Skype diye virüs yükleyenlere dikkat

Kaf-Nun

Asistan
Katılım
14 Haz 2006
Mesajlar
544
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Yer_6
Skype diye virüs yükleyenlere dikkat
Skype'ın adını kullanarak milyonlarca kişiye e-posta gönderen korsanların hedefi bilinçsiz kullanıcılar. Sözde "Skype yüklüyoruz" diye virüs yükleyen siteye dikkat!



E-kolay ile işbirliği yaparak Türkiye'deki internet kullanıcılarına daha fazla hizmet vermeye başlayan Skype'ı hepimiz biliyoruz. Anında mesajlaşma yazılımı olmasının yanı sıra başarılı sesli iletişim ile internet üzerinden diğer Skype kullanıcılarını ve düşük bir ücret karşılığında sabit hat veya cep telefonu kullanıcılarını arayabiliyorsunuz. Bu özellikleri sayesinde kısa sürede popüler olan Skype, şimdi sahtekarların malzemesi.


Siteye girdiğinizde Skype olduğu iddia edilen yazılımın kurulum başlangıcı.


Bu siteye dikkat!
Milyonlarca kişiye giden e-posta, bilgisayar korsanlarının ekmeğine yağ sürmek için hala yayında. Gelen e-postada, Skype'ın faydaları anlatılıyor ve Skype'ın Türkiye'deki web sitesi olduğu belirtilen adrese yönlendirme bulunuyor.

Dakika 1, gol 1
Siteye giriş yatığınızda antivirüs yazılımınız varsa ve güncelse hemen aşağıdaki gibi bir uyarı alıyorsunuz. Eğer yoksa, o zaman kötü işte. Site, kodlar üzerinden bilgisayarınıza virüs yüklüyor ve sonrasında ise yapamayacağı şey kalmıyor.

Ne yapmak lazım?
Gelen e-postalar, üye ya da abone olmadığınız alakasız bir siteden geliyorsa, tabiri caiz ise hiç sallamayın. Diyelim ki bir kere tıkladınız ve baktınız ki gelen postada linkler var. İlgili linklere tıklamadan önce, o linki kopyalayıp tarayıcıyı açarak adres satırına yapıştırın. Zira linklere tıkladığınız zaman sizin o e-postayı okuduğunuz ve ilgi gösterdiğiniz, korsanlar tarafından kolayca anlaşılabiliyor.

Bunlar, alınacak basit önlemlerdi. En önemlisi ise güncel bir anti virüs yazılımı kullanmak. Ziyaretçilerimizi böyle siteler hakkında uyarıyor, var olan bir miktar beyin gücünü milleti kandırmak için kullanan sapmış kişilere de "Saruman'ı da alıp Cuma'ya gideceksiniz. Adam olacaksınız." deme hakkımız olmasa da en kısa zamanda bu tür gereksiz işleri bırakmalarını tavsiye ediyoruz.


Babamıza güvendiğimiz kadar güvendiğimiz anti virüs yazılımı
Kaspersky, bir tehlikeden daha bizi kurtarıyor.


Türk Telekom'u göreve çağırıyoruz!
Paylaşım yazılımlarına link veriyor, ilginç ilginç şeyler yazıyorlar diye site kapatan Türk Telekom'u göreve çağırıyor ve bu tür siteler için de önlem almasını talep ediyoruz.



Skype'ın gerçek adresi: http://www.skype.com/intl/tr/
Sahte site: skype-turkey.com


Not: Başımıza ne gelirse meraktan gelir. Merak edenler siteye bir şekilde girmek isteyeceklerdir. Güncel anti virüs yazılımınız varsa girin ve mümkünse Firefox kullanarak girin.



http://shiftdelete.net


 

AdımcA

Akşam ... Yine Akşam ...
Katılım
9 Haz 2006
Mesajlar
2,420
Tepkime puanı
8
Puanları
0
yok ben girmeyim. :O
fazla merak iyi olmaz.
 

AdımcA

Akşam ... Yine Akşam ...
Katılım
9 Haz 2006
Mesajlar
2,420
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Mndrs78' Alıntı:
Bak sonra sakin ha meraktan catlama :D
...

Bak, beni meraklandırıyorsun.
Bilgisayarıma bişiy olursa bozuşuruz, ona göre. :O
 
M

Murat Sâki

Guest
haklısınız başımıza ne gelirse meraktan geliyor nerdeyse ben bile girmek üzereyim :)
 
Üst