Somali'de Türk Heyetine Bombalı Saldırı : Erdoğan Somali'ye Gidecek

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Somali'de son dakika Türk heyetinin kaldığı otelin girişinde bomba yüklü araçlarla saldı düzenlendi. Gelen son dakika haberlerine göre Türk heyetinde ölü yada yaralı yok. Saldırıda 5 Somalili öldü.

Etiyopya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yarınki
Somali ziyaretini iptal etmedi, Somali'ye gidiyor. Saldırıyı daha önce Türk Konsolosluğu'na da saldırı düzenleyen El Kaide bağlantılı El Şebab üstlendi.

DAVUTOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Davos'ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu ise saldırıda ölenlerin sayısının 3 olduğunu söyledi. Somali'nin güvenlik bakımından sıkıntılı bir bölge olduğunun altını çizen Davutoğlu, Erdoğan'ın
Somali ziyareti için "Umarım sayın Cumhurbaşkanımız sağsalim gidip döner" dedi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, "Türk heyetinin kaldığı otele yönelik bir saldırı" denildi.
Somali'nin Mogadişu kentinde Türk heyetinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma ekibinin kaldığı otelin hemen dışındabombalı saldırı yürekleri ağza getirdi. Somali'den son dakika haberleri yayınlayan Reuters Haber Ajansı'na göre saldırının hedefi Türk heyeti.

TÜRKİYE'NİN ARTAN FAALİYETLERİ RAHATSIZLIK YARATTI

Somali'deki Türk heyetinde bulunan Kızılay Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu, Türk heyetindeki herkesin güvende olduğunu söyledi. Güllüoğlu, Türk heyetinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin rahatsızlık yaratmış olabileceğini söyledi.

Somali'de yabancı yardım kuruluşlarına karşı zaman zaman saldırılar olduğunun da altını çizen Güllüoğlu, son yıllarda Türkiye'nin faaliyetlerinin artmasına paralel Türk yardım kuruluşlarının da hedef haline geldiğini söyledi.

ERDOĞAN PROGRAMINI İPTAL ETMEDİ

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarınki
Somali ziyaretini iptal etmediğini, yarın Somali'de olacağı açıklamasını yaptı.

5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Yerel kaynaklar bombalı saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ölenler arasında Türk heyetiden kimse bulunmuyor.

ERDOĞAN SOMALİ'YE GİDİYOR

Afrika turu kapsamında Etiyopya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Somali'ye geçmesi bekleniyordu. Saldırı Erdoğan'ın ziyaretinin hemen öncesi olması endişe yarattı. Erdoğan yarın ki ziyareti iptal etmedi.

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Mogadişu’da daha önce de, Haziran 2013'te Türk Büyükelçiliği’nin ek binası önünde intihar saldırısı düzenlenmiş, çatışmada polis memuru Sinan Yılmaz şehit olmuştu. Saldırıyı Türkiye’nin Somali’ye desteğinden rahatsız olan El Kaide bağlantılı El Şebab örgütü üslenmişti.
Mayıs 2014'te ise yine Mogadişu’da, Türk Hava Yolları’na (THY) güvenlik hizmeti veren bir firmanın Güvenlik Şefi Sadettin Doğan, uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti.

http://www.internethaber.com/somalide-son-dakika-turk-heyetine-bombali-saldiri-758730h.htm
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Devlet Kılıçdaroğlu @Yeni_CHP · 1 sa. 1 saat önce

Cumhurbaşkanına saldırıyı teşvik edip sevinen bu insalıktan nasipsiz =>@elifakil için Savcıları göreve çağırıyorum!

PYaOYd.jpg
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Kuşcubaşı Eşref @kuscu_e · 2 sa. 2 saat önce

Somali saldırısıyla mesaj yolladığını zannedenlere mesajımız Programımız değişmeyecek. Er yada geç o sömürü düzenini başınıza yıkacağız.

Aylar önce yazmıştık:Somali'de Türk bir yetkilinin yaralanmasında İngilizlere güzergah bilgisini verenler Kimse yok mu personeliydi.

Şimdiki saldırıda da İngilizler ve Paralel İhanet Çetesi'nin üyeleri beraber çalışıyor uygulayanlarsa yerli kuklaları.
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Yunus Göksu @yunusgoksu · 2 sa. 2 saat önce

Somali'deki olay; yeniden büyükelçilik açan İngilizler'in Somali'yi dünya gündemine taşıyan Türkiye'yi yıldırma operasyonunun bir parçası.

TİKA tarafından onarılan Mogadişu Havaalanı'nın işletmesi bir Türk firmasına verilmişti. Somali Cumhurbaşkanı'nın İngiltere ziyaretinin+

ardından Türk firmasına verilen işletme ruhsatı iptal edildi.

Türkiye'nin baskıları sonucu işletme ruhsatı İngilizlerden alınıp yeniden Türk verildi.
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Av. Ali Aktaş @Aliaktas7 · 2 sa. 2 saat önce

2003 yılında Türkiye-Afrika arasında 5.4 milyar dolar civarında olan ticaret hacmi bu dönemde yaklaşık 5 kat arttı. Yeni elçilikler açıldı.

Afrika'ya açılan Türkiye'ye bombalarla cevap veriliyor. Yeni Türkiye doğacak, içeridekiler veya dışarıdakiler onu boğamayacaklar inşallah.
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
İbrahim Karagül @ibrahim_karagul · 4 sa. 4 saat önce

Yemen'deki iktidar değişimi operasyonu ile Somali saldırısı arasında bağlantı kurun. Türkiye'yi Kızıldeniz'den uzak tutmaya çalışıyorlar.

Erdoğan'a Somali'ye gelme mesajı verenleri çok iyi tanıyın. Bu hesap çok büyük. Ama Türkiye de büyük!

İsteseler de istemeseler de Türkiye Somali'de daha da güçlenecek. Osmanlı'dan bu yana ilk kez bölgedeyiz ve geri adım atmayacağız.
 
Üst