Şeytan

hıfz-ı lisan

perekli..
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
4,381
Tepkime puanı
340
Puanları
0
Konum
İstanbul/Kartal
~ŞEYTAN VE DOSTLARI~
Bir gün şeytan, konvansiyonel bir toplantı için tüm dostlarını çağırmış.Açılış konuşmasında demiş ki:Müslümanların camilere gitmesini engelleyemiyoruz.Kur'ân okumalarını ve gereklerini öğrenmelerini de engelleyemiyoruz.Allah(cc) ve Elçisi muhammed(sav) sağlam ilişkiler kurmalarını da engelleyemiyoruz.Allah(cc) ile bir kere bağlantı kurduklarında üzerlerindeki gücümüz kırılıyor.
-Dostları demiş ki:Gerçekten zor bir durum peki ne yapalım?
-Şeytan demiş ki:Bırakın camilere gitsinler.Fakat zamanlarını çalın, böylece Allah(cc) Elçisi Muhammmed(sav) ile bağlantı kuramasınlar.Sizden isteğim budur.Şeytan devam etmiş:Dikkatlerini dağıtın böylece Allah(cc) ile hayati öneme sahip bağlantıyı kuramasınlar!
-Dostları şaşırmış:Bunu nasıl başaracağız?
-Şeytan:Hayatın önemsiz ayrıntılarıyla zihinlerini süreki meşgul et!Müslümanların kulaklarına şunu fısılda:''harca,harca,harca...borç al,borç al,borç al...''
Kadınların işe girip uzun saatler boyunca çalışmaları için ikna et!Erkeklerin haftada 6-7 gün,10-12 saat çalışmalarını ve böylece hayatlarında boşluk kalmamaları için planlar yap! Çocukları ile zaman geçirmelerini engelle!Aileleri parçalandıkça,evleri,iş çıkışında ferahladıkları bir yer olmaktan çıkacaktır.Zihinlerini o kadar meşgul et ki kendi iç seslerini(nefis muhasebesini)dinleyemesinler!Böylece kafaları karışacak,Allah(cc) ve Elçisi Muhammed ile zihinsel beraberlikleri kopacaktır.
-Bravo mükemmel bri fikir diye alkışlamış dostları.
-Durun daha bitmedi,diye devam etmiş şeytan.Kahvehanelerde,doktor muayenehanelerde,cafelerde masaları gazete ve derdgilerle doldur! 24 saat haber bombardımanına tut! Araba kullanma esnasında tefekkür etmelerini engelle!İnternete girenlerin mailboxlarını,junk maillerle,sipariş katologları ile,çekilişlerle,promosyon ürünleri ile boş umutlarla doldur! Gazete ve tv leri ince yapılı modallerle doldur ki kadının dış güzelliğin önemli olduğuna inansınlar ve hanımlarından hoşlanmasınlar! Kadınların, akşamları kocalarıyla ilgilenmeyecek kadar çok yorulmalarını sağla! Eğer kadınlar erkeklerin ihtiyacı olan sevgiyi veremezlerse, erkekler bu sevgiyi başka yerde arayacaklardır.Çocuklarına namazın önemini anlatmalarını engellemek için hikâye kitaplarını tavsiye et! Doğaya çıkıp Allah'ın(cc) yaratma sıfatını görmelerini engellemek içinonları çok meşgul et.Eğlence parklarına, fuarlara, spor karşılaşmalarına, oyunlara, konserlere, sinemalara vs. götür! Oralarda kavga çıkarıp birbirlerini varmalarını sağla! Bizim işimiz fitne çıkarmaktır,bunu unutma! İslâmi dostluklar ve sohbetler yerine, taraftar taraftar parti dostluklarını ve dedikoduları teşvik et! İşte plan bu! Futbol hayatlarının odağı olsun.Futbolcuların isimlerini çocuklarına ezbeeletmeyi marifet saysınlar! Ancak İslâm'ın şartlarını merak bile etmesinler.
-Kurnazca plan için dostları şeytanı çılgınca alkışlamışlar ve ülkelerine dağılırken Müslümanları daha fazla meşgul edeceklerine, telaş içinde oradan oraya koşuşturacaklarına, Allah'a(cc), Elçisine ve ailelerine daha az zaman ayıracaklarına söz vermişler.

SENCE BU PLAN BAŞARI MI?

EĞER MEŞGUL DEĞİLSEN BU YAZIYI BAŞKALARININDA OKUMASINI SAĞLAR MISIN?
halimize bakıpta düşünmek gerekiyor neler yaptığımızı neler yapacağımızı!!!
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
uffffffff dehşett:(
hemde çok işe yaramış:(
 
Üst