Soğan Çorbası

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
44
Soğan çorbasını bu tarifle yemeklerinizden önce içmeye doyamayacaksınız...


MALZEMELER
500 gr soğan
2 yemek kaşığı un
2 dilim bayat ekmek
5 bardak et suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir
karabiber
tuz

HAZIRLANIŞI

soğanın kabuklarını soyup, ince ince ve ekmek dilimlerini küp küp doğrayın. tencereye zeytinyağ ve tereyağ koyup ateşe yerleştirin. yağ kızmaya başladığında doğradığınınz ekmekleri yağın içine atıp kızartın.
ekmekler pembeleştiklerinde dilikli kepçe yardımıyla yağlarını süzüp, tencereden alın. daha sonra yağın içine doğranmış soğanı atın ve soğan pembeleşinceye dek karıştırarak kavurun.
unun rengi değiştiğinde, ılık et suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını örtüp pişmeye bırakın. soğanlar iyice piştikten sonra karabiber, tuz ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp, ateşten alın.
kızarttığınız ekmek parçaları ve rendelediğiniz kaşar peynirini katın, biraz karıştırıp sıcak sıcak servis yapın.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
44
daha yapmadım ama sağol teşekkürler:)
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
yapmak onemli degil bu bilgiyi kardeslerle paylasmak sanki yapmis ikram etmis gibidir can kardesim..
 
Üst