Siyer araştırmaları merkezi açıldı

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
041020101540445023027_2.jpg

Siyer araştırmaları merkezi açıldı


2009’un Haziran ayında temeli atılan Siyer Araştırmaları Merkezinin inşaatı tamamlandı. 3 Ekim 2010 Pazar günü saat 14.00’ de Fatih Ali Emiri Kültür merkezinde düzenlenen tanıtım ve açılış programıyla faaliyetlerine başlayan merkezin tanıtım ve açılış programına ilgi oldukça yoğun oldu.







Pazartesi 04.10.2010 - 10:33

Haber Merkezi / TIMETURK

Programa birçok âlim, yazar, akademisyen ve siyer alanında çalışma yapan hocalarımız katıldı. Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Ali Rıza Demircan, Şerafettin Kalay, Ramazan Kayan, Ömer Döngeloğlu, Abdullah Yıldız, Reşit Haylamaz, Cemal Uşak, Ali Nar, Abdulaziz Kutluay ve daha birçok hocamız programdaydı. Ayrıca TGTV başkanı Necati Ceylan, İstanbul Ticaret Odası’ndan Sami Yılmaz, Hilal Tv. Genel Müdürü Adnan İnanç ve Genel Yayın Yönetmeni Hakan Saruhan, Müsiad, Akabe Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi ve daha birçok vakıf dernek ve sivil toplum kuruluşunun yetkilileri programa iştirak ettiler.

Program Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Siyer Araştırmaları Merkezi yönetim kurulu başkanı Mehmet Kaya bir konuşma yaptı. Kaya, merkezin düşünce felsefesini ve yapacağı faaliyetlerden bahsetti. 9. Ekim. 2010 Cumartesi günü Muhammed Emin Yıldırım’ın, Suffa Mektebi, başlığında Efendimiz’in (sas) eğitim faaliyetleri ile alakalı bir derse başlayacağını bu derslerin, halka açık olup, kadın-erkek herkesin istifade edeceğini, Siyer söyleşileri, hanım ve genç erkek ve kızların istifade edeceği programları haber verdi.

041020101543022822132_3.jpg


Daha sonra Siyer Merkezi bünyesinde kurulan Siyer Yayınları hakkında bilgi vermek üzere yayınevi editörü Ömer Yıldırım çıkan eserler ve bundan sonra çıkacak yayınlar hakkında bilgiler verdi.

Programda Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Cemal Uşak, Ramazan Kayan, Ali Rıza Demircan, Abdulaziz Kutluay, Necati Ceylan, Reşit Haylamaz, 20. Dönem milletvekili Mehmet Sılay selamlama konuşmaları yaptılar. Selamlama konuşmaları ardından kürsüye gelen Muhammed Emin Yıldırım, Siyer Araştırma Merkezinin ilkeleri hakkında bilgiler verdi. Yıldırım konuşmasında “Siyer Araştırmaları Merkezinin gaye ve hedefi Âlemlere Rahmet olarak gönderilen kutlu Nebi’nin daha iyi bilinmesi, anlaşılması, tanınması, kavranması; aradaki zaman ve mekân farkları ne kadar uzarsa uzasın O’nunla beraber yaşamanın imkânın yeniden üretilmesi ve bu alanda çalışmalar yapılmasına katkılar sağlamak olduğunu” söyledi. 10 temel ilke sıralayan Yıldırım’ın, ilk ilkesi şöyle idi: “Samed; asla Hz. Peygamber’i (sas) anlama adına, O’na (sas) yeni bir imaj ve vizyon oluşturma çabasına girmeyecek, Allah’ın peygamberi için seçtiği ve nitelendirdiği bilgi ile yetinecek ve bunları anlamaya çalışacaktır.”

Program Dr. Şerafettin Kalay hocanın duasıyla son buldu.
Ali Emiri Kültür Merkezi’ndeki programın akabinde Merkezin Eyüp’teki binasına geçildi. Burada da duaları ve tekbirlerle merkezin açılışı yapıldı. Kurdela kesimini Mehmet Sılay, Abdulaziz Kutluay Muhammed Emin Yıldırım ve Faruk Özkaya birlikte gerçekleştirdiler. Sonra katılımcılar binayı gezip, çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Siyer Araştırmaları Merkezi hakkında daha detaylı bilgi almak için:

0 212 544 76 96 0 537 955 48 51 nolu telefonlardan irtibata geçilebilir.

www.siyerarastirmalari.org internet adresinden de istifade edilebilir.
 

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Hayırlı uğurlu olsun, güzel hizmetlerde bulunmayı nasip eylesin Allah.
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
Siyer Araştırmaları Merkezi ilk siyer söyleşisini Muhammed Ali es-Sabuni Hoca ile gerçekleştiriyor.






Bugün saat 20.00'da gerçekleşecek söyleşinin Türkçe çevirisini Abdulvehab Ekinci Hoca yapacak. 'Kur'an'da Hz. Peygamber' konulu söyleşi Siyer Araştırmaları Merkezinde gerçekleşecek. Türkiye'deki okuyucuların yakından tanıdığı Saffetü't-Tefasir adlı önemli tefsir kitabının yazarı olan Sabuni Hoca; 1930 yılında Suriye'nin ilim ve âlimler şehri olan Halep'te ilim ile meşhur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Halep şehrinin büyük âlimlerindendi. Şeyh Muhammed Ali es-Sâbûnî, Arapça ilimlerini, faraiz (miras) ilmini ve diğer dinî ilimleri babası Şeyh Cemil'den okudu. Diğer yandan Suriye'nin ileri gelen âlimlerinden dersler aldı.
İlme adanan bir ömür

Hocalarından bazıları şunlardır: Şeyh Muhammed Necip Sirâc, Şeyh Ahmed eş-Şemmâ' Şeyh Muhammed Said el-İdlibî, Şeyh Rağıb et-Tabbâh, Şeyh Muhammed Necip Hiyata. Şeyh Sâbûnî 1952 senesinde Ezher Üniversitesi, eş-Şerî'a fakültesini bitirdi. Daha sonra Şerî kadâ (yargı) bölümündeki tahassus eğitimini de tamamlayarak 1954 yılında Ezher'den mezun oldu ve el-Âlimiyye diplomasını almaya hak kazandı. El-Âlimiyye, o dönemin en yüksek ilmî kariyeri olup günümüzdeki doktoranın muadilidir. Daha sonra ülkesi Suriye'ye dönerek sekiz yıl sürecek olan tedris faaliyetlerinde bulundu. Daha sonra Suudi Arabistan'a göç etmek durumunda kaldı ve burada Mekke-i Mükkerreme Üniversitesi Eğitim Fakültesinde ve eş-Şerîa fakültesinde dersler vermeye başladı. Buradaki tedris hizmeti yaklaşık yirmi sekiz yıl devam etti. Bu uzun süre boyunca üniversite hocaları yetiştirdi ve Ümmü'l-Kurâ Üniversitesi'nde birçok klasik eserin tahkikini yaptı. İmam Ebû Cafer en-Nahhâs (v.338h.)'ın "Me'âni'l-Kur'ân adlı tefsirinin tahkiki bunlardan sadece biridir
 
K

Kaçak

Guest
İyide bu reklamını ettiğiniz yer İslamoğlumcu yahu ...
Napcez şimdi ...
hayırlı olsun vatana millete ....
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
İyide bu reklamını ettiğiniz yer İslamoğlumcu yahu ...
Napcez şimdi ...
hayırlı olsun vatana millete ....

yanlış ihvan...
onu seven bazıları bu grupta olabilir...
biz her zaman ittihat yanlısıyız,
böyle oluşumlarda farklı hocalarımızın biraraya gelmesi bizi mutlu eder...
sabuni bizim için muteber alimlerdendir...
vesselam...
 
K

Kaçak

Guest
Proje ve tahmin ediyorum işletme M.Emin hocada ...
Hikmet vakfı ile kardeş kuruluş ....
yok benim için sıkıntı yok , yanlış anlaşılmasın , biraz kıllık yapıyım dedim :)
Herkese kapısı açık , ve eminim pek çok cevreden pek çok isim gelecektir konferansa seminere ...
Şuphem olmaz , o gencecik Hocamız guzel bir insan ....
Bahsettiginiz isimler ise konuklar ...
İyi kıllık yaptım ama dimi ...

Selamlar ...
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
eyvallah...
hilal tv ye çıkan herkese cephe alsak ortada adam kalmaz...
bu oluşumda islamoğlu,cübbeli ve gülen yok....
bişeyde de olmasınlar:)
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
eyvallah...
hilal tv ye çıkan herkese cephe alsak ortada adam kalmaz...
bu oluşumda islamoğlu,cübbeli ve gülen yok....
bişeyde de olmasınlar:)
oluşumda olanları saysan daha kola senin için
daha kimler yok ki
say say bitmez.
oluşumda yer almak için hilal tv çıkmak ve partinize oy vermek şartsa
kalsın.
hoş ortada bir oluşum da yok ya
oluşum la dini vaazları birbirene karıştırmayın.
 
K

Kaçak

Guest
Merak etme en büyük oluşumda sizde ...
Hadi buda büyük oluşumun büyük fedaisine küçük bir açıklama olsun ...
Hilal TV ile Saadetin uzak yakın alakası ve kan bağı yoktur ...
Hatta bilakis ...
Esenlikler ...
 
Üst