Şeytan Gibi Olmamak için!!!

Uveys El Konevi

Paylaşımcı
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
284
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Konya

Çok Kıymetli İhvan forumumuzun üyeleri!

Yüce Rabbimiz Kuran-ı Kerim'inde biz kullarına geçmişte yaşanmış şu olaydan bahsetmekte ve bizlere şöyle buyurmaktadır:

Andolsun, biz sizi yarattık, sonra size suret (biçim-şekil) verdik, sonra meleklere: "Adem'e secde edin" dedik. Onlar da İblis'in dışında secde ettiler; o, secde edenlerden olmadı."

(Allah) Dedi: "Sana emrettiğimde, seni secde etmekten alıkoyan neydi?" (İblis) Dedi ki: "Ben ondan hayırlıyım; beni ateşten yarattın, onu ise çamurdan yarattın."

(Allah): "Öyleyse oradan in, orada büyüklenmen senin (hakkın) olmaz. Hemen çık. Gerçekten sen, küçük düşenlerdensin." (Araf Suresi-11/13)


Yukarıdaki ayetlerden de anladığımız üzere kardeşlerim biz Ademoğullarının en büyük düşmanı olan Şeytan (Allah ona lanet etsin!) yüksek bir mevkide iken bir anda Allah'a olan yukarıdaki isyanından dolayı lanetlenmiş ve aşağılık bir mevkiye düşmüştür..

Peki ama onu böylesine bir isyana sürükleyen ne idi? Yine ayetteki ifadeyi dikkatle incelediğimizde şu ifadeyle karşılaşıyoruz.Tekrar yazıyorum bakın ne diyor Şeytan:

(Allah) Dedi: "Sana emrettiğimde, seni secde etmekten alıkoyan neydi?" (İblis) Dedi ki: "Ben ondan hayırlıyım; beni ateşten yarattın, onu ise çamurdan yarattın."

Lütfen şu ifadelere dikkat buyurunuz..Çünkü bu ifadeler bugün de maalesef bilinçli veya bilinçsiz ağızlarda dolaşmakta, kalplerden geçmektedir....Evet evet yanlış duymadınız..Şeytan'ın Rabbimiz tarafından lanetlenmesine sebep olan bu sözler bugün bazı ağızlardan çıkmakta veya bazı kalplerden bu düşünceler geçmektedir...

Ya nasıl olur diyeceksiniz? Biliyorum...Ama hemen size örneklerinden bir kaçını vereyim..Bakın bu sözlerin çok ama çok benzeri bugün nasıl çıkıyor ağızlardan veya nasıl geçiyor kalplerden lütfen dikkat buyurun!

Müslüman olduğuna inandığımız bir insan var..Rabbi ona diyor ki:

"Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah'a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin. " (Hucurat-10)

O insan ise Rabbinin emrine karşı ne diyor veya kalbinden ne geçiriyor biliyor musunuz? aynen şöyle diyor: (dikkat!)

"Ey Rabbim Sen beni Türk olarak yarattın, ben benden daha aşağı olan Kürt veya Arap olarak yarattığın bir kulunla kardeş olamam..Çünkü ben bir Türk olarak ondan üstünüm." (haşa)

Veya şöyle diyor:

"Ey Rabbim sen beni Kürt olarak yarattın, ben benden daha aşağı olan Türk veya Arap olarak yarattığın bir kulunla kardeş olamam..Çünkü ben bir Kürt olarak ondan üstünüm." (haşa)

Şimdi kıymetli kardeşlerim..Bu ifadeler ile yukarıdaki Şeytanın ifadesi arasında çok büyük bir fark var mı?

Yarın Mahşer günü geldiğinde Yüce Rabb'imizin huzuruna çıktığımızda, o ilahi sapmaz mizan terazisi hesap için açıldığında ve Allah-u TEala bize de Şeytan'a sorduğu aynı soruyu sorduğunda biz de "Allah korusun" yukarıdaki cevapları mı vereceğiz?..

Tabii ki bu sözlerim size değil..Haç ve Siyon'a karşı HİLAL davasına gönül vermiş siz kardeşlerimin böyle bir düşünce tarzına sahip olabileceğine ihtimal bile vermiyorum...

Ancak olur ya Şeytan cehennemde bizi de yanında görmek istediği için bir gün gelir kulağımıza bu aldatmacayı fısıldarsa kanmamamız için bu uyarıyı önce kendi nefsime ve sonra siz kardeşlerime yapmak istedim..

Ayrıca çevremizde de Şeytan'ın bu hain hilesine uymuş kardeşlerimiz varsa aman onları da bu bataklıktan kurtaralım diye yazdım..

Allah hepimizi Şeytan'ın hile ve tuzaklarına karşı muhafaza etsin..

Hepinizi Allah'a emanet ediyorum..
 

abdullah sinan

Paylaşımcı
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
382
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Uveys KardeŞ Şu GÜnlerde FakÜltende ÜlkÜcÜlerle UĞraŞiyon Herhalde:D

SORUN YOKTUR İNŞAALLAH...
UZUN SÜRELİ BARIŞ İÇİN BAZEN SAVAŞ GEREKİR :whistling[1]:

VUR KIR PARÇALA HEPSİNİ MİLLİ GÖRÜŞÇÜ YAP İNŞAALLAH:yahoo:

SELAM OLSUN HAK İÇİN İTAAT EDENE
SELAM OLSUN DİK DURUŞUNA KÜFRETTİRMEYENE
SELAM OLSUN İNANCI UĞRUNA NEFRET EDENE
SELAM OLSUN CAHİLE İLMİ İLE GİDENE
 
Üst