Soğan Yahnisi

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
SOĞAN YAHNİSİ750 gr. yağsız kuşbaşı et
Yarım kilo arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı yenibahar
1-2 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, kimyon
Etler yağda kendi suyunu salıp çekene kadar pişirilir. (Ben daha sonra düdüklüye aktardım, 15-20 dakika etler yumuşayana kadar az suda pişirdim) Düdüklü kullanılmayacaksa etlerin üzerine çıkana kadar su koyulur, tekrar çekene kadar pişirilir. Etler pişmeye yüz tutunca, salça, soyulmuş soğanlar, sarımsak, yenibahar, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip, üzerini hafif çıkacak kadar da kaynar su ekleyerek soğanlar yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

timthumb.php
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,990
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Fena görünmüyor...

Et ve soğan...

Mmmmmm...

yalarun_510733.gif
 
Üst