yüzde 98’i raylı sistem hattına evet deyince çalışmalar başladı. Aksu ve havaalanının Antalya’ya bağlanacağı raylı sistem 2016 23 Nisan’ına yetişecek.
SPORUN DA BAŞKENTİ OLACAK
Tarımın ve turizmin başkenti Antalya’yı sporun da başkenti yapacaklarını söyleyen Başkan Türel Antalyaspor’a Avrupa’nın en iyi tesislerini kazandırmak için kolları sıvadı. Türel, “Proje tamamlandı. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak ve çalışmalar başlayacak. Türkiye’nin en büyük yüzme havuzu da Antalya’da inşa ediliyor. Antalya dünyanın en önemli organizasyonlarına ev sahipliği yapacak” dedi.
HAZİRANDA AÇILIYOR
Şehrin trafiğini büyük oranda rahatlatacak olan Mevlana Kavşağı haziran ayında açılıyor. 8 ayrı kavşak çalışmaları da devam ediyor. Havaalanı yoluna alternatif olacak Altınova yolunda çalışmalar başladı. Özellikle sahil bölgelerinin artırma sorununu çözmek için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi 2 yılda 145 milyon liralık yatırım yapacak. Antalya sahilleri yürütülen çalışmalar sonrası mis gibi kokacak.
ÇARŞI KÜLTÜRÜ CANLANIYOR
Başkan Türel, Doğu Garajı’nı çarşı kültürünün yaşadığı bir cazibe merkezi haline getiriyor. Antalya’nın tam merkezinde Antalya’ya değer katacak bu projenin ilk adımı atıldı.
PLAJ ÜCRETSİZ
Konyaaltı Plajı’nda geçen yıl tüm hizmetleri ücretsiz olarak veren Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı projesi için de çalışmalarını sürdürüyor. Mimarlar Odası ile birlikte yapılan yarışma sonrasında belirlenen fikir projesi ile sahil yolu kapatılacak. BeachPark, Atatürk Kültür Parkı, Akvaryum, Minicity ve Akdeniz Kent Parkı proje içinde bir bütün olarak yer alacak.
KENT DENİZ ULAŞIMIYLA TANIŞTI
Başkan Menderes Türel, Antalya’yı deniz ulaşımıyla tanıştırarak, çürümeye terk edilen deniz otobüslerini seyrü sefere çıkardı. Antalya ulaşımında önemli bir boşluğu dolduran deniz otobüsleri, binlerce kişiyi taşıdı. Herkes kullansın diye 10 lira fiyat uygulanan otobüsler, sezon boyunca neredeyse tam kapasite çalıştı.
 

can feda

Profesör
Katılım
11 Ocak 2015
Mesajlar
1,014
Tepkime puanı
13
Puanları
0
Konum
dünya...
Ankara da ben bizzat şahidim 100 ün üzerinde biraz modernize edilmiş...taksi Durakları açmıştı erdoğan...genelde bu tarz haberler çıkıyor...açtığı yeri tekrar açıyor diye...
Benim şimdi bulunduğum ilde 3 dönemdir akp de belediye...tek böyle hizmet etseler vallahi ona da razıyım...oda yok...şu arıtma tesisi dediler...yaptılar...sonra havuzların şekli yanlış olmuş dediler yıkıp tekrar yaptılar :)
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Antalya'da bir kaç sene yaşadım. Ak Parti CHP den kurtardı Antalya'yı ve çok güzel yatırımlar yaptı. Orası fabrika şehri değil.
 

can feda

Profesör
Katılım
11 Ocak 2015
Mesajlar
1,014
Tepkime puanı
13
Puanları
0
Konum
dünya...
Narenciye ağaçlarını kurutup, elin gavurunu getirtip, her türlü ahlaksızlığa göz yumulan,oteller yapmak varken...

Antalya ya 2 kere gitmek nasip oldu...Alanya'da da bulundum...ama sonbahar dönemleri idi...havalar yağmurlu...o zamanlar bile barlar vs. hakikaten ilk defa böyle yerler gördüğümden midir nedir...çok garip gelmişti...insanın ayağı kayar oralarda...

Birde marmaris'e gittim...o zaman da tam yazdı...bir arkadaşın evine diyelim...hakikaten evinin olduğu yer nezihti ama marmaris içi...berbat idi...aynı gün döndük geri...

Allah hepimize hidayet versin...
 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Alanya da Rus çok .. Eylül dönemi gitmiştik biz de sahile bir defa gittik bir daha gitmedik.. Sokaklarda dil farklı orada yaşanmaz kendi ülkemde yabancı hissettiğim yer diyebiliriz.

Yabancıları geçtik bizim! kiler o haşemalar ne öyle Allah aşkına !!!
 

can feda

Profesör
Katılım
11 Ocak 2015
Mesajlar
1,014
Tepkime puanı
13
Puanları
0
Konum
dünya...
Alanya da Rus çok .. Eylül dönemi gitmiştik biz de sahile bir defa gittik bir daha gitmedik.. Sokaklarda dil farklı orada yaşanmaz kendi ülkemde yabancı hissettiğim yer diyebiliriz.

Yabancıları geçtik bizim! kiler o haşemalar ne öyle Allah aşkına !!!

Ben ege,karadeniz,marmara birazda akdeniz deki illeri gezdim...kaldım...şahsi görüşüm şudur ki...

Deniz olan...Denize kıyısı olan illerde...iç bölgelere nazaran biraz daha manevi anlamda yada ahlaki anlamda bir olumsuzluk var gibi geliyor...amma doğru amma yanlış...benim gözlemim bu şekilde...
 
Üst