Siyasilerin Komik Anıları

AdımcA

Akşam ... Yine Akşam ...
Katılım
9 Haz 2006
Mesajlar
2,420
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Siyasilerin Komik Anıları...


Yazar Barbaros Uzunöner'in "Güldüren Milletvekili Anıları-Vekilim Beni Tanıdınız mı?" kitabında, 122 milletvekilinin fıkra gibi anılarına yer verildi. İşte Uzunöner'in "Lacivert Yayınları"ndan çıkan kitabından ilginç alıntılar:


* Erkan Mumcu-Isparta (ANAVATAN Genel Başkanı): Seçim çalışmaları için Eğridir'e tepeden bakan bir köye gittik. Karşılamada vatandaşlarla tek tek öpüşmeye başladım. Ancak 30-40 kişide bir, bir köy bekçisini öpüyordum.
Sonra durumu çözdüm. Köy bekçisi bir taneymiş ama onu her öptüğümde sıranın en başına geçiyormuş ve ben hep aynı bekçiyi öpüyormuşum. Üstelik, köy halkı bir daire oluşturmuş, ben, döne döne aynı kişileri öpmüşüm.



* Emin Koç-Yozgat (CHP): 1989 seçimleri öncesi muhabir olarak gittiğim Antalya mitinginde, Erdal İnönü'nün konuşma yaptığı otobüse yaklaşmak istedim. Ama polisler beni durdurdu. Basın kartımı çıkartmaya çalışırken, İnönü elindeki mikrofonla seslendi: "Sayın Koç'u bırakın" Sonra bazı gazeteciler olayı algılayamadıklarından İnönü hakkında, "Ne kadar kibar biri, kurbanlık hayvana bile 'Sayın' diye sesleniyor" şeklinde yayımladılar.



* Şevket Arz-Trabzon (CHP): - Trabzon'dan bir vatandaş, milletvekiline telefon açar: Vekilim yarın sizi ziyaret etmeye geleceğim.
- Arz: Buyur gel...
- Aynı günün gecesi saat 03.00'te vatandaş tekrar arar: Vekilim, otobüs Sungurlu'da mola verdi. Geliyorum.



* Reyhan Balandı-Afyon (ANAVATAN): - Balandı, milletvekili yeminini ettikten sonra annesini arar: Anne, yemin töreninde çok başarılı oldum, iyi geçti.
- Balandı'nın annesi: İyi kızım, tamam da, limon sıkacağı nerede?



* Osman Seyfi-Nevşehir (AKP): - Vatandaşın biri gece yarısı 02.00'de arar:
- Beni tanıdınız mı?
- Seyfi: Hayır tanımadım.
- Vatandaş: Seçim zamanı olsa tanırdın ama, değil mi...



* Rasim Çakır-Edirne (CHP): - Bir vatandaş, telefonla arar: Vekilim, oğlumun arabasını çekecekler. Lütfen yardım et. Tüm evrakları tamam, bir tek ehliyeti ve ruhsatı yok! Bitir şu işi ne olur!



* Öner Gülyeşil-Siirt (AKP): - Kimliği meçhul bir vatandaş:
- Alo vekilim, beni tanıdınız mı?
- Gülyeşil: İsminizi verirseniz!..
- Vatandaş: İsmimi versem bilemezsiniz. Hiç karşılaşmadık. Siz bizim köyde
teyzemin oğlu ile tokalaşmışsınız.
Oradan tanırsınız belki...
 
Üst