ismail
Yeni
- Katılım
- 3 Mar 2007
- Mesajlar
- 20,475
- Tepkime puanı
- 2,063
- Puanları
- 0
- Yaş
- 45
Urfa'nın ünlü Şıllık tatlısı tarifi
Şanlıurfa yöresine ait şıllık tatlısı hem görüntüsü hem de lezzetiyle vazgeçemeyeceğiniz tatlar arasında yerini alacak...
Malzemeler:
2 su bardağı un
300 gr. ceviz içi
600 gr. şeker
3 yemek kaşığı sade yağ
Yapılışı: Derin bir tencerede 2 su bardağı un, 4 bardak su ile hamur kıvamına gelinceye kadar elle çırpılır. Sacın altı yakılır, hamurların yapışmaması için yüzeyi yağlanır. Hazırlanan ekmekler sayılarak iki kısma ayrılır. Bir tepsiye ilk yarısı üst üste serilir ve ceviz dökülür. Sonra ikinci yarısı da üst üste serilir ve bıçakla baklava dilimi halinde kesilir.
Hazırlanan şurup sıcak olarak hamura dökülür ve üzeri örtülerek 10 dakika beklenir. Sıcak olarak tepsiyle servis yapılır.
Şanlıurfa yöresine ait şıllık tatlısı hem görüntüsü hem de lezzetiyle vazgeçemeyeceğiniz tatlar arasında yerini alacak...
Malzemeler:
2 su bardağı un
300 gr. ceviz içi
600 gr. şeker
3 yemek kaşığı sade yağ
Yapılışı: Derin bir tencerede 2 su bardağı un, 4 bardak su ile hamur kıvamına gelinceye kadar elle çırpılır. Sacın altı yakılır, hamurların yapışmaması için yüzeyi yağlanır. Hazırlanan ekmekler sayılarak iki kısma ayrılır. Bir tepsiye ilk yarısı üst üste serilir ve ceviz dökülür. Sonra ikinci yarısı da üst üste serilir ve bıçakla baklava dilimi halinde kesilir.
Hazırlanan şurup sıcak olarak hamura dökülür ve üzeri örtülerek 10 dakika beklenir. Sıcak olarak tepsiyle servis yapılır.