spesifik
آزادی قید و بند
SOĞAN YAHNİSİ750 gr. yağsız kuşbaşı et
Yarım kilo arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı yenibahar
1-2 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, kimyonEtler yağda kendi suyunu salıp çekene kadar pişirilir. (Ben daha sonra düdüklüye aktardım, 15-20 dakika etler yumuşayana kadar az suda pişirdim) Düdüklü kullanılmayacaksa etlerin üzerine çıkana kadar su koyulur, tekrar çekene kadar pişirilir. Etler pişmeye yüz tutunca, salça, soyulmuş soğanlar, sarımsak, yenibahar, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip, üzerini hafif çıkacak kadar da kaynar su ekleyerek soğanlar yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Yarım kilo arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı yenibahar
1-2 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, kimyonEtler yağda kendi suyunu salıp çekene kadar pişirilir. (Ben daha sonra düdüklüye aktardım, 15-20 dakika etler yumuşayana kadar az suda pişirdim) Düdüklü kullanılmayacaksa etlerin üzerine çıkana kadar su koyulur, tekrar çekene kadar pişirilir. Etler pişmeye yüz tutunca, salça, soyulmuş soğanlar, sarımsak, yenibahar, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip, üzerini hafif çıkacak kadar da kaynar su ekleyerek soğanlar yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun.