Şıngır Kebabı

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45

ŞINGIR KEBABI

MALZEMELER
• 1.5 kg. kuzu kuşbaşı
• 1 kg. ince patlıcan
• 1/2 gr. yeşil sivri biber (tatlı)
• Tuz-karabiber
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulur. Halka şeklinde doğranır. 20 dakika tuzlu suda bekletilir. Et tuzlanır. Bir patlıcan bir et olmak üzere şıngır şişlerine dizilir. Odun ateşi küllenene kadar beklenir ve şıngır aleti üzerine yerleştirilir. Şıngırın çarkı elle çevrilerek pişirilir. Yeşil biberler ateşte közlenir, pişen kebabın üzerine konularak Tepoşlu (Bir nevi kapaklı bakır sahan) da 15 dakika demlendirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Tarif Amasya Valiliği'nin hazırladığı Amasya Mutfağı adlı kitaptan alınmıştır.
 
Üst