Sodalı kabaklı yufka böreği

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
507079296757.jpg



Malzemeler

►6 yufka
►6 tane kabak, rendelenmiş
►Bir kalıp rendelenmiş beyaz peynir
►1 demet dereotu,
►3 adet yumurta
►2 kaşık yoğurt
►1.5 bardak süt
►1/2 bardak tereyağ-sıvıyağ karışımı
►Tuz, karabiber
►1 şişe maden sodası

Hazırlanışı

Böreğin içi için kabak, peynir, yoğurt, kıyılmış dere otu, 3 yumurta beyazı, yarım yağ ve karabiberi karıştırın. Dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayın.Tüm bir yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde yayın. Üzerine 3 adet yufka döşeyin. Kabaklı harcı 4. yufkadan sonra yayın.Kalan 2 yufkayı kabaklı harcın üzerine serin. Tepsiye serdiğimiz ilk yufkanın kenarlarını böreğin üzerini örtün.Böreği istediğimiz büyüklükte kesin. Süt,soda, yumurta sarıları ve kalan yağı iyice çırpın. Böreğin üzerine bu harcı dökün. Böreği 1 saat buzdolabında dinlendirin. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.​
 
Üst