Sıkı bağlanan kravat baş ağrısı yapar.

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
Sıkı bağlanan kravat baş ağrısı yapar.

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Kemal Balcı, sıkı bağlanan kravatın kişide baş ağrısına neden olabileceğini söyledi. Doç.Dr. Balcı, “Dar yakalı gömlekler üzerine sıkı bağlanmış kravatlar sağlığımız için tehlike oluşturabilir” dedi.

Doç.Dr. Kemal Balcı, özellikle erkeklerin günlük hayatlarında giyimlerinde sıkça tercih ettiği kravat takmanın çeşitli sağlık sorunlarına neden olabileceğini kaydetti. Kravat takarken sağlık açısından dikkat edilmesi gereken durumların olduğunu belirten Doç.Dr. Balcı, “Sıkı bağlanmış kravatlar ve boyun için ölçüleri uyumsuz gömlekler üzerinden bağlanmış olan sıkı kravatlar boyun kaslarının gün boyunca gerilmesine neden olarak ense bölgesinden başlayan ve yayılan baş ağrılarına neden olabilir. Günün kargaşası içerisinde pek fark edilemeyen bu durum gün sonunda kişiyi rahatsız eden bir baş ağrısı ortaya çıkarır” diye konuştu.

Sıkı bağlanmış kravatın, boyundan geçen beynin toplar damarları üzerinde basınç oluşturarak beyin içi basıncı arttırdığına dikkat çeken Doç.Dr. Balcı, bu durumun baş ağrısına neden olabileceğini dile getirdi. Doç.Dr. Balcı, “Ayrıca sıkı bağlanmış kravatlardan kaynaklanan beyin içerisindeki bu basınç artışı göz tansiyonunda da yükselmeye neden olmaktadır. Uzun süreli kravat takan kişilerin vücut ölçülerine uygun gömlek giymesi ve kravatın boynu rahatsız etmeyecek şekilde bağlanması gerekir. Bu sayede sıkı bağlanmış bir kravatın neden olabileceği baş ağrısı da engellenmiş olur” dedi.
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
Bu memurların vs. kravat zorunluluğu kaldırılsa ne hoş olur, çok gıcığım bu kravata. Hatta başbakan olursam tümden yasaklayacağım bu mereti:)
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
öyle deme redyellow kravatta olmasa iki yakamızın bir araya geleceği yok...
 

_Berceste_

bir tutam delilik...
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Tepkime puanı
1,525
Puanları
0
böyle bi derdimiz yok ALLAHa sükür :)
 

_Nihade_

Gafleti eyLe Heba
Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
2,061
Tepkime puanı
581
Puanları
0
Yaş
40
Konum
Ankara
Valla kalksa ne güzel olur her sabah gömleğe uygun kravat seçmekten de kurtulmuş oluruz:)
 
Üst