ismail
Yeni
- Katılım
- 3 Mar 2007
- Mesajlar
- 20,475
- Tepkime puanı
- 2,063
- Puanları
- 0
- Yaş
- 45
ŞINGIR KEBABI
MALZEMELER
• 1.5 kg. kuzu kuşbaşı
• 1 kg. ince patlıcan
• 1/2 gr. yeşil sivri biber (tatlı)
• Tuz-karabiber
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulur. Halka şeklinde doğranır. 20 dakika tuzlu suda bekletilir. Et tuzlanır. Bir patlıcan bir et olmak üzere şıngır şişlerine dizilir. Odun ateşi küllenene kadar beklenir ve şıngır aleti üzerine yerleştirilir. Şıngırın çarkı elle çevrilerek pişirilir. Yeşil biberler ateşte közlenir, pişen kebabın üzerine konularak Tepoşlu (Bir nevi kapaklı bakır sahan) da 15 dakika demlendirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Tarif Amasya Valiliği'nin hazırladığı Amasya Mutfağı adlı kitaptan alınmıştır.