Sınav (ALES) kılavuzundaki başörtüsüne danıştay'dan fren

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Danıştay 8. Dairesi, 2010 Akademik Personel ve Lisans Üstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi kılavuzundaki kılık kıyafetle ilgili düzenlemelerin yürütmesini oy birliğiyle durdurdu.


Danıştay 8. Dairesi, 2010 Akademik Personel ve Lisans Üstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi kılavuzundaki kılık kıyafetle ilgili düzenlemelerin yürütmesini oy birliğiyle durdurdu.
Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) 2010 ALES sonbahar dönemi kılavuzundaki ''başvuru merkezinde yapılacak başvurular'' alt başlıklı A bendi ile ''postayla başvurular'' alt başlıklı C bendinin ve ''sınava girerken adayın yayında bulundurması gereken belgeler'' ana başlığı altında yer alan ''bir fotoğraf'' başlıklı C bendinin başı açık ve başı açık olarak sınava girilmemesi halinde sınavın geçersiz sayılacağı şeklindeki ibarelerin yer almaması nedeniyle eksik düzenleme yapıldığı gerekçesiyle iptali ve yürütmesini durdurması istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.


Danıştay 8. Dairesi, kılavuzdaki söz konusu düzenlemelerin yürütmesini oy birliğiyle durdurdu. Daire'nin kararında, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Danıştay'ın başörtüsü ile ilgili kararlarına da yer verilerek, bu anayasal ve yasal kurallar karşısında dava konusu düzenlemenin hukuken kabul edilebilir bir dayanağının olmadığı vurgulandı.


Daire, kılavuzda başı açık fotoğraf çektirme ve sınava başı açık girilmesini zorunlu kılan düzenlemelere yer verilmemesi nedeniyle, başvuruda bulunan erkek-kadın adayların fiziksel olarak teşhislerinde güçlük oluşacağı ve sınav güvenliği açısından olumsuz sonuçlar doğabileceğine işaret etti.
AA
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Son çırpınışları olsun inşaallah ...
 

manifesto

Yasaklı
Katılım
23 Ara 2006
Mesajlar
0
Tepkime puanı
334
Puanları
0
Konum
Kocaeli
Evet hükümet HSYK da ki KIZILBAŞ kadroyu dağıttı çibanı patlattı
Sıra DANIŞDAY ve YARGITAY çibanında demek ki
Müsterih olmak gerek
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
Danıştay ya ıslah edilmeli, ya da tümden lağvedilmelidir, bu kadar saçma sapan şey olmaz, bunların bu kararına kargalar bile gülüyordur!

yazıklar olsun, hukuk katilleri!
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
“Bu Yasaksever Danıştayla Nereye Kadar!”

font_01.gif
font_02.gif
font_03.gif

Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi; Danıştay’ın ALES sınavlarına başörtülü öğrencilerinin girmesine olanak sağlayan genelgenin yürütmesinin durdurulması üzerine bir açıklama yaptı:


Basın Açıklamasının Tam Metni:

Özgürlüğe Düşman Bir Danıştayla Nereye Kadar!
Danıştay 8. Dairesi toplumsal çatışmaya, ayrışmaya ve 28 Şubat zorbalığına, sınavlara başörtülü girmeyi yasaklayarak devam dedi.
Kategorisi yüksek yargı..
Tarafsız olmak temel ilkeleri olması gerekiyor!
Siyasal tercihlerini kararlarına yansıtmamaları gerekiyor!
Hukukun üstünlüğü görüşünün temelinde bireysel özgürlüğün yattığını, hukukçunun hukuku bu özgürlükleri korumak ekseninde hareket etmesi, yorumlar yapması gerektiğini de biliyor olmaları gerekiyor!
İnanç özgürlüğünün en temel ve dokunulamaz haklardan olduğunu da biliyor olmaları gerekiyor!
İnanç düşmanlığı yapan hiçbir devletin ve bürokratik zorbalığında ila nihai varlığını sürdüremediğini de biliyor olacak kadar, mektepten kalma az buçuk tarih bilgilerinin de olması gerekiyor!
Ülkemiz özgürlüklerin geliştirilmesi yönünde son yıllarda bir irade koydu. Aldıkları kararın halkın özgürlüklerin geliştirilmesi yönündeki iradelerine karşı alınmış bir karar olduğunu da fark edebilmeleri gerekiyor!
Yargının toplum mühendisliği yapmak gibi bir görevinin de olmadığını biliyor olmaları gerekiyor!
Hepsi bir tarafa!!!
Bu ülkenin Müslüman bir ülke olduğunu biliyor olmaları gerekiyor!
Halkın inançlarını yok saymanın ve yasaklar koymanın bu halk tarafından "düşmanlık" olarak algılanacağını da biliyor olmaları gerekiyor!
"Ben yargıyım, ne istersem onu yaparım, keyfimce kararlar alırım, kimseye de hesap vermem, hesap sorarım" devrinin de artık bittiğini biliyor olmaları gerekiyor!
Ne darbeler, ne işkenceler, ne cinayetler işleyenin yanına kar kalmıyor artık. Kalmadığını da biliyor olmaları gerekiyor!
Evet!
Bunları hepsini biliyorlar!
Bilecek kadar bir zihin donanımına sahipler.
Ve yapıp ettiklerini "bile bile" yapıyorlar!
Akılları ve vicdanları özgürlüğe karşı kör olduğu için yapıyorlar.
En çok korktukları şey "özgürlük" olduğu için bu kararları alıyorlar.
Taraf oldukları ideoloji karanlıktan beslendiği için ülkeyi sürekli karanlıkta tutacak kararlar alıyorlar.
Baskı, şiddet, dayatma ve zorbalık bunların ideolojinde; devletle-millet arasında olmazsa olmaz ilişki türlerinden olduğunu salık verdiği için bu kararları alıyorlar.
İman derecesinde bağlı oldukları ideolojileri onları: "halk kendi başına karar alamaz. İlkel ve gericidir. Onlar adına karar almak siz aydınlanmışların işidir" öğretisini verdiği için bu kararları alıyorlar.
Bu durum yargı reformunun acilen köklü bir şekilde yapılması gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Yeni anayasa özgürlükler konusunda art niyetli yargı mensuplarına yorumlarla zulüm üretme imkânı vermeyecek şekilde yazılıp çizilmelidir.
Anayasa ve yargı reformunun gerekli ama yeterli olamayacağına inanıyoruz. Hak sahipleri haklarını gasp eden zorbalardan hesap sormayı ve haklarını almayı bilmelidirler. Hukuk zulüm üretmeye başladığı anda zulme karşı "isyan" yüksek bir ahlakın gereğidir. Tüm ahlak sahibi insanları en temel haklarını, özgürlüklerini üç bürokratın zavallılığına teslim etmemeye çağırıyoruz.
 
Üst