Şıllık tatlısı

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
43
Urfa'nın ünlü Şıllık tatlısı tarifi



Şanlıurfa yöresine ait şıllık tatlısı hem görüntüsü hem de lezzetiyle vazgeçemeyeceğiniz tatlar arasında yerini alacak...


Malzemeler:
2 su bardağı un
300 gr. ceviz içi
600 gr. şeker
3 yemek kaşığı sade yağ


Yapılışı: Derin bir tencerede 2 su bardağı un, 4 bardak su ile hamur kıvamına gelinceye kadar elle çırpılır. Sacın altı yakılır, hamurların yapışmaması için yüzeyi yağlanır. Hazırlanan ekmekler sayılarak iki kısma ayrılır. Bir tepsiye ilk yarısı üst üste serilir ve ceviz dökülür. Sonra ikinci yarısı da üst üste serilir ve bıçakla baklava dilimi halinde kesilir.
Hazırlanan şurup sıcak olarak hamura dökülür ve üzeri örtülerek 10 dakika beklenir. Sıcak olarak tepsiyle servis yapılır.
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
Evet urfali bir kardesim demisti bu tatliyi bana ama ismi neden boyle demistim...abla sizin sandiginiz gibi degil demisti..nefis bir tatli..Tesekkurlerimi sunarim...
150.gif
 
Üst