Sınav ücretlerinde artış olmayacak

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45


Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, KPSS’de 2 milyon 419 bin 778 adaya sınav malzemesi dağıtıldığını, uygulamanın devam edeceğini belirtirken, 2011 yılı için de sınav ücretlerinde bir artış öngörülmediğini açıkladı.

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü’nün soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS Ortaöğretim ve Önlisans) 2 milyon 419 bin 778 adaya sınav malzemesi dağıtıldığını açıkladı. Malzeme alımının Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Milli Eğitim Bakanı, malzemelere ilişkin standardın belirlenmiş olduğunu ve 15 Aralık 2010 tarihi itibarıyla bir ödeme yapılmadığını belirtti.


-3 FİRMA TEKLİF VERDİ-
Söz konusu alım için yapılan ihaleye 3 firmanın teklif verdiğini vurgulayan Çubukçu, Meteksan Matbaacılık ve Teknik Sanayi Tic. A.Ş.’nin 3 milyon 414 bin TL, Cihan Organize Kağıt ve Plastik San. Tic. A.Ş.’nin 4 milyon 315 bin TL, Mertcan Reklam Org. Ajans Gıda İnş. Tur. Taş. ve Emlak Müş. San. Tic. Ltd. Şti.’nin 4 milyon 825 bin TL teklif verdiğini kaydetti.
Meteksan Matbaacılık ve Teknik Sanayi Tic. A.Ş. adlı firmanın 3 milyon 414 bin TL ile en düşük fiyatı vererek ihaleyi kazandığını belirten Milli Eğitim Bakanı, “Söz konusu ürünlerin aday başı birim fiyatının 1,10 TL/aday olduğu, dağıtım için ayrıca harcama yapılmadığı beyan edilmektedir” dedi.


-SINAV ÜCRETLERİNDE ARTIŞ ÖNGÖRÜLMÜYOR-
Bu alımlara ilişkin harcamanın ÖSYM bütçesinden karşılanacağını belirten Milli Eğitim Bakanı, yapılan harcamaların sınav ücretlerine yansıtılmadığını, 2011 yılı için de sınav ücretlerinde bir artış öngörülmediğini açıkladı.


-UYGULAMAYA DEVAM EDİLECEK-
Uygulamaya devam edilmesinin düşünüldüğünü bildiren Çubukçu, söz konusu malzemeye ilişkin bir standardın mevcut olduğunu, bu standartların ihtiyaçlar doğrultusunda değiştirilmesinin mümkün olduğunu ifade etti
ANKA
 
Üst