Soğan Yahnisi | ihvan forum – Özgür Düşünce ve Paylaşım Platformu!

Soğan Yahnisi

spesifik

آزادی قید و بند
Yönetici
Süper Moderatör
İhvan Üyesi
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,394
Puanları
113
SOĞAN YAHNİSİ750 gr. yağsız kuşbaşı et
Yarım kilo arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı yenibahar
1-2 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, kimyon
Etler yağda kendi suyunu salıp çekene kadar pişirilir. (Ben daha sonra düdüklüye aktardım, 15-20 dakika etler yumuşayana kadar az suda pişirdim) Düdüklü kullanılmayacaksa etlerin üzerine çıkana kadar su koyulur, tekrar çekene kadar pişirilir. Etler pişmeye yüz tutunca, salça, soyulmuş soğanlar, sarımsak, yenibahar, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip, üzerini hafif çıkacak kadar da kaynar su ekleyerek soğanlar yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
22,778
Puanları
113
Fena görünmüyor...

Et ve soğan...

Mmmmmm...

 

redyellow

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,168
Puanları
0
Web sitesi
redyellow.besaba.com
konuya tıklarken kesin @Ebu Computer; üstad bu sayfadadır demiştim, yanılmamışım:)
 
Üst