Şivan perver:Türklerin ruhu da faşistleşmiş

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Asıl Hainler, Başkalarını Hainlikle Suçlayandır


11884.jpg

Ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer, Başbakan Yardımcısı Arınç ile görüştüğü için PKK ve BDP tarafından 'hain' ilan edilmesine sert tepki gösterdi: "Kürt halkından utanın ve özür dileyin. Kimseye hain demeye hakkınız yok."



Yurtdışında yaşayan ünlü Kürt sanatçı Şivan Perver, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüştüğü için PKK ve BDP tarafından 'hain' ilan edilmesine sert tepki gösterdi. Perver, "Yapılan hizmetlerin kadri kıymeti biliniyor. Bunları başımız üstünde tutuyoruz. Sabırla. Ama biz sabrettikçe üzerimize geliniyor. Saldırılıyor. Ayıptır, ayıptır. Ben onları uyarıyorum. Kürt halkından utanın ve özür dileyin. Kimseyi hain ilan etmeye hakkınız yoktur. Eğer bir hain varsa o da başkalarını hainlikle suçlayanlardır. Bunu iyi bilsinler. Şivan Perver hiçbir zaman kendi gerçeğinden, kendi inancından vazgeçmez. Ben dün ne idimse bugün de oyum, yarın da oyum." dedi.

Demokratik açılıma verdiği destekle bilinen Perver, 40 yıldır şarkı söylediği için çok iyi tanındığını, ateşten gömleği giyerek haksızlıklara karşı durduğunu kaydetti. Direnmeyen milletlerin tarihte yenildiğini ve yok olduklarını dile getiren Perver, "İnsanların yaşam sistemini oluşturan insanın kendisidir.
Eğer kapasitesi yoksa, hayatı anlayamazsa hiçbir zaman sorunlarını çözemez.
Suç bizde de var.
Biz bir araya gelemedik.
Çoğu zaman küçük şeyler için birbirimizi kolayca harcadık.
Aynı şey bugün benim de başıma geliyor.
Deniyor ki kırk yılın emeğini boş şeyler yüzünden kurban et.
Ama şunu iyi bilin ki kimse beni teslim alamaz.
Ben inançlıyım hem de çok büyük bir inanç bu.
Kimse beni korkutmasın.
Barış, kardeşlik ve dostluk inancıdır." şeklinde konuştu.


'Bazıları Kendilerini Kral Zannediyor'
Bazen bazı kişilerin çıkıp kendini kral veya padişah zannedip, "bana sormadan bir şey yapamazsınız" dediklerine işaret eden Perver sözlerini şöyle sürdürdü: "Hayır hayır unutmayın ki, biz sanatçıyız. Bazen oluyor ki sanatçılar inançlı oldukları için insanların yaşam sistemlerinin kanun ve kaidelerini oluşturuyor. Doğrularından hiçbir zaman vazgeçmediklerinden dolayı. Ben de doğrularımdan vazgeçmem. Diyaloğun olmaması halinde dostluklar kurulamaz. Ve birbirimize saldırırız. Diyalog oluştuğunda herkes kendi doğrularını konuşabilir ve bunları koruyabilir. Bundan dolayı izniniz olsun, bize güveniniz de olsun. Biz bu ülkenin ve milletin değerlerini satacak kişiler değiliz. Biz alınmayız da, satılmayız da. Bundan dolayı oraya buraya saldıran arkadaşlarını öldüren, kendisini Kürdistan'ın sahibi gören kişilere kulak vermeyin. Bu doğru değildir."
Zaman
 

Violet

Üye
Katılım
16 Şub 2011
Mesajlar
13
Tepkime puanı
0
Puanları
0
kendilerini kabul ettirmek adına böyle ikiyüzlülük yapmaları sinir bozucu.
senin pkk yandaşı olduğunu herkes biliyor ne yaparsan yap unutturamazsın.
 

Hikem

Kıdemli Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
6,073
Tepkime puanı
702
Puanları
0
Bu adam PKK ya meydan okuduysa gerçekten, tebrik etmek gerek, değilmi? Acaba artık bu şahsın müziğinide dinlesek mi?! Dinleyenler yorum yaparsa öğreniriz,,..:)
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Perver'e destek


Bülent Arınç'tan Şivan Perver'e destek

Bir zamanlar Kürtçe şarkıları nedeniyle yargılanan ve ömrünü sürgünde geçiren Şivan Perwer'i şimdi PKK ve BDP eleştiriyor, devlet ise sahip çıkıyor.


Hükümetin Kürt açılımı çerçevesinde temas kurduğu sanatçı Şivan Perwer'le en son Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Almanya ziyareti sırasında görüştü. Arınç, 1976'dan bu yana Almanya'da yaşayan Şivar Perwer'e ülkeye dönebileceğini, Türkiye'nin artık çok değiştiğini söylemişti. Perwer'in gerek Arınç'la görüşmesi, gerekse TRT Şeş'e 'Kürt açılımını olumlu bulduğu' ile ilgili açıklamaları nedeniyle, PKK çeverelerinde eleştirilmişti. Fırat Haber Ajansı, Roj TV, Yeni Özgür Politika Gazetesi ve Dicle Haber Ajansı gibi yayın organlarında hedef haline gelen Perwer 'hain' olarak nitelendirilince, sessizliğini bozdu. Perwer, yazılı açıklamayla "Eğer bir hain varsa, o da başkalarını hainlikle suçlayandır" dedi.

ARINÇ PERWER'İ TEHDİT EDENLERİ LANETLEDİ

Perwer'e yapılanlar karşısında Başbakan Yardımcısı Arınç da sessiz kalmadı. Arınç, Perwer'i tehdit edenleri lanetleyerek şunları dedi: "Değerli bir sanatçıdır. Bu işi layıkıyla yapan bir kimsedir. (Almanya'daki görüşmede) Kendisinde büyük bir yurtseverlik gördüm. Toprağına, vatanına, milletine bağlı bir insan ve hasret içinde yanıyor. Türkiye'nin gerçeklerini çok iyi biliyor. Türkiye'de yeniden birlik bütünlük olmasını arzu ediyor. Terör faaliyetlerinin durmasını, akan kanların durmasını arzu ediyor. Bu kapsamda, Türkiye'deki gelişmeleri desteklemek amacıyla, demokratik açılıma, birlik ve bütünlük hareketine destek vermek amacıyla bir konser verebileceğini, bu konserin de TRT'den yayınlanabileceğini ifade etmiştir. Bundan büyük bir sevinç duydum. 1-2 saatlik görüşmemizde neden büyük bir sanatçı olduğunu çok yakından gördüm. Örgütün birkaç yayın organı var, onu ihanetle suçlayacak kadar alçaldılar. Bu cesur duruşunu tebrik ediyorum. Türkiye'nin ihtiyacı budur. Türkiye'de birlik ve bütünlüğün yolunu ön planda sanatçılar açacaktır. Bu tehditlerin boşa çıkacağına inanıyorum."

BDP: Siyasetiyle mahkûm BDP'li Demirtaş ise, Şivan Perwer'e tepkimiz göstermediklerini belirterek, "Kürt ozanı olarak sanatına saygı duyduğumuzu belirttik. Siyasetine saygı duymak zorunda olmadı hiç kimse. Açılıma destek veriyor diye eleştirmiş değiliz, isteyen herkes açılım-saçılım politikasına destek verebilir. Perwer şarkılarıyla gönüllerde taht kurdu ama siyasetiyle gönüllerde mahkûm oldu" dedi.

Perwer, PKK'ya yakın olduğu öne sürülen kuruluşların eleştiri oklarına hedef olan tek sanatçı değil. TRT Şeş'te program yapan isimlerden Rojin, Nilfür Akbal, Murat Batgi, yazarlardan Ümit Fırat, Abidin Parıltı, Muhsin Kızılkaya, Orhan Miroğlu, Bejan Matur örgüte yakın yayın organlarının hedefi olan isimler yalnız birkaçı.

KÜRT SANATÇI AKBAL: SALDIRILARI KINIYORUM


Kürt sanatçı Nilüfer Akbal da Radikal'e şunları söyledi: "Şivan Perwer'e yapılan saldırıları kınıyorum. Henüz insanlarda -ben de dahil- Kürtlük duygusu yokken, onun şarkılarıyla ulusal dilimizi tanıdık. Kürt kimliğinin tanınmasında bir öncüdür."

Yazdıkları nedeniyle 'devlet yanlısı' olarak yaftalanan yazar Ümit Fırat'sa, "PKK bunu her zaman yapıyor. Eğer bir insan bir etkinlikte bulunuyorsa, örgütün kendi onayları ile bunu yapmasını istiyor" diye konuştu.

'AHMET KAYA'YA YAPILANDAN FARKLI DEĞİL'

TRT Şeş'le ilgili yazıları nedeniyle örgütün hedefi olan Yazar Abidin Parıltı da Radikal'e şöyle dedi: "Fikir özgürlüğünü kendimizden başlayarak hayata geçirmeyeceksek, durumun Ahmet Kaya'nın yaşadığı linç girişiminden pek de bir farkı kalmaz."


 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Nazi ruhlu ve faşist



Şivan Perver'den çok tartışılacak çıkış

Son günlerde PKK'yı eleştiren ve hükümet tarafından Türkiye'ye davet edilen ünlü sanatçı Şivan Perver'in internete düşen sözleri tartışma çıkaracak.

terör örgütü PKK’ya yönelik sert eleştirileri nedeniyle tehdit edildiği gerekçesiyle Avrupa’da polis tarafından korumaya alınan ve hükümetin Türkiye’ye davet etmesiyle gündeme gelen sanatçı Şivan Perver’in Kürtlerin yoğun kullandığı internet sitelerinde yayınlanan sözleri, tartışma çıkaracak.

"NAZİ RUHLU VE FAŞİST"

Şivan Perver, geçen yıl Komkar grubu tarafından düzenlenen Nevruz konserinde Kürtçe ve Türkçe bir konuşma yapmış. Konuşmasında, “Kürtlerin dillerini yasakladığı” gerekçesiyle Türklerden “Nazi ruhlu ve faşist” diye söz etmiş. Perver, “Allah kahretsin Türk dilini, başımızdan defedelim” diyor.

Ak Parti’nin yanı sıra CHP’ye “Faşist ruhlu partiler” diyen Perver, milletvekili olan Kürt ağalarından “********ler” diye söz ediyor. Perver’in konuşmasındaki satır başları şöyle:

"TÜRKLER KARDEŞ OLAMIYOR"


“İngilizce öğreniyoruz, Almanca öğreniyoruz, Türkçe’yi bülbül gibi konuşuyorlar. Türkler bizim ruhumuzu alıyor. Türkler bizimle kardeş olamıyor, olmak istemiyorlar. Ölmemizi istiyorlar. Türklerin ruhu 1930-1945’lerdeki Almanların ruhu gibi olmuş.

"TÜRKLERİN RUHU DA FAŞİSTLEŞMİŞ"

Türklerin ruhu da faşistleşmiş. Bunu iyi bilin. Türk hayranlığı. Türkler onları basıyor basıyor, onlar da hadi bas diyor. Ayıp ya, çok ayıp yeter artık. ... Yeter be, Allah kahretsin bu Türk dilini ya, başımızdan defedelim. ... Allah kahretsin o kardeşliği... Türklerin ne saygısı var bize be.”
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Şivan perver:Türklerin ruhu da faşistleşmiş ....

- Kürtlerin faşistleşmesi etkilemiş olmasın :)
 
Üst