ismail
Yeni
- Katılım
- 3 Mar 2007
- Mesajlar
- 20,475
- Tepkime puanı
- 2,063
- Puanları
- 0
- Yaş
- 45
Soğan çorbasını bu tarifle yemeklerinizden önce içmeye doyamayacaksınız...
MALZEMELER
500 gr soğan
2 yemek kaşığı un
2 dilim bayat ekmek
5 bardak et suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
soğanın kabuklarını soyup, ince ince ve ekmek dilimlerini küp küp doğrayın. tencereye zeytinyağ ve tereyağ koyup ateşe yerleştirin. yağ kızmaya başladığında doğradığınınz ekmekleri yağın içine atıp kızartın.
ekmekler pembeleştiklerinde dilikli kepçe yardımıyla yağlarını süzüp, tencereden alın. daha sonra yağın içine doğranmış soğanı atın ve soğan pembeleşinceye dek karıştırarak kavurun.
unun rengi değiştiğinde, ılık et suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını örtüp pişmeye bırakın. soğanlar iyice piştikten sonra karabiber, tuz ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp, ateşten alın.
kızarttığınız ekmek parçaları ve rendelediğiniz kaşar peynirini katın, biraz karıştırıp sıcak sıcak servis yapın.
MALZEMELER
500 gr soğan
2 yemek kaşığı un
2 dilim bayat ekmek
5 bardak et suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
soğanın kabuklarını soyup, ince ince ve ekmek dilimlerini küp küp doğrayın. tencereye zeytinyağ ve tereyağ koyup ateşe yerleştirin. yağ kızmaya başladığında doğradığınınz ekmekleri yağın içine atıp kızartın.
ekmekler pembeleştiklerinde dilikli kepçe yardımıyla yağlarını süzüp, tencereden alın. daha sonra yağın içine doğranmış soğanı atın ve soğan pembeleşinceye dek karıştırarak kavurun.
unun rengi değiştiğinde, ılık et suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını örtüp pişmeye bırakın. soğanlar iyice piştikten sonra karabiber, tuz ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp, ateşten alın.
kızarttığınız ekmek parçaları ve rendelediğiniz kaşar peynirini katın, biraz karıştırıp sıcak sıcak servis yapın.